Mazda in rjavenje?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Zdravo

Nekaj gledam po netu avte in vidim, da se pri Mazdah pojavlja problem rjavenja. To skoraj ne morem verjeti in sprašujem vas tukaj ali ima kdo podobne izkušnje? Pa saj to ni Lada ali pa Zastava.

Gledam recimo Mazdo6 in pri teh naj bi rjaveli zadnji blatniki
bonk.gif

V prihodnosti imam namen menjati avto in je bila Mazda6 ožji izbor, vendar ko vidim tole glede rje ... ne vem no.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne bom pametoval in nikoli ne govorim na pamet AMPAK iz dokaj zanesljivih virov sem slišal da bi naj te dokaj nove Mazdice res nažirala rja in to kar konkretno že pri relativno novih avtomobilih... Če je res tako potem žalostno za današnjo dobo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Res se pri letnikih od 2002 do 2005 pojavi rjavenje zadnjih baltnikov... a to popravijo v okviru garancije (12 let na plocevino)... Sem to dal menjat pri svoji (letnik 2003) preden sem jo prodal ... in so menjali notranje in zunanje blatnike (izrazano in zamenjano z novimi... in ne samo prebarvano...) Ocitno so imeli ti letniki nek slabsi material...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Res se pri letnikih od 2002 do 2005 pojavi rjavenje zadnjih baltnikov... a to popravijo v okviru garancije (12 let na plocevino)... Sem to dal menjat pri svoji (letnik 2003) preden sem jo prodal ... in so menjali notranje in zunanje blatnike (izrazano in zamenjano z novimi... in ne samo prebarvano...) Ocitno so imeli ti letniki nek slabsi material...

A mogoče veš, če je ta problem isti tudi pri letnikih 2007? Se lahko kje to preveri, pa ne mislim pri trgovcu, ker bodo vsi rekli, da to je bilo preeeej, zdaj pa nikaaaakor ne
smile-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne bom pametoval in nikoli ne govorim na pamet AMPAK iz dokaj zanesljivih virov sem slišal da bi naj te dokaj nove Mazdice res nažirala rja in to kar konkretno že pri relativno novih avtomobilih... Če je res tako potem žalostno za današnjo dobo...

Ja pa res je to zelo žalostno, Mazdi sem zaupal kvaliteto, vendar tole pa ... človek ne more verjet. Star zgonjeni ZX, ki bo dopolnil 16 let ne ve kaj je rja, potem pa slišiš da ima nova Mazda probleme z rjo ..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:Ja pa res je to zelo žalostno, Mazdi sem zaupal kvaliteto, vendar tole pa ... človek ne more verjet. Star zgonjeni ZX, ki bo dopolnil 16 let ne ve kaj je rja, potem pa slišiš da ima nova Mazda probleme z rjo ..
Mislim, kje imaš problem?
confused-1.gif

Glej, vsem se nekaj zalomi, problem nastane pri reševanju teh težav. In pri Mazdi očitno teh težav ni, ti brezplačno vse poštimajo tako kot mora bit. Nabavi kakšnega Citroena pa potem poročaj o garancijskem reševanju ''težav''.

Jaz bi ravno zaradi takega odnosa raje vzel tak avto, kot pa kvazi nerjaveč druge znamke, pri kateri te morebitno reševanje garancijskih zahtevkov ''ubije''.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
težave z rjavenjemm ima marsikatera znamka, žal tudi mazda, moja 323F letnik 2001 je dobila popravilo zadnjih robov blatnikov seveda v garanciji 1 teden pred iztekom 6 letne garancije na prerjavenje

moja 6ka pa bo isto storitev dobila brezplačno naslednje leto januarja ali februarja, odvisno od časa, serviserji delajo to brez posebnih vprašanj in brez težav, garancija na prerjavenje je pri 6ki 12 let...

ni prijetno, se pa odpravi, zaradi tega 6ka glede na ceno in kvaliteto vsega ostalega še vedno solidno konkurira marsikateremu drugemu modelu avta v istem razredu ( predvsem v opremi )

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
citroen in pezo imata zadnjih 20 let brez IZJEM pocinkano plocevino. se bmw jo je zacel okoli leta 2000 zato me cudi, da japonci se danes ne pocinkajo komplet karoserijo. no saj so se pred pol stoletja rikše izdelovali
hysterical-1.gif

tudi sam imam japonca, da ne bo kdo prevec pameten, stara jajca
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.709
113
pri taščici
Pa moraš da to odpravijo imeti poštemplano servisno?Razumem da ljudje vozijo 2, 3, 5 let avto na pooblaščen servis, samo kdor pa 12 let star avto vozi na pooblaščen servis je pa res poln denarja ali pa precej zaplankan

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
@Hanzi: načeloma vse vrste garancije veljajo izključno ob servisiranju na pooblaščenem servisu, ne samo pri Mazdi
misli si kar hočeš, jaz svoj 7 let star avto še vedno peljem na pooblaščen servis, da mi opravijo letni servis, obenem imam pa še MES ... saj me letni strošek servisa stane od 100 do 160 EUR...
(323F) ker je drugače redno vzdrževan in do sedaj ni bilo treba nič posebnega menjati

pocinkan pleh je mel tudi Fiat Tipo, pa je vseeno rjavel...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ko sem svojo Felicijo peljal na servis naj porihtajo rjavenje prtljažnika (pri vseh rjavi na dveh točkah) so mi rekli, da ne bodo popravili brezplačno, ker nisem redno servisiral pri njih. Razlog: ker bi oni pri servisih opazili rjavenje ko se je začelo, ko sem jaz avto pripeljal, pa je bilo rjavih nekje 10 cm2 vse skupaj.

Zdaj ali so me na finto vrgli ali ne, pa ne vem. Avto sem takrat prodajal, samo sem ga htel pred prodajo porihtat.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tipo ni imel komplet pocinkane plocevine (!) celo bmw e36, sele serija e46, mislim, da se to po fl...
tongue-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ko sem svojo Felicijo peljal na servis naj porihtajo rjavenje prtljažnika (pri vseh rjavi na dveh točkah) so mi rekli, da ne bodo popravili brezplačno, ker nisem redno servisiral pri njih. Razlog: ker bi oni pri servisih opazili rjavenje ko se je začelo, ko sem jaz avto pripeljal, pa je bilo rjavih nekje 10 cm2 vse skupaj.

Zdaj ali so me na finto vrgli ali ne, pa ne vem. Avto sem takrat prodajal, samo sem ga htel pred prodajo porihtat.

Je kar res to kar so ti povedali...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
citroen in pezo imata zadnjih 20 let brez IZJEM pocinkano plocevino. se bmw jo je zacel okoli leta 2000 zato me cudi, da japonci se danes ne pocinkajo komplet karoserijo. no saj so se pred pol stoletja rikše izdelovali
hysterical-1.gif

tudi sam imam japonca, da ne bo kdo prevec pameten, stara jajca
smile-1.gif

Ja to sem slišal, da je bil Citroen prvi, ki je začel popolno cinkanje. No, pa to itak ni pomembno zdaj. Eden ima dobro nekaj, drugi drugo v povprečju gledano so pa vsi vredni čisto nič
smile-1.gif

Mogoče glede prerjavenja ... če recimo vozim Mazdo6 3 leta na uradni servis in po 3 letih prevzamem sam servis (menjava olja, filtri itd) a mi bo garancija na prerjavenje še veljala? Mogoče samo tako, da bi vsako leto pripeljal avto k njim samo na kontrolo karoserije?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Če jaz prav razumem garancijo ni pomembno da je servis uradni, lahko je tudi neuradni, mora pa biti servis. Če ti doma sam nekaj pacaš, tudi če samo svečke, olje in filtre menjavaš, verjetno ne boš več imel garancije na prerjavenje.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ja, saj to se "bojim". Vendar roko na srce, menjava olja in oljnega filtra, menjava filtra zraka in klime ni vredno 370€. Jaz ne rečem, da sem jaz alfa in omega, ampak osnovne servise delam 20 let sam, tako kot tudi veliko drugih domačih serviserjev.

Saj jih razumem po svoje, vendar napaka pri prerjavenju je napaka v izdelavi in ni povezano s tem ali jaz delam servise na 20.000 km sam ali jih dela serviser. To bi razumel, če bi šlo recimo za garancijo na motorju ali menjalniku, ne pa na prerjavenju, ki je že samo po sebi sramotno pa naj bo to še tako opevana kvaliteta Mazde.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Ja, saj to se "bojim". Vendar roko na srce, menjava olja in oljnega filtra, menjava filtra zraka in klime ni vredno 370€. Jaz ne rečem, da sem jaz alfa in omega, ampak osnovne servise delam 20 let sam, tako kot tudi veliko drugih domačih serviserjev.

Saj jih razumem po svoje, vendar napaka pri prerjavenju je napaka v izdelavi in ni povezano s tem ali jaz delam servise na 20.000 km sam ali jih dela serviser. To bi razumel, če bi šlo recimo za garancijo na motorju ali menjalniku, ne pa na prerjavenju, ki je že samo po sebi sramotno pa naj bo to še tako opevana kvaliteta Mazde.

Oni se izgovarjajo da se pri rednih servisih tudi pregleda karoserija za rjavenjem. In se tudi odpravi z manjšimi stroški, če se odkrije prej.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Se strinjam. Kakšno vezo ima blatnik z oljnim filtrom ? Morali bi upoštevati garancijo.
Samo pgoj da je potrebno voziti na pooblašen servis je tudi v nasprotju z evropsko direktivo. Samo servisi zavajajo in hočejo prepričati ljudi.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
@Hanzi: načeloma vse vrste garancije veljajo izključno ob servisiranju na pooblaščenem servisu, ne samo pri Mazdi
misli si kar hočeš, jaz svoj 7 let star avto še vedno peljem na pooblaščen servis, da mi opravijo letni servis, obenem imam pa še MES ... saj me letni strošek servisa stane od 100 do 160 EUR...
(323F) ker je drugače redno vzdrževan in do sedaj ni bilo treba nič posebnega menjati

pocinkan pleh je mel tudi Fiat Tipo, pa je vseeno rjavel...

A mi lahko zaupaš kakšna je cena servisa za M6 na 20.000 km? Jaz slišim zelo različne številke ... zadnja je bila celo 370€, kar je pa nenormalno veliko.