Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Cene so res abnormalne.
Čudi me, da ne greste Pomurci povprašat na servis v A Radgono.
So cenejši.
Lp
Ni res ... mazda je draga kjerkoli. V Leibnitzu je Mazdino skladišče, kjer dele dobiš najceneje, pa so še vedno dragi.
Za refernco (15 let stara mazda): zglob 480 EUR, zavorne pakne skoraj 100 EUR, diski 100 EUR komplet, zavorni cilinder brez kangle 400 EUR, potisno stikalo na vratih za luč v kabini 40 EUR komad, lamela za sklopko cca. 360 EUR, koš in ležaj nista všteta, en šponer za zobati jermen (rabiš tri!!) je 87 EUR. No, saj ostala dva sta bistveno ceneješa - 82 EUR ...
Govorim za originale.
Vsi slovenski dilerji pa imajo zraven še nabito maržo ...
Jaz bom moral po ploščice za dročnike ventilov in me je prav strah, da mi bodo rekli 10 EUR za eno.
Servisi so dragi. Meni je avto cukal, nisem mel cajta, da bi se zejabaval sam, ker smo šli na morje. Stopim do Peternela, poštimali smo. Dela je bilo za uro in pol, zaračunali so mi dve uri seveda, krivi so bili kabli za svečke. Merili so mi tudi kompresijo, račun 180 EUR. Kabli so bli cca. 60 EUR, ostalo je bilo delo, za kompresijo majo ekstra postavko in fiksno ceno 20 EUR (še kar ok). Torej je ura dela nekje 50 EUR.
Ko količeš Peternela, te najprej vpraša, če je to slovenska ali avstrijska mazda (kje je bila kupljena nova). Ne vem, zakaj to sprašuje, je pa res, da so meni še zmeraj rekli, naj pridem takoj naslednje jutro tja ... mam pa v "avstrijsko" mazdo. Se pa da čut od ljudi, da baje dela ogromne razlike, če je avto kupljen v slo kot nov.
Pri Peternelu dela kolega pa v GMT dela kolega - iz obeh virov sem zvedel, da hodi Peternel v GMT nabavljat robo (spidan, lucas itd.) za stranke, ki nočejo dragih originalov.
Če maš mazdo, je dobro met mazdin EPC in workshop manual, malo logike in dobro založene trgovine in enega mazda dilerja poleg sebe. Dokler dela, je avto super, ko se pa kaj zalomi, pa greš prvo sam poštimat, šele nato k Peternelu. Čeprav so stručkoti, je vse skup predrago.
Lepoša v MS niti vedel ni, kaj točno mene zajebava na avtu.