Masažna kad, da ali ne

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Torej nekako sem si rekel da bom za novo leto, ko bomo kar nekaj časa doma, preuredil kopalnico, ozirma bi vgradil kopalno kad. Sedaj imamo samo tuš.
Sedaj pa sem pred dilemo, kopalna kad z obrobo je le nekaj ceneje od masažne kotne kadi. In sedaj ne vem ali naj kupim masažno kad za okoli 1000€ ali rajši kupim navadno za okoli 600 €. Sem bil zadnjič v merkurju in sem videl eno tako fensi, ki ima tudi vodni slap in notranjo osvetlitev za okoli 1100€. V obiju pa sem videl eno za nekaj čez 500€ ampak ima mislim da samo 4 šobe
Omejen sem u bistvu samo z mero 160 cm X 200cm.
In pa zanima me ali take masažne kadi same dogrevajo vodo ali se ravno tako ohladi? Imam namreč samo 80L električni bojler.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hmmm....

Sem skoraj 100% da te, katere si omenil ne ogrevajo vodo same, tko da odpadejo zaradi majhnega bojlerja, za moje pojme nesmisel. Mi mamo normalno kad + whirpool spodaj v kurilnici za 3 osebe. Enkrat sem bil v eni kvazi masažni bani pa ni blo vredno omembe...

Pravi whirpool ali pa nič.
wink-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Po 3 letih odkar jo imamo lahko strnem vtise.

Namerno smo kupili tako, ki ima vodno in zračno masažo. Torej šobe ob strani in šobe na dnu. Tisti stranski niso bog ve kako močni, čeprav ima sistem možnost regulacije jakosti brizganja.

Če imate doma že vrsto let staro kad in je kakšen družinski član bolj počasi okrogel OBVEZNO pred nakupom posedeti v njo, ker novejše, ki imajo vse neke naslone za roke itd. kar rapidno zmanjšajo ležalno površino.

Boljša znamka je več denarja.

Svojo smo kupili v SAN21 v Novem Mestu, kjer jih tudi vgrajujejo in če se jim kaj dogodi tudi servisirajo. No name sistemi pač verjetno nimajo kakšnega hudega suporta.

Tedaj so imeli razstavno kad s takim popustom, da je kar glava pekla. Itak še ni bilo vode v njej, tako da se mogoče izplača loviti kakšno takšno odprodajo.

Naslednje poglavje so gljivice itd., ki se sčasoma lahko zaredijo v sistemu. Naj ima samočiščenje, da se rešiš plačevanja obrtnikov, ki bi prihajali na seanse. Najboljše imajo poleg avtočiščenja še dodatno pobijanje zalege.

Če gledaš navadno kad v trgovini je v principu čisto enaka, kot bo potem pri tebi doma, saj samo na kad vgradijo motor, cevi, šobe, avtomatiko. Pazi pa, če imaš dolžino banje omejeno na dolžono zidu ( od - do), saj smo mi (enako), ko so jo prinesli v kopalnico skoraj doživeli živčni zlom, saj bila je toliko široka kot je bilo prostora, samo položiti jo je bil pa problem, ker je pod kadjo ogrodje na katerem je ves sistem in slednji ni dovoljeval da bi jo položili. Stran ga šraufat, ga ni denarja, na srečo sem pa imel dobre obrtnike in pa ploščice še niso bile položene, ki so odštemali 10 cm zidu, položili kad in luknjo nazaj zazidali. Potem pa šele ploščice. Torej previdnosti ni nikoli dovolj.

Je pa ugodje, ko si nalijem kozarec malinovca in ležem vanjo, vžgem vse šobe in razsvetljavo, da se lahko malo še igram

ter se prepustim ugodju in brezskrbju.

V masažni banji se ne moreš militi ali uporabljati peneče kopeli, ker maščobe pridejo v sistem in ga lahko zapacajo. Uživaš v masaži in ko končaš in jo izklopiš šele pristopiš k higieni.

Če se pa še kaj spomnim, bom pa dopisal ali pa ti vprašal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Glavni štos masažnih kadi je v tem, da razen prvih parkrat (Ob vgradnji) je potem praktično več ne uporabljaš - ali ni časa, ali ti je že škoda strošit 200 lirtov tople vode da jo natočiš, ali ali....tako da kolikor jih jaz poznam, da so si jo omislili...jo sicer vsi pohvalijo, sam na koncu priznajo da jo ne uporabljajo.

Tako da....če na kakem koplaišču izkoristiš še curke iz katerih 'piha' voda, je to že skoraj vse kar rabiš.

Je pa zadeva definitivno stvar tvoje odločitve...se je pa treba zavedati da je vsak sistem potrebno vzdrževati (kot je že cifra pisal...glivice, sam mehanizem, čiščenje...kaj jaz vem kaj še)...pa še na koncu..zadeva za malo denarja bo tudi malo od nje (pa verjetno bolj na kratek rok)...tako da se ti tiste za 1.000 EUR napram 600 EUr brez masaže skoraj ne splača vzeti.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Imamo Kolpa-san z vsemi možnimi dodatki (zračna in vodna masaža, magnetna terapija, dogrevanje vode, luč, regulacije... ni da ni, 4,5k€
bonk.gif

Moj nasvet je - daj not navadno banjo brez fensi dodatkov, ki jih itak ne boš uporabljal in se ti bodo samo kvarili.
Če bi se pa rad duval pred kolegi, je pa 1k€ itak premalo za bano.
grin1.gif

Borut

Zelenc'
12. avg 2007
3
0
1
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Naslednje poglavje so gljivice itd., ki se sčasoma lahko zaredijo v sistemu. Naj ima samočiščenje, da se rešiš plačevanja obrtnikov, ki bi prihajali na seanse. Najboljše imajo poleg avtočiščenja še dodatno pobijanje zalege.

V masažni banji se ne moreš militi ali uporabljati peneče kopeli, ker maščobe pridejo v sistem in ga lahko zapacajo. Uživaš v masaži in ko končaš in jo izklopiš šele pristopiš k higieni.

Če se pa še kaj spomnim, bom pa dopisal ali pa ti vprašal.

Obstaja dezinfekcijsko sredstvo za masažne kadi. Po uporabi v vodo vliješ cca 1dcl sredstva, pustiš masažo vključeno nekaj minut, spustiš vodo in splakneš z čisto vodo. Adijo maščobe, glivice, itd.

igi

Guru
13. okt 2007
5.605
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik leni pravi:
A pol praviš da za 1K € še ni glih dobra kad? No kaj dosti več pa ne bi dal.
Mal sem razmišljal če bi naštimal pipo z pretočnim grelnikom namesto da bi vodo točil iz bojlerja, kaj mislite?

no ker sem tudi sam na tem, da bi zamenjal kad....no za 1 k€ ne boš dobil dobre masažne kadi. Pa tudi če dobiš max. rabat, ki mislim, da je pri kolpi 40%!

Glede pipe s pretočnim grelnikom pa pozabi, ker je ni takšne! Sem prečekiral doberšen del ponudbe in je ne boš našel. Dabi ti sproti segrevala vodo v ki jo točiš v kad bi potreboval tam nekje 8 kW grelec! Pa še to pravijo, da je malo!

Cavalierka

Pripravnik
19. sep 2007
118
0
16
osrednje-slovenska
Mi imamo tudi Kolpasanovo masažno kad doma cca. 1 leto. In v tem letu je bila uporabljena 3 x. Porabiš ogromno vode, vendar ne da pravega efekta
rolleyes-1.gif

Če bi se še enkrat odločali o nakupu masažne/navadne, bi vzeli navadno. Sej so nam ljudje govorili, da masažna kad ni "bogvekaj", ampak dokler ne poskusiš, ne veš.
wink-1.gif

lp

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No ja potemtakem vidim da je le res to kar sem razmišljal glede uporabe.... se pravi bom denar raje preusmeril v nakup toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode 1380€ za 200l bojler z TČ, mogoče pa še kak € prišparam pri elektriki ker sedaj grejemo dva bojlerja na elektriko.

Skratka

HVALA vsem.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
No, lepo da si se že odločil. Imam jo skoraj pet let, takrat je stala skoraj pol milijona (kolpa san). Škoda denarja. Vklopila je nisem že vsaj eno leto.

Ko smo že pri tem me zanima, s čim ljudje čistite kad in zunanjost šob? Meni so govorili, da se tega ne sme čistiti z agresivnimi čistili. S čim to lahko čistim?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Tvoja odločitev, da ne plezaš vanjo ne pomeni, da je vsi tako. Pri nas je kar dosti v uporabi.
Predstavljaj si, da ko prideš zvečer domov, utrujen, bolečih nog, se spraviš vanjo in se prepustiš užitkom.
Je pa res, da če si človek zase ne vzame časa, drugi ga tudi ne bodo, zanj.

Meni ni žal, da jo imamo. Kakršno koli. In sem še vedno pristaš, da se izplača dati kakšen evro več kot pa stane
običajna kad.

@Leni. Telefoniraj na link, ki sem ti ga dal in se pozanimaj. Kolpa navija cene v nebo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Za nakup poglej na ebay...se taka roba prodaja xyz krat ceneje kot pri nas, v avstrijo pa tud ni problem it iskat.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
@ Cifra: Saj pri meni ni to, da ne splezam vanjo. Ni ga lepšega, kot se utrujen po službi vreči v banjo polno vroče vode. Jaz si prižgem polno sveč (kao romantika), prinesem kaj dobrega za popit, prebrat in poslušat. Ampak brez šob... Meni so grozili, da ne smem vanjo točiti vroče vode (jaz imam vedno ful vročo vodo, ker sem ful zmrzljiva) - kao zaradi notranjosti šob (a je to res?) in me je čisto minilo. S tem, da si kdaj pa kdaj rada vržem v banjo tudi kakšno dišečo - penečo zadevo.
wink-1.gif
Da ne omenjam, kakšne težave imam, ko jo moram umivat. Vse se prime na njeno površino (šamponi itd.) klub temu, da banjo vedno spiram po uporabi. Ampak mojo moram pa prav drgnit ene 15 minut in mi je za to škoda cajta. S tem, da imamo fuuul kamna v vodi in so šobe od zunaj po enem tuširanju zrele za drgnenje. Mogoče je pri nas res problem tudi v čudni vodi, ker moram res pogosto čistiti kopalnico, ker so takoj vse pipe/šobe bele.
No dajte mi povedat, kako vi čistite te banje po površini?

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Teli majstri in kolegi so vsi združeni v eni sami osebi... Do sedaj sem VSE sam naredil ( zidanje, malarija,elektrika, vodovod, polaganje ploščic, laminat, motaža kuhinje,spalnice, otroške, talno gretje... preureditev zgornje etaže stare kmečke hiše), razen tlakov ki so strojni, pa ni vrag da ne bi tudi kadi zmontiral.

Nazadnje urejeno: