Ukvarjanje s kolesom nič ne pomaga, če se ne ženeš do maksimuma ... to je tako, da švicaš, da ti že skoraj tečeče dol po nosu (ne kaplja) in da čutiš že bolečine v nogah oz. da te pečejo, potem znižaš tempo na katerem se ti zdi, da kolesariš brez težav in bolečin ... par minut tako kolesariš, da se nazaj regeneriraš v stanje, da si spet sposoben kolesariti na polno ... in to ponavljaš, dokler ne prideš do doma.
Mogoče sem kje zamudil, koliko tehtaš ... mislim pa, da si sposoben narediti 10 ali 15 km skupno v enem dnevu ... Kratke relacije .. tam 2, 3 km ti nič ne bodo pomagale, samo cajt si boš kradel ...
Jaz mam za primer 86kg, 185cm in se redno športam, jem vse povrsti kaj vidim, pijem vse (alkoholne pijače redko kdaj, pivo skoraj nikoli). Zdaj sem na primer že od sonca čisto pražen
... ampak če se ukvarjaš s kolesom v smislu, da hočeš shujšati, delaj tako, kot sem ti opisal, če ne boš za hujšanje na kolesu bolj kot ne sam sebi čas kradel ...
Meni je garmin edge 800 zabeležil koliko kalorij sem porabil za 173km na eni turi ... pokazalo mi je 3400 kalorij bi naj pokuril ... zdaj kako točno ta naprava kaže, ne vem ... ampak mislim, da nekaj že pokurim s tem, ker požrem vse kar vidim, pa mam vedno isto kil ... par kil odstopanja ampak vedno isto.
Isto ti je sobno kolo ... če ga imaš doma, delaj iste postopke, kot sem ti opisal ... če pa greš v fitnes, pa ti priporočam, da vprašaš tiste tam v fitnesu, ker zagotovo vejo vaje za hujšanje, ker imajo verjetno na stotine primerov letno, ko ljudje hočejo shujšati.
...
Zaj če si preveč debel, rečmo da si 175cm velki, pa 90 kil, potem boš bolj težko tekel ... ker se boš preveč hitro izmučil ... za začetk ti je kolo najboljši prijatelj, če tudi ga ne maraš
Moj brat ma ženo tako, da ima ... oz mela je baje čez 100 kil ... zdaj ma malo manj ... ampak katastrofa ... potem pa da bi vsaj tiho bila, pa še reče, da o kolesu noče niti nič slišati ...
Moja pa ki včasih rada z mano kolesari pa ima zelo lep štel ... športen, s tem, da ko z mano kolesari, je ne šparam