Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Sem mislil, da sem samo jaz dobil tak občutek. In intitiale je isti [cenzura]. Sredinska konzola škripa kot v kakem starem trafficu s 500k prevoženimi. Jaz tega resnično ne razumem. Naredijo res všečen avto, ne morejo pa zaposliti 10 ljudi, ki bi se ukvarjali samo s kvalitetno sestavo armature. Izpod vsakega nivoja, če vzameš v obzir kolk avto stane je pa itak adijo pamet. Pa je SJTV1 pisal, da je v kadjarju isto. Moja Laguna 3 je tudi utihnila šele, ko sem razstavil in podložil ročaje na vratih in pol armature...
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Težko upravičiš nakup majhnega, slabše motoriziranega in opremljenega avtomobila kot racionalen, če za manj denarja odpelješ večjega, bolje motoriziranega in bolje opremljenega.
Nima blage veze kdo si lahko kaj privošči.... Pač babja logika ni racionalna in pika.
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Težko upravičiš nakup majhnega, slabše motoriziranega in opremljenega avtomobila kot racionalen, če za manj denarja odpelješ večjega, bolje motoriziranega in bolje opremljenega.
Nima blage veze kdo si lahko kaj privošči.... Pač babja logika ni racionalna in pika.
1. Majhen, slabše motoriziran in opremljen avto ni nikoli cenejši od večjega, bolje motoriziranega in bolje opremljenega - vsaj znotraj znamke ne, kot verjetno tudi znotraj cenovnega razreda ne (low-cost, običajni in premium).
2. Nakup avtomobila, ki ni najcenejši na trgu in popolnoma brez opreme ni nikoli racionalen nakup.
Nakup katerekoli opreme v avtomobilu, katera ni po zakonu predpisana kot minimalna, ni racionalno; vključno s klimo, airbagi itd.
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
edino reno za 30k ni precenjen, vse ostalo je.
tud za pol te cene.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Tole si malo povšalno napisal. Vsak dodatna oprema, ki pripomore k boljšemu počutju voznika med vožnjo je racionalni nakup..s tem se zmanjša možnost nesreče ki ima vedno (ne glede kakšna je nesreča) drage posledice.
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:...
Nakup katerekoli opreme v avtomobilu, katera ni po zakonu predpisana kot minimalna, ni racionalno; vključno s klimo, airbagi itd.
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
To je seveda predvsem marketinška fora. Seveda se s klimo v avto bolje počuti in je lahko posledično pozornejši; ravno tako velja, da se s celim kupom aktivne/pasivne varnosti možnosti za preživetje zelo dvignejo.
A če gledaš racionalno(!), potem izračunaj statistično verjetnost takega pojava (lahko glede na podatke izpred 20 let, ko ni ime vsak avto klime); če obstajajo podatki, bi se ravno v obdobju zadnjih 20 let, ko (so) se po cesti vozili tako avtomobili s klimo, kot avtomobili brez klime, dalo statistično dokaj točno določiti koliko klimatska naprava zniža verjetnost nesreče (in koliko jo njeno upravljanje poveča).
Verjetno bi lahko ugotovil, da je razlika v verjetnosti nižja od verjetnosti zadetka na lotu - pa za loto nihče ne trdi, da je racionalna zadeva.
Nakup avtomobila pač ni racionalna zadeva.
Se z odebeljenim delom ne bi mogel bolj strinjati, ravno tako se v celoti strinjam s spiskom opreme.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:...
A zdaj ga pa že malo serješ - al pa vlagaš.
Kaj kdo dejansko portebuje od opreme naj vsak, gllede na uporabo avtomobila, sam presodi.
Jaz vem, da bi glede mojo uporabo zbiral po sledečem ključu:
1. ustrezno razmerje kW/kg in "dovolj" Nm (ne - ne V8 - sedanji 2.0 l HDi, TDCi, TDi in kar jih že je, je več kot dovolj)
2. avtomatska klima - z elektroniko kot jo je imela prejšnja Mazda 6 (nastaviš na 22 in pozabiš)
3. v usnje oblečen volan
4. biksenon
5. "webasto"
6. BT telefonija
7. "dobra" muzika (ne rabi biti top of the top - hreščanja pa tudi ne želim)
8. dovolj velik prtljažnik
9. samozatemnilna ogledala
10. brisalci na senzor
11. avtomatika luči - idealno s samodejni dolgo/kratke
12. atermično prednje steklo
13. zatemnjene zadnje šipe
14. parksenzorji (pogojno - odvisno od oblike avta)
Centralno zaklepanje, prednje šipe na štrom so pa itak že standard.
Emblem na volanu - odvisen od ergonimije vozila in €, moje sedanji "top" bi bila Mazda 6, Škoda Octvaia (Superb - €??) ali Ford Mondeo.
Aja - radarski tempomat in kar je ostalih elektronskih cukrčkov - ja, ampak odvisno od €.
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Je napisal na prejšnji strani: star ML in V70.
Ja, srednja motorizacija in srednja oprema. To ni budget varianta, to je normalna varianta.Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Naši uvozniki naročajo nekaj kar gre najbolj v promet (domnevam) kar pomeni srednje možnosti... Sicer sem do sedaj samo 1x kupil avto iz zaloge, zato nisem merodajen.
Po večini pa gledajo da ima avto v opremi klimo, CD MP3 avtoradio, mogoče sprednje meglenke, elektriko na sprednjih šipah in ključavnicah, mogoče se el. nastavitev ogledal. Pa če pregledam akcijski katalog VAG skupine (Škoda, VW), ali pa Renaultov. Da o korejcih ne govorim. Karkoli deviira iz tega okvira je ponavadi že naročilo in čakalna doba.
Meni osebno ne sede ko mi pribije, jah lejte, imamo podoben avto ki sicer nima te opreme (ki je pri meni na seznamu must-have) ima pa neko drugo brezveznost, pa barva je za doplačat, pa... Ali pa sploh... veste te opreme se pa za ta model ne da naročiti...
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Sem mislil, da sem samo jaz dobil tak občutek. In intitiale je isti [cenzura]. Sredinska konzola škripa kot v kakem starem trafficu s 500k prevoženimi. Jaz tega resnično ne razumem. Naredijo res všečen avto, ne morejo pa zaposliti 10 ljudi, ki bi se ukvarjali samo s kvalitetno sestavo armature. Izpod vsakega nivoja, če vzameš v obzir kolk avto stane je pa itak adijo pamet. Pa je SJTV1 pisal, da je v kadjarju isto. Moja Laguna 3 je tudi utihnila šele, ko sem razstavil in podložil ročaje na vratih in pol armature...Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
No, Kaadjarja sem vozil ene 3 ure (malček daljši test). Vsedel sem se v Espace Zen. Sem že omenil, da sem dobil občutek, da sedim v avtu s čipšit plastik fantastik notranjostjo. Kot npr. modusu, fabiji, polotu, kakšnemu korejcu/japoncu... Ne vem sicer če je Initiale Paris kaj boljši, ampak se je prodajalec strinjal z mojo ugotovitvijo.