Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sam a veš kdaj bo revolucijaTakrat ko bo zares zmankal in bodo strici iz ozadja in NOB brkoti ostal brez svojih nezasluženih bonusov
Revolucije mi nismo sposobni speljati še dolgo časa. Preveč je prisklednikov kot praviš brkotov in jaz jim dodam še črno-oblečenim z belim krajcerjem. Enih je vedno manj, drugih pa imajo vedno večji vpljiv.
Naša država (beri Ivan) nam žuga pred tujino (tujci pa v smeh), da moramo sprejeti reformo, katero je sam zavrnil pred enim letom. No ja tista je bila bolj mila za ljudi in bi nam takrat verjetno popravila rejting. Sedaj pa imamo kar imamo. Ampak se ne spomnim, da bi brkoti (kolikor jih je še med nami) bili krivi za to.
Mislim, da moramo počasi dojeti, da do sedaj ni bilo narejeno še nič za jutri. Drnovšek praviš, da je imel srečo ker ni bilo recesije, Prva desna vlada takoj po osvoboditvi ima na grbi en kup brezposelnih če še pomniš, Ivan prvič pa je v času največje rasti povečal naše kredite.
Si se morda kdaj vprašal koliko časa mora podjetje delati, da plača vse stroške in davke? Šele nato pride navrsto dobiček. Če sploh pride. Država viša davka in piše predpise kjer ščitijo prijatelje in lobije. Ljudje pizdijo, da so plače prenizke. Si opazil, da zadnji ukrepi letijo večinoma na nižji sloj (višji davek na vse razen hrana, ja tudi plenice od otroka in daljša delovna doba - me zanima kateri fizikalc lahko toliko časa fizično dela za minimalca). Najdeš samo izračun, da bodo na takšen način pridobili xy eur. Kaj pa poraba proračuna. Saj so zmanjšali stroške ampak katere? Plače javnim oslužbencem sebi pa najeli nove svetovalce. Investicije kaj je že to. V gospodarstvi jih že nekaj časa ni, vlada pa tudi investira toliko kot kakšna tretjerazredna država.
Da popravim svoj prvi stavek. Revolucija bo ko bo vodija opozicije imel toliko kot ima sedaj delavec na minimalcu. Takrat bo pripravljen sebe žrtvovati. Dokler pa so vsi pujski pri skledi pa lahko le filozofiramo in ti obtožuješ brkote.