Macbook Pro - crknil trdi disk - kaj kupiti?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Nevem zakaj bi v macih diski kaj bolj crkovali, saj so vednar isti kot v ostalih prenosnikih.

Saj jst tudi ne, pač takšen občutek sem dobil... Recimo za primerjavo lahko povem za eno firmo, na kateri jim "štimam" IT, da je recimo v 5 letih od hm... 35 HP prenosnikov crknil 1 disk. Pa računalniki laufajo cele dneve, pa dosti se prenašajo...

Pač občutek...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Enkratni dogodki so za statistiko irelevantni.
Meni sta eno leto tudi dva diska crknila (ali celo tri, se ne spomnim), pol pa 8 let noben. Potem pa spet dva neka rahitična.

Nazadnje urejeno:

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Pa je to splošna težava Mac prenosnikov? ker prijatelj je še dva zamenjal v enem letu....

Jsz pa sem glih na tem, da bi zamenjal prenosnika in sem razmišljal v smeri mac-a....
frown-1.gif

sicer bodo apple freaki rekli, da to ni mogoce, ampak crkuje tudi kaj drugega kot diski:p
imam ziher 5 frendov, ki imajo stalne probleme z meki.. enemu so celo 2x menjali lcd ter 2x graficno, pa ga ima sedaj spet na servisu..

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

problem Macov je (bil) pregrevanje. Zaradi lepih, tankih ohišij se toplota slabo odvaja in vsa elektronika trpi.

lp

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Pri aluminijastih Macbookih je že zaradi samega materiala ohišja odvajanje toplote veliko boljše, kot pri plastičnih laptopih ...

Sicer pa glede povečane odpovedi diskov ne sklepam po lastnem primeru, ampak po večjem vzorcu ...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
kaj vem, kako je s temi ohišji. Na netu je cel kup problemov zaradi pregrevanja Macov. Ali so to zrihtali s temi ALU ohišji pa ne vem.

lp