Loterija - ideje za potrošnjo denarja

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
No, jaz sigurno ne bi kupoval vikendov, ampak raje nekaj takega:

unimog_sahara.jpg

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
1. 5 mio - davek znese okrog 4 mio. Če to vežeš na banki v SLO potem kasiraš min 4% letno kar znese 160.000 € - 20 % davka torej 128.000 € neto; kar pomeni dobrih 11.000 € mesečno. S tem bi se dal precej lagodno živet. Je pa tudi res, da bi se v tej naši vukojebini hitro razvedelo kdo ima 4 mio na računu. Potem pa bi se hitro našel kakšen frajer, ki bi sledil tvojemu otroku na poti v šolo potem pa bi mu na pamet padla kakšna briljantna ideja, kako na hitro zaslužit...Tam se pa heci končajo.
Zato bi jest najprej šel odpret račun nekam v tujino, kamor bi mi loterija nakazala denar - tam obresti niti približno ne dosegajo teh nivojev. Ampak kljub temu bi se dalo preživet. Povedal pa nebi nikomur. Nekaterim okrog sebe bi pomagal - venda ne z vrtoglavimi zneski
Že sedaj se ne pritožujem nad življenjem, ki ga imamo.

Lahko pa greš v ekstreme
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/dobitnik-na-lotu-bankrotiral.html

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz bi dal nekaj družini, sebi bi privošæil boljši avto, nekaj bi za otroke dal vezat varčevat whatever, pa eno majhno hiško. Nebi pretiraval. Bi pa več na dopuste hodil
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.158
1.253
113
42
Samozadostno bajto z velikim posestvom v Slo, Zraven še štalo, par tekmovalnih konj, stanovanje na Visu, kar ostane pol podarim pol pa v "naložbe".

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
S tem bi se dal precej lagodno živet. Je pa tudi res, da bi se v tej naši vukojebini hitro razvedelo kdo ima 4 mio na računu. Potem pa bi se hitro našel kakšen frajer, ki bi sledil tvojemu otroku na poti v šolo potem pa bi mu na pamet padla kakšna briljantna ideja, kako na hitro zaslužit...Tam se pa heci končajo.
Zato bi jest najprej šel odpret račun nekam v tujino, kamor bi mi loterija nakazala denar - tam obresti niti približno ne dosegajo teh nivojev. Ampak kljub temu bi se dalo preživet. Povedal pa nebi nikomur. Nekaterim okrog sebe bi pomagal - venda ne z vrtoglavimi zneski
Že sedaj se ne pritožujem nad življenjem, ki ga imamo.

l[/url]
kolk vem, ti loterija nimakor nič ne nakazuje. Ko boš zadel, boš od njih dobil ček, ki ga odneseš na banko kjer položiš denar ali pa dvigneš. (ps. če boš dvignil, da ne boš imel preslabe vrečke, sej veš, ročaji PVC so bolj švoh)

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Jaz sem zadnjič vprašal kako in kaj v primeru dobitka..

Je rekla da greš v LJ in imaš s seboj: osebno,davčno,bančno.. tako da ne vem.

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
sej jaz tud nisem nikol zadel, da bi moral v LJ. Je bil pa enkrat na TV prispevek, da dobitniki dobijo ček in to je to.
no, ko noš šel, pa napiši al so ti direktno loterija nakazala, al si dobu ček
cool-1.gif

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Meni se je porodila zanimiva teza.. Zakaj se ob zavedanju skoraj nične možnosti po zadetem glavnem dobitku, kljub vsemu postavimo v vrsto za vplačilo loto listka. Pa na tem mestu bolj ciljam na redne igralce, vendar takoimenovani občasni igralci ob velikih zneskih niso popolnoma izvzeti..kaj dejansko kupimo na okencu? Kupimo sanje..Seveda je upanje prisotno na podzavedni ravni, medtem ko na zavedni vemo, da ne bomo zadeli..Ostane pa nam nekaj dni pozitivnega razmišljanja, sanj, kamor se lahko zatečemo, da "povozimo" realnost..Torej bi bilo bolj idealno, če bi žrebanja potekala enkrat mesečno..Tako bi posledično za isti denar, koliko pač plačamo za loto listek dobili npr. 10X več..10x več časa o sanjarjenju, načrtovanju nečesa, kar nam je sicer nedosegljivo..
Se mi je pa porodila misel, da je ob tem rekordnem znesku marsikdo bistveno prekoračil zmožnosti denarnega izdatka za nakup lističev, kot pa mu to omogoča osebni proračun..
Moja druga teza v tem razmišljanju pa je, da je v teh dneh rekordne loto vsote korelacija med posamezniki z najnižjimi prihodki in na drugi strani višine izdatkov teh posameznikov za vplačilo lota v pretežni meri obratnosorazmerna..proporcionalno, manj kot nekdo ima, več bo dal za "sanje", za izhod iz bede..in me prav zanima, če bo dobitek vplival na število samomorov v dneh po izžrebanem glavnem dobitku..Morda nekoliko radikalno razmišljanje, vendar čisto v temo pa verjamem da nisem brcnil..Ali pač..

sprasujem se.gif