Loterija - ideje za potrošnjo denarja

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
polovico dam domacim, s svojimi 2 mio pa grem najprej po en rabljen avto za okol 30k, se preselim v vecje stanovanje in grem nekam na toplo za 2 tedna. ko pridem nazaj si grem po novo north sails jadro za surfat in sem pripravljen za poletje:) pol pa zacnem razmislat kam s preostankom denarja, da se ne bo samo porabljal.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
ah north-a ima že vsak, za ta denar si pa lahko omisliš tudi Point-7 jadro
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Kupil bi par Thalerjev, da zrihtajo zakonodajo, ki bi mi zagotovila monopol na kakšnem področju.
evil.gif

No, tole je bolj za hec.

V resnici so 4 milijoni sicer veliko denarja, gledano z vidika navadnega smrtnika, ki dela za plačo, ampak spet ne toliko, da bi lahko na veliko zapravljal in brezskrbno živel mX style. Zato mislim, da bi za začetek 10% nakazal na svoj račun za hišo, hobije in potovanja (ekspedicije), ostalo pa za eno leto vezal na banki. V tem letu bi še vedno hodil v trenutno službo (ker mi to predstavlja zadovoljstvo), hkrati pa bi razmišljal oz. naredil načrt, kako denar pametno investirati. Zelo verjetno bi ustanovil kakšen startup, v katerem bi delal iz hobija. Sem pač takšen tip človeka, ki mora stalno nekaj ustvarjati
smile-1.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Saj bi potoval po svetu, si marsikaj ogledal in počel, ampak meni pol metrska črta koke na Audiju R8 pred diskačem v St. Tropezu pač nič ne pomeni, ker če tako tako živiš ne boš živel dolgo, na koncu boš imel prazen bančni račun, en kup navideznih kolegov in celo zbirko spono prenesljivih bolezni
smirk-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Na koncu po nekaj letih večina ljudi ki zadane takšno vsoto razmišlja zakaj niso dali dobitek na banko in živeli od obresti. Tako se pa najdejo finančni svetovalci, nepremičninski posredniki itd. Denar pa pri neumnih ne dela denar, ampak stroške
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
KSZ

Naročil bi si dj set od SHM v živo, naredil 3 Cirkuse ali podobne lokale po državi, malo večjo bajto, malo na stran na parceli bi bili tile novodobni "kolektorji" za elektriko, pol mio na banko, z ostalim pa bi poskušal podkupit poslance, da bi nekak spremenili delo Sazasa
grin1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
S temi "Cirkusi" je bolj tako, tako. V štartu laufa, potem se folk naveliča, vedno se kaj novega odpre in tako se folk seli.
In ta vzorec se ponavlja, ni diskoteke, ki bi se obdržala na daljši rok.
Edina izjema je bila Ambasada, če pustimo ob strani "subkulturni" K4 ipd scene, kjer se pa tako ali tak ne obračajo neki hudi zneski.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
nobenem nebi povedu za zadetek razen res najbližjim. žlahti bi pomagal vendar posredno ter diskretno, ker v trenutku ko bi nekomu dal 10k€ bi se jih najdl še 100 drugih ki bi isto nucal. Cca. pol miljona bi doniral vendar ne organizacijam ampak direktno. Prvega pol leta nebi zamenjal ničesar velikega razn kakšen mobitel, motor. šel bi na potovanje okoli sveta. Glavnico bi porazdelil po raznih bankah skladih. Ustanovil oz. investiral bi v hi-tech podjetje.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Na banko ja....ampak a ni tko, da banka garantira tm do jurjev na vezavo unih 5 % al kok? Ostalo mas pa na lepe oci tm...itak te bojo sli lupt. valda naujo zate delal, ce ze vidjo da mas dnar.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
nja, men so tut north sails lepa (razen lanske barvne kolekcije), predvsem pa mi je vazno, da mi odgovarjajo. to, da jih je pa 1/2 na vodi me pa ne gane prevec:)

dost offtopica:)

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
KSZ

Sem se prijavil na eloterijo in moram nekam še potrdit na eno enoto loterije, ampak zdaj, ko sem prebral tale članek, res ne vem, če bom nadaljeval
grin1.gif

Kaj žene ljudi, tudi tiste, ki drugače na igre na srečo gledajo z omalovaževanjem, da so se tokrat le odločili preizkusiti svojo srečo? »Nekritični optimizem, pri katerem logično (raz)umno sklepanje odpove, jo je v teh dneh zagodel mnogim,« odgovarja osebni svetovalec Roman Vodeb, magister kinezioloških znanosti in sociologije kulture, ki v Sloveniji velja za teoretskega psihoanalitika (freudovca).
»V ozadju povečanega izpolnjevanja listkov za loto so neka spodletela nezavedna sklepanja, češ zdaj ko dobitek ni več vreden le milijon, pač pa štiri milijone, je večja verjetnost, da se bo morda nekaj našlo tudi zame.« To nezavedno sklepanje je seveda napačno, je ne umno, spodbudi ga močna želja po dobitku oziroma užitku. Realnost pa je vendarle kruta: ko se poveča dobitna vsota, ni verjetnost, da se bo dobitek porazdelil na več ljudi, nič več­ja kot prej, ko je bil dobitek vreden manj. Naše nezavedno pa v objemu želje to dejstvo zaobide, spregleda.
Videti je, da je naše nezavedno bolj otročje, bolj noro, po tej plati manj pametno. V našem nezavednem se z večanjem vrednosti dobitka – ki jo je v tem kontekstu mogoče enačiti z uživanjem – veča samo želja. Želja pa je v osnovi nora, psihotično koncipirana in zelo ponesrečeno pritiska na (raz)um. Zaradi nje (raz)um izgublja kredibilnost – človek zaradi želje, ki načrtuje uživanje, izgublja pamet. Zanka, v katero se v kalkulacijah ulovijo aktualni igralci lota oziroma srečelovci, je v nelogočinosti samega koncepta igranja loterije: po svoje je res nelogično, da bi toliko denarja dobil samo en človek – ampak koncept loterije je pač tak.

VIR: delo.si

tony

Guru
23. jul 2007
9.804
1.577
113
Tudi mene je imelo, da bi se ustavil na petrolu, mimo katerega se vsak dan peljem, ampak po temle me je že minilo.
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
V ozadju povečanega izpolnjevanja listkov za loto so neka spodletela nezavedna sklepanja, češ zdaj ko dobitek ni več vreden le milijon, pač pa štiri milijone, je večja verjetnost, da se bo morda nekaj našlo tudi zame.
13.gif

OK ne igram loterije, če pa jo že bi, bi jo sedaj ko je velik dobitek. Ampak ne zaradi tega razloga, kot ga navaja ta analitik (btw. dvomim da je to razlog za naval folka, al se pa motim), ampak zaradi tega, ker za isto vplačano ceno in isto možnostjo zadetka, dobim cca. 100x večji dobitek kot bi ga normalno. Se pravi, da bi moral 100x zadet povprečno sedmico.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
V ozadju povečanega izpolnjevanja listkov za loto so neka spodletela nezavedna sklepanja, češ zdaj ko dobitek ni več vreden le milijon, pač pa štiri milijone, je večja verjetnost, da se bo morda nekaj našlo tudi zame.
13.gif

OK ne igram loterije, če pa jo že bi, bi jo sedaj ko je velik dobitek. Ampak ne zaradi tega razloga, kot ga navaja ta analitik (btw. dvomim da je to razlog za naval folka, al se pa motim), ampak zaradi tega, ker za isto vplačano ceno in isto možnostjo zadetka, dobim cca. 100x večji dobitek kot bi ga normalno. Se pravi, da bi moral 100x zadet povprečno sedmico.

Sem mel cel spis napisan, pa se mi je jebeni safari sesul. V glavnem, ta analitik je klipan. Igral sem prvič po letu 2005(zadnji rekordni), to pa zato, ker je ta opdobitek dejansko tak, da v primeru zadetega lahko celo življenje lepo brez skrbi živim.

Sem pa na dobri poti, včeraj mi je namreč čisto malo zmanjkalo. Samo 6 več bi jih moral zadet.
hysterical-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
ma ne vem.... vsak dan več folka dvomi v poštenje tega lota. Menda sploh ni tako, kot pravjo. Ne vem.
No, če bi pa bil dobitek..... mal bi porazdelil, pa mal zapravil..... no, v končni fazi, skoraj vse bi bilo razdeljeno. Sej nekdo (če kej ostane, po odhodu) zmeraj dobi kar ostane.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Pa kj si ti nor....pri 4 mio bi si eni kupili smaxa in beznico na hrvaski obali. Prisezem da jokam od smeha
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
ja ostalo pa na vezano pa gledat obresti kak rastejo, kaj si pa ti mislo
grin1.gif