Ljubljanski UKC jutri brez plač?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.312
7.076
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Če bi ti politiki delali v kakem zasebnem podjetju bi jih lastnik podjetja že zdavnaj odpustil kot tehnološki višek.
v tem primeru jim mora dati odpravnino.
Edini pravi razlog bi bil KRIVDNI!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Jutri v UKC brez plač

"UKC Ljubljana jutri verjetno ne bo mogel izplačati plač vsem zaposlenim," so sporočili iz ljubljanskega kliničnega centra. Kot pojasnjujejo, je generali direktor Simon Vrhunc že včeraj v poznih popoldanskih urah dobil uradno obvestilo s strani ZZZS, da je zdravstveni blagajni zmanjkalo denarja za izplačilo novembrskih akontacij. To pomeni, da jutri, na izplačilni dan, v UKC verjetno ne bo možno izplačati plač vsem zaposlenim.

"Zaskrbljeni smo, da nas je zavod postavil praktično pred dejstvo, vendar pa se bo vodstvo potrudilo, da bomo lahko zagotovili izplačilo plač vsaj socialno najšibkejšim sodelavcem," je dejal Vrhunc in poudaril, da v tako zaostrenih pogojih poslovanja takšne napovedi še dodatno otežujejo delo bolnišnic in vnašajo slabo voljo med vse zaposlene v zdravstvu.

Kak je sploh možno, da še Fakin vodi ZZZS...
10.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.671
3.184
113
v lokalni ostariji
kolikor sem zastopil durs jebe zzzzs... neki okoli neplačaega davka.

drugače pa jebada...

folk, miličnikov ne bo manj na cesti. bolj bo problem s vlomi, ropi itd kaznimivi dejanji,,, ker bodo podhranjeni... nč bat pihal bomo še zmer... to je u bistvu proračunski priliv:)

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo, če gremo ropat, dajmo pr teh tajkunih začet, ne pri občanih, ki imajo malo več in izvira iz dela.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.671
3.184
113
v lokalni ostariji
dokler "pošpeševanje gospodarstva" pomeni da moraš za vsak s.p. imeti miljon tavžt enih papirjev od varstva pri delu do okoljskega dovoljenja (ki ga ipak ne dobiš) ni čudno da je vse skupaj v riti...

nej lepo birokratkse bedarije ukinejo...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
plače bodo dobili, lahko zaklep teme.

emm ja, za prejsnji mesec. Cez trideset, sestdeset, devetdeset dni se bo zgodba ponovila. Takrat ne bodo na udaru samo njihove place pac pa cudezno povecanje konktaktur tvoje babice, strica... in dodatne prelezanine...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Sedaj pri Odmevih - ZZZS je že od marca(!) vedel, da dobivajo preveč denarja in da bo treba denar vrniti. Niso vedeli natančnih številk, a vendarle, tako da je ta panika s plačami bolj ali manj populistična propaganda.

Se pa strinjam, da je sramota, da ne rečem kriminal, da do takih stvari sploh prihaja. Iz našega denarja se norca delajo.

Nazadnje urejeno:

TRIROG

Pripravnik
10. jul 2011
76
0
6
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik TRIROG pravi:
To mi je jasno, vendar se mi zdi čudno: Država ti mora plačati 1000 EUR + 350 EUR prispevka (akontacijo)

Prispevek plača država sama sebi.

Če država nima denarja, da plača akontacijo sama sebi, naj ostane dolžna sama sebi (nonsense), plače pa nakaže*?

Res? Torej naj zavestno krši zakonodajo? Potem bomo sledili pa še vsi podjetniki. Če se država strinja, da se nakazujejo le neto plače jaz takoj še enega (eno) zaposlim.

Situacija, ki jo navajaš ni niti priblžno enaka moji. V moji sta namreč dolžnik in upnik ista oseba - država. Dejansko gre samo za prelivanje denarja. Če seveda prav razumem zgodbo.