Ljubljanski UKC jutri brez plač?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne, poslanci bodo dobili po novem zastojn kosilo in jutranjo kavico. Tisti drobiž, ki so ga do sedaj plačevali, je bil pretežko breme za njihove plače.
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
UKC brez colenge, gasilcem zmanjšat, Tošiča spustit, unim ta "farnim" dvignit,....

Če je se še kje tako dela, kot prinas? Grčija mogoče?
Od kje pa misliš da bodo vzeli Tosiču za odškodnino, ker so nedolžnega zaprli, če ne od tu?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Prej ali slej bo zdravstvena zavarovalnica krila samo osnovno zdravljenje vse ostalo boš plačeval posebej oz. nadstandartno zavaroval.
Zjutraj bo strežnica pobrala denar za zajtrk, kosilo, večerjo, potem bo vprašala kdo hoče svežo pižamo, čiste rjuhe, oprano rit..plača se po ceniku. Tisti, ki so priklopljeni na el.aparate jim zavarovalnica krije mrežno napajanje, doplačilo je za agregatsko napajanje, Exstra doplačilo UPS napajanje....
V šolah bo podobno. Učenje je obvezno po zakonu in bo plačala država. Nadomestilo za uporabo učilnic, čistilk, stroške ogrevanja....bodo dobili starši posebej na položnici za plačat.
Sedaj se sliši smešno ampak stvari grejo v to smer.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.312
7.076
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Prej ali slej bo zdravstvena zavarovalnica krila samo osnovno zdravljenje vse ostalo boš plačeval posebej oz. nadstandartno zavaroval.
Zjutraj bo strežnica pobrala denar za zajtrk, kosilo, večerjo, potem bo vprašala kdo hoče svežo pižamo, čiste rjuhe, oprano rit..plača se po ceniku. Tisti, ki so priklopljeni na el.aparate jim zavarovalnica krije mrežno napajanje, doplačilo je za agregatsko napajanje, Exstra doplačilo UPS napajanje....
V šolah bo podobno. Učenje je obvezno po zakonu in bo plačala država. Nadomestilo za uporabo učilnic, čistilk, stroške ogrevanja....bodo dobili starši posebej na položnici za plačat.
hkrati pa bo ukinila tudi durs ker tega ne bomo več rabil.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.766
6.545
113
4862069.jpg

Šefinja luknjaste prenove Dursovega informacijskega sistema napredovala

Na Dursu so včeraj potrdili, da je Klemenakova, ki je bila desna roka generalne direktorice Dursa Mojce Šircelj in je septembra skupaj z njo odstopila, s 1. novembrom prevzela vodenje urada. Tam bo po novem odgovorna za davčni nadzor nad bankami, zavarovalnicami, igralnicami, investicijskimi in pokojninskimi družbami pa tudi nad gospodarskimi družbami, katerih skupni prihodki presegajo 50 milijonov evrov. Čeprav se Klemenakova z delom na omenjenem projektu ni ravno proslavila, na Dursu trdijo, da je šlo za premišljeno odločitev, ki bo predvsem uradu in njegovim zavezancem prinesla nov zagon in še večjo učinkovitost.

aplauz.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Če kak politik pride iskat kako uslugo, naj ga enostavno obrnejo na vhodu, pa se bodo sredstva hitro našla.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Če kak politik pride iskat kako uslugo, naj ga enostavno obrnejo na vhodu, pa se bodo sredstva hitro našla.

moje izkušnje so take da politiki ne pridejo iskat uslugo.ponavadi direktor zavoda pride že takoj zjutraj v ambulanto in reče kdo se bo oglasil danes in doda da ne sme čakati.vsi po vrsti pridejo skozi zadnja vrata in odidejo po 30minutah.raja čaka po 3-4 ure.žal to se dogaja

erikson

Guru
25. avg 2007
22.766
6.545
113
jansa_velika_display.jpg

Včeraj popoldan so bili direktorji nekaterih slovenskih bolnišnic obveščeni, da jutri precej verjetno ne bodo prejeli denarja za plačilo zaposlenih. Zaplet je nastal, ko je davčna uprava ugotovila, da je zavod v državni proračun nakazal za 37,6 milijona evrov premalo sredstev. Na ZZZS denarja nočejo nakazati, dokler ne dobijo uradnega zahtevka, finančno ministrstvo pa jim noče odobriti kratkoročnih likvidnostnih posojil, ki so do zdaj omogočala izplačilo plač v takih primerih, dokler denarja ne vrnejo državi.

Direktor zavoda je sicer včeraj za RTV Slovenija dejal, da so se začela domnevna preplačila ugotavljati šele septembra, ko je "vlada ugotovila, da ima za 150 milijonov premalo prihodkov v državni proračun, od tega 50 milijonov v zdravstveni blagajni". Ministra za zdravje in finance naj bi po poročanju televizije o zagotovitvi denarja za plače govorila danes na seji vlade.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
V gospodarstvu ostajajo dnevno brez plač in to po več mesecev, pa se nobeden ne čudi.

Ko bi za delo odvajali davke in imeli stvari poštimane, ko je bil čas za to bi bilo najverjetneje danes drugače.
Ne pa da se vsi moji kolegi hvalijo, kako 50% plače dobijo na roke po papirjih so pa na robu preživetja...da ne razlagam o vrtcu...

Moja plača v JU se je znižala že x krat. . Prisiljen sem delati po 200-260 ur na mesec. Na koncu mi pa vse kar (moram) zaslužit več poberejo pri vrtcu in davkih. Tako, da na koncu zaslužim pod črto kot nekdo, ki je vse vikende doma in vse praznike doma in vsak dan pred praznikom dela do 12.00/14.00...

Samo jaz sem to stvar sprejel in ne jamram, ker sem si tak poklic izbral sam!!

Itak je frka zato sprejemam to in se tega zavedam samo mi pa dvigne tlak tako posploševanje mi/vi vam se jebe nam se ne...zaradi vas smo kjer smo...a po drugi strani gostinec jamra kako je upadel promet in se ne zaveda, da tudi javni uslužbenec ne gre več zjutraj na kavo in če ni 20 kav zjutraj je to 20x30dni/12 mesecev...tako, da ne govorit da je vse tako lepo črno pa belo. Veš koliko direktiv, ki jih moramo izpolnjevat pride z Brusja. Papir se ne napiše sam pa naliza se tudi v JU ne naredi sama oddana pa mora bit. Samo tega nihče ne vidi.

Pod črto pa menim, da smo itak globalno nepomembni in na nas zelo vpliva vse kar se okoli nas dogaja in tako trenutno stanje najverjenteje ni posledica napak 100% JU ali gospodarstva v lokalnem okolju, kot ste nekateri tako prepričani.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.096
6.307
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Fino, samo potem mi ne morjo pri plači 350 eur odtegnit vsak mesec.

TRIROG

Pripravnik
10. jul 2011
76
0
6
Mi lahko nekdo pojasni kaj je pisec novice mislil s stavkom:
"...da je zdravstveni blagajni zmanjkalo denarja za izplačilo novembrskih akontacij...."

O kakšnih akontacijah je govora?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.312
7.076
113
pri taščici
350 ti odtrgajo od plače, toliko da se delodajalec, se toliko pa plačaš preko ddv trošarin in podobnih.
Se pravi jurja na mesec dajo zaposleni državi oziroma več kot njim ostane za prezivetje.
Ne pozabi na prostovoljno zdravstveno zavarovanje, rtv prispevek, komunala, katerim se n moreš jzogbit pa če....

TRIROG

Pripravnik
10. jul 2011
76
0
6
To mi je jasno, vendar se mi zdi čudno: Država ti mora plačati 1000 EUR + 350 EUR prispevka (akontacijo)

Prispevek plača država sama sebi.

Če država nima denarja, da plača akontacijo sama sebi, naj ostane dolžna sama sebi (nonsense), plače pa nakaže*?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.189
1.179
113
Verjetno je to računovodski "lingo", da se nakazilo imenuje "akontacija", dokler ni vse v celoti nakazano.
Takrat pa ga preimenujejo v "plača".

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Sploh ne vem, kaj se razburjate. Že od zgodnje pomladi naprej se ve, da jeseni ne bo prav lepo. Oziroma si večina ljudi še sedaj zatiska oči.
Zoki npr. je še pred kratkim prodajal zgodbe, da varčevanje ni potrebno. Pa ne vem ali je tako butast, da to res misli ali pa je tako butast, da se mu tako nabiranje točk zdi pametno.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik TRIROG pravi:
To mi je jasno, vendar se mi zdi čudno: Država ti mora plačati 1000 EUR + 350 EUR prispevka (akontacijo)

Prispevek plača država sama sebi.

Če država nima denarja, da plača akontacijo sama sebi, naj ostane dolžna sama sebi (nonsense), plače pa nakaže*?

Res? Torej naj zavestno krši zakonodajo? Potem bomo sledili pa še vsi podjetniki. Če se država strinja, da se nakazujejo le neto plače jaz takoj še enega (eno) zaposlim.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Tipično napihovanje slovenskega privatnika....če bi ti brez plače delal, bi pa jambral, kake stroške ti dela, ko gre scat in vodo potegne, pol pa jo še iz pipe pije,........če bi ti pa še vodo šenkali, bi pa jambru za amortizacijo pipe in bi še to zastonj hotu.......