Citat:
Uporabnik zakon pravi:
V gospodarstvu ostajajo dnevno brez plač in to po več mesecev, pa se nobeden ne čudi.
Ko bi za delo odvajali davke in imeli stvari poštimane, ko je bil čas za to bi bilo najverjetneje danes drugače.
Ne pa da se vsi moji kolegi hvalijo, kako 50% plače dobijo na roke po papirjih so pa na robu preživetja...da ne razlagam o vrtcu...
Moja plača v JU se je znižala že x krat. . Prisiljen sem delati po 200-260 ur na mesec. Na koncu mi pa vse kar (moram) zaslužit več poberejo pri vrtcu in davkih. Tako, da na koncu zaslužim pod črto kot nekdo, ki je vse vikende doma in vse praznike doma in vsak dan pred praznikom dela do 12.00/14.00...
Samo jaz sem to stvar sprejel in ne jamram, ker sem si tak poklic izbral sam!!
Itak je frka zato sprejemam to in se tega zavedam samo mi pa dvigne tlak tako posploševanje mi/vi vam se jebe nam se ne...zaradi vas smo kjer smo...a po drugi strani gostinec jamra kako je upadel promet in se ne zaveda, da tudi javni uslužbenec ne gre več zjutraj na kavo in če ni 20 kav zjutraj je to 20x30dni/12 mesecev...tako, da ne govorit da je vse tako lepo črno pa belo. Veš koliko direktiv, ki jih moramo izpolnjevat pride z Brusja. Papir se ne napiše sam pa naliza se tudi v JU ne naredi sama oddana pa mora bit. Samo tega nihče ne vidi.
Pod črto pa menim, da smo itak globalno nepomembni in na nas zelo vpliva vse kar se okoli nas dogaja in tako trenutno stanje najverjenteje ni posledica napak 100% JU ali gospodarstva v lokalnem okolju, kot ste nekateri tako prepričani.