Ljubljanski prašiček

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pred dnevi sme imel kupca iz LJ.

Pride točno na uro na točno mesto, si ogleda avto, vizuelno mu je všeč, pokažem mu vse papirje,
od servisne do računa nakupa gum, feln, celo žarnic, skratka vse od vsega, avto tipi-topi, ni malenkosti
da mi lahko zbije ceno ki je povsem realna. Grema na testno. Model se vsede v avto, rikverc pa v kandelaber
shocked-1.gif

"Nč ne skrb mudel, itak om auto kupu!" Ok, model mi pokaže denar in svoje tablice (custom), v smislu da je popolnoma resen,
da v ponedeljek rešima prepis. Jaz še postavim avto na parking, uredim policijski zapisnik kot mi je on svetoval (je policist btw.)
grem cenilcu in vse po regeljcih popravim. Odbitna franšiza 1% mi pride skoraj na 300€ z davki in vsem. Itak mu mam namen
to pribit na ceno. Model se zjutraj ne javi. Pol kliče nazaj, mu povem kako in kaj in zdaj on nebo avta kupil bokve zakaj... Izgovori...

Mu rečem naj mi vsaj stroške pokrije (to da nemorem več prodajat nekaramboliranega niti ni nočem računat), in mi govori da mam
tak zavarovano... Mu pravim da je odbitna franšiza v vsakem primeru 1% od novega vozila, pa me začne nekaj mutit...

Bi kdo vedel kaj se da tu pravno naredit? (imam možnost tudi odvetnika brez problema)

Tablico pa ima LJ ¤ IXXX (pa še en I na koncu samo nisem ziher; tak da če ga kdo vidi na parkingu si lahko malo kluč nabrusi
na njem, nebo zamere...)

Sej feller sem jaz naredil da nisem vstrajal na ari 500€, ampak je ful deževalo in nisma mela lista za napisat... Model mi je
3x dal besedo da ziher pride po avto ker mu je ful všeč, bla bla,...

Šola za drugič...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
A ni kot odbitna franšiza mišljeno da sam financiraš 1% od popravila? Zakaj bi za tako "malo" popravilo plačeval 1% od vrednosti novega avta?
confused-1.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Ne. Odbitna franšiza 1% pomeni, da od vrednosti vozila 20.000 EUR sam kriješ škodo 200 EUR, nad tem pa zavarovalnica. Če je škoda pod tem zneskom, sam kriješ vse.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Itak se je izmislil zadevo. Sicer pa ga toži. ti bo odvetnik razložil kaj in kako.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Ne. Odbitna franšiza 1% pomeni, da od vrednosti vozila 20.000 EUR sam kriješ škodo 200 EUR, nad tem pa zavarovalnica. Če je škoda pod tem zneskom, sam kriješ vse.

Aha, kapiram. Neve kaj (ni)sem razamišljal.
bonk.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ne more policist malkoma vložit. Kot da bi jaz roundhouse-kicknil Chucka Norrisa.
shocked-1.gif

No, upam, da ti rata. Če ne drugega, vsaj zaradi principa.
roza.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
BTW, čemu že si avto postavil na parkirišče in čakal policijski zapisnik, če sedaj ne uveljavljaš DK-parkirišče?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
oh come on.... pa ne moreš bit tok naiven??? pa kaj pol če je policaj??? a to pa pomeni, da je pošten??? ha ha... dej no. Vprašanje, če je sploh policaj! Ali je to mogoče rekel le zato, da bo dobu še malo več zaupanja??? Aja, pa še to - policaj s ponarejenimi tablicamo... to je pa že zanimivo za novinarje!
jah ne vem. če ne drugega, pokliči Novice, mogoče jim bo zgodba zanimiva!

če imaš pa tablico, pa probaj izvedit kdo je, pa pejt na dom, a ne...

tok nov avto, in ti spustiš tipa le z "dobro besedo"?
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok, tud ta opcija obstaja...

sicer ti pa tud jest lahko nardim "po narocilu izdelane", če jih boš naročil...
wink-1.gif
hecam se, vem kaj misliš.

Nazadnje urejeno: