Ljubljana-Dubrovnik

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Naslednjo nedeljo grem proti Dubrovniku in me malo zanima katero pot priporočate. Ponavadi sem šel za dalmacijo do NM in potem proti Črnomlju čez Vinico, potem pa tam čez mejo takoj na AC. Zdaj, če se ne motim imajo hrvati AC že kar dol do malo pred Neumom. Koliko časa naj računam za pot glede na to, da še ni sezona in verjetno tudi neke hude gužve ne bo... Hvala

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Po via michelinu mi kaže cca. 8ur. Mi pa tudi pokaže priporočljivo pot čez Reko in mi je malo čudno. Drugače pa mislim, da ne rabim it čez Karlovac, če grem čez Vinico. Skratka zanima me najkrajša/najboljša pot.
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
... pa tudi hudičevo drago. Če se ti ne mudi pojdi do Karlovca po AC, dalje pa do Šibenika po stari cesti.

Odvisno pa seveda tudi od tega ali voziš samo ti ali še kdo drug.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Vozil bom sam in zato bi tud rad bil čimprej dol. Bom šel verjetno šele okrog 7h zjutraj, da se vsaj malo naspim in se mi ne da ravno cel dan vozit.
smirk-1.gif
Po stari cesti se zna kr vlečt. Sej AC pa pride cca. 25eur v eno smer...

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Sam ac je najbolj varna, hitra in najmanj težavna. Jz uporabljam ac, le je le možno, sit sm tistih ovinkov!

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ma ga ni več dnarja, da bi se cjazil po stari cesti čez Plitvice-Knin, pa pazil iz katerega žbunja bo priletel Mupovac z radarjem. Lepo Vinica- vhod na AC v Bosiljevem-Split - 130 kunic. Za do Dubrovnika pa isto, samo da podaljaša do konca AC - do Ravče 160 kunic (cca 22 €). Iz Lj do Dubrovnika po AC nekje 8 ur.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Ma ga ni več dnarja, da bi se cjazil po stari cesti čez Plitvice-Knin, pa pazil iz katerega žbunja bo priletel Mupovac z radarjem.

467716-post_slo.gif

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Ljubljana-Kočevje-via Rijeka-Zadar..Pa potem v Zadru na AC.
Jadranska magistrala je itak bolj ali manj prazna, pa še dnarja boš ogromno prišparal.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Prišparaš max 22 EUR, da se cjaziš po Jadranki. Joj da se samo spomnim ovinkov Karlobag-Stari grad (Paklenica)...ne hvala.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Bom šel kar po avtocesti ja. Se tud men ne da pazit na razne radarje in podobno zaradi tistih 20eur. Katero pot pa priporočate do Vinice? Sam sem ponavadi šel do NM po avtocesti in potem čez Metliko do Črnomlja. Je bolje it z avtoceste pri Ivančni gorici in od dam do Črnomlja? Hvala za vse odgovore...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Lepša cesta je: Lj - NM - do vrha Gorjancev (tam pri gostilni) - zaviješ za Semič - Črnomelj - Vinica.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Dokler bo vinjeta niti pomislim ne da bi šel prej dol, sploh sedaj ko je avtocesta do meje z hrvaško...

Maja ko smo šli do Neretve direkt do Zagreba pa do konca avtoceste..do Neuma pa še ni avtoceste saj mesec nazaj še ni bilo narejeno.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Dokler bo vinjeta niti pomislim ne da bi šel prej dol, sploh sedaj ko je avtocesta do meje z hrvaško...

Maja ko smo šli do Neretve direkt do Zagreba pa do konca avtoceste..do Neuma pa še ni avtoceste saj mesec nazaj še ni bilo narejeno.

Kolk pred Neumom se pa konča avtocesta? Pa koliko časa ste vozili?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Da se še jaz malo uštulim v to temo...

Split - Rab -> po kateri poti

1. Čez Pag (to predlaga Google Earth, samo se mi zdi smešno)?
2. Čez Paklenico?
3. Čez Gospič?
4. Čez Senj (samo se vračaš potem nazaj)?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Če greš čez Pag maš dva trajekta, saj so trajekt Pag - Rab ukinili.

Najbolš je do Zadra, pa potem po magistralki do Jablanca.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kot pravi @Olfa AC iz Splita - izvoz Maslenica in potem čez Stari Grad (Paklenica), mimo Karlobaga do Jablanca