Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Jaz sem štartal iz Kranja ob 5:30 in sem že takrat videl na zahodu, da se pripravlja zelo slabo vreme.... ob 6:00 sem pogledal na ARSO radarsko sliko padavin in videl veliko gmoto padavin, ki je dokaj hitro prihajala iz zahoda, ravno nekje nad Triglavom je bila...
kot letalec se resno sprašujem kaj so mislili piloti teh balonov?ne samo, da je bilo na daleč vidno slabo vreme, po kmečki zdravi pameti in verjetno tudi balonarskih pravilih bi se moral pilot pozanimati kakšno vreme ga čaka v naslednjih urah.... tole je bilo skrajno nespametno vedenje pilota, pa tudi potnikov. Če bi se kot laik sam spravljal v balon in bi videl črnino na obzorju bi tudi sam zatežil pilotu, če je pametno vzleteti.![]()
Tako je. In če je Maček dobil 10 let bi si tale šofer zaslužil vsaj 12let aresta. Nimaš kaj vozit, če se pripravlja nevihta.Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
.... tole je bilo skrajno nespametno vedenje pilota, pa tudi potnikov. .
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
Ki bi ti verjetno, glede na to da so v tem primeru leteli, povedal da to ni noben problem.
Balon S5-OLM je poletel ob 5. uri zjutraj in je na Kontrolo zračnega prometa prijavil spuščanje ob približno 7.40, ob 7.54 pa strmoglavil 200 metrov od odcepa za Mateno, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Jaz sem štartal iz Kranja ob 5:30 in sem že takrat videl na zahodu, da se pripravlja zelo slabo vreme v naslednjih urah.... ob 6:00 sem pogledal na ARSO radarsko sliko padavin in videl veliko gmoto padavin, ki je dokaj hitro prihajala iz zahoda proti vzhodu, ravno nekje nad Triglavom je bila...takrat oni še niso bili v zraku.
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ponavadi vsi skupaj (org. in potniki) pridejo na vzletišče. Kraj vzletišča se zadnji trenutek preveri glede na zračne tokove v višinah (spuščajo helijeve balončke).
Potem se "napihne" balone, pri čemur sodelujejo tudi potniki sami. Vkrcanje in odhod. Procedura od parkiranja do vzleta traja pa cca. pol ure za ta velke balone.
Enkrat nam je rahel vetrič podrl že 3/4 napihnjeno kupolo. Postopka takrat niso več ponovili, ker bi bili v zraku pol ure pozneje in smo šli šele čez par dni. Tako, da za vsako ceno vendarle ne gredo gor.
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Kralj je pojasnil, da je pred poletom z balonom tudi potnike treba seznaniti, kako ukrepati v primeru nesreče ali drugih dogodkov med poletom. "Najmanj, kar bi morali, je počepniti v košaro balona, sploh v tako velikem balonu kot je bila ta, kajti v košari si še najbolj varen. Vsako skakanje iz košare pomeni potencialno nesrečo, ker gre balon potem še bolj v zrak in ne na tla, saj izgublja težo," je dejal in poudaril, da pa ne more reči, kaj se je dogajalo pri današnji nesreči.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
In ob 6:00 nisi ti ničesar videl nad triglavom![]()
Ornk nevihta je prestopila mejo šele okoli 7 ureCitat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
narobe si me razumel...ob 6:00 (ko sem prišel v službo) sem pogledal na spletno stran ARSO za radarsko sliko padavin in sem videl, da je na področju Bovca, Triglava in Jesenic orenk nevihta, ki se še kar hitro približuje proti sredini države.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ornk nevihta je prestopila mejo šele okoli 7 ureCitat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
narobe si me razumel...ob 6:00 (ko sem prišel v službo) sem pogledal na spletno stran ARSO za radarsko sliko padavin in sem videl, da je na področju Bovca, Triglava in Jesenic orenk nevihta, ki se še kar hitro približuje proti sredini države.![]()
Manjši nalivčki pa so se začeli okoli 6:30