Lj. Bežigrad - Slovenčeva

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
drugače pa ogromno ljudi, ki se na te cesti vozi proti centru, močno pospeši, ker lovijo semafor. Precej možno je da je tip prpelu konkretno več kot 100 na uro...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Vseeno se tudi meni zdi 15 min ogromno. Sploh glede na to, da je bilo ponoci oz. zvecer, ko ni nekega prometa. V rushourju bi razumel.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
vseeno....

Ja kaj naj se vozijo reševalci gor pa dol po Ljubljani za vsak slucaj
bonk.gif

Pač je bilo tako da so rabili 15 minut.Samo še čakam komentar da so zagotovo na facebooku viseli...

Verjetno se da pridet hitreje,ampak očitno v tisti situaciji ni šlo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Verjetno ju ne bi rešili, tudi če bi reševalci zraven stali. Očividec je povedal, da je bilo razen njega kup očividcev zraven in verjetno jih je imelo precej tečaj prve pomoči...
Aja, ti so prodajali zijala in štopali čas, da pridejo reševalci...

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Lahko so dobili slabe informacije o nesreči itd...nobeden ne ve točno tako da to komentirati je brepredmetno...

Edino žalostno da sta dve punci, ki sta dobro šele začeli živeti izgubili življenje, zaradi nekoga, ki se vede in obnaša neodgovorno. V atlih primerih, ko je v nesreči prisoten alkohol, pobeh, potem še pobiranje razbitin oziroma poiskus prekrivanja bi bila potrebna pri nas dosmrtna kazen druge tukaj ni.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Verjetno ju ne bi rešili, tudi če bi reševalci zraven stali. Očividec je povedal, da je bilo razen njega kup očividcev zraven in verjetno jih je imelo precej tečaj prve pomoči...
Aja, ti so prodajali zijala in štopali čas, da pridejo reševalci...

Kaj ti pomaga 10 ljudi z opravljenim tečajom,če pa v praksi ne vedo kaj narediti?

Podobno kot 100 ljudi z diplomo pa doktoratom....ampak ne zna ene matice zamenjati.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa je tistih 15 minut kdo dejansko izmeril, ali se mu je le zazdelo toliko?
Ker razlika je zelo očitna v takih primerih.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Sledi ležeči miličnik ali semafor domnevam...

Narobe domnevaš, ležeči policaj ali semafor predstavljata nepotreben strošek državi . Sledi uvedba cone 30 in radar ljubljanskega mestnega redarstva.
Glede na stanje asfalta (gladkost, poškodbe), čuden zeleni interval med semaforji, hitrost vključevanja tovornjakov, slabo preglednost pri prehodu za pešce, avtobusno postajališče ki je na cesti, itd..........cona 30 niti ni slaba ideja
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Sledi ležeči miličnik ali semafor domnevam...

Narobe domnevaš, ležeči policaj ali semafor predstavljata nepotreben strošek državi . Sledi uvedba cone 30 in radar ljubljanskega mestnega redarstva.
Glede na stanje asfalta (gladkost, poškodbe), čuden zeleni interval med semaforji, hitrost vključevanja tovornjakov, slabo preglednost pri prehodu za pešce, avtobusno postajališče ki je na cesti, itd..........cona 30 niti ni slaba ideja
tongue-1.gif

Ma sej vem...in ravno zato, če se bo kaj zgodilo, bo to uvedba kakšne take cone umirjenega prometa (čeprav tam se mi zdi pa da je omejitev celo 10km/h, une modre table). No kakorkoli že, lahko nehamo klicati hudiča
tongue-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:Kaj ti pomaga 10 ljudi z opravljenim tečajom,če pa v praksi ne vedo kaj narediti?
Vsak v vsakem trenutku ni primeren za nudenje prve pomoči. Tudi če denimo zna kar nekaj...
Sicer izven teme, ampak vseeno zanimivo, da se naši varuhi reda v cestnem prometu ne spomnijo, da je potrebno tečaj prve pomoči obnavljati. To je pa res znanje, ki bi moral imeti vrhunskega, da bi lahko nekaj pomagal. V prometu se večina situacij lahko konča povsem brez posledic, tudi če kdaj kdo ne ve, kaj je krožno križišče in podobno. Tudi, če voziš 5 km čez omejitev... Pri nudenju prve pomoči žal ne, pa še nova spoznanja stroke bi lahko naučili. Tako pa moram tečaj za FFS obnavljati vsakih nekaj let, za prvo pomoč (in bi mi znanje prišlo prav denimo ob zastrupitvi), pa je dovolj to, kar sem naredil pred desetletji.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
ne samo prva pomoč, tudi preverjanje cpp vsake x let....jebat ga, tako je. nujno.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ma glej vsakemu se zgodi. Edina dejstva ki so tukaj:
1. tip ni imel izpita
2. bil je pijan
3. vozil je prehitro
4. ni pomagal celo preračunljivo je šel nazaj po tablico

A sta unedve pogledale je tukaj totalno vseeno in se brezveze o tem pogovarjamo!
Ni tako enostavno, mojemu znancu je "kokoš" skočila pred avto 2 metra pred njim (dobesedno), seveda jo je zadel - trezen in vozil je počasi.
priden.gif

The Devil's Advocate
4. je bil tam en kup ljudi, ki so samo gledali.
2, 3. kako veš ?
1. nothing to lose
evil.gif

The truth is rarely pure and never simple.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Jaz se tu peljem večkrat. Asfalt zelo drsi. Zadnjič sem na tem prehodu ustavil peški s kolesom, ki je čakala, da bi prišla preko. Ustavim, ji pokažem z roko, da lahko gre, a ona čaka. Na nasprotnem pasu je tudi čakal tovornjak (še pred mojim prihodom je stal). Počakam še 2 sekundi in nato speljem, češ, gospa očitno ne gre čez. A glej ga zlomka, v tistem trenutku se je gospa odločila, da bo šla čez, nakar takoj spet zabremzam, da se po metru spet ustavim. Jo pogledam in ona jezno gleda, kako ji nisem dal prednosti.
Jest ne vem več, vendar to mi gre na živce.