Lizing - izvor denarja?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Za odplačat lizing predcasno? To je zaradi preprečevanja pranja denarja pa financiranja terorizma.

Ce pa mislis za novo pogodbo,pa običajno preverjo kje si zaposlen pa to ane...

Povej kej več.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Kupujem vozilo, takoj dam 85% zneska, ostalo dajo oni (odplačam v enem letu). Sledi klic, da naj napišem izjavo od kje mi denar....Sej ne da bi bil problem... samo zanima me če je to potrebno, ali je zgolj njihov "firbc".

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Tako kot ti je rekel Lost1. Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma. Čeprav vsi tega ne počnejo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.398
113
nepismen? Ne gre se za vprasanje zmoznosti odplacevanja ampak kot so napisali zgoraj: preprecevanje pranja denarja in financiranja terorizma

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Torej je odgovor lizingodajalcu jasen.... Od Alkaide
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Kupujem vozilo, takoj dam 85% zneska, ostalo dajo oni (odplačam v enem letu). Sledi klic, da naj napišem izjavo od kje mi denar....Sej ne da bi bil problem... samo zanima me če je to potrebno, ali je zgolj njihov "firbc".

Navadno javijo samo podatke uradu, če jih pa potem zanima, te pač sami povprašajo. Ne vem čemu bi pisal tako butasto izjavo.

Če si kaj pomutil, pač pomisli kdaj si nazadnje legalno dobil večji kup keša in napiši to. Recimo od prodaje prejšnjega avta.

V nasprotnem primeru si pač preteral, moral bi vzeti leasing na večji znesek čeprav imaš denar. Šola za drugič.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
mislim da lahko največ 15000 € v kešu plačaš da nobeden ne gnjavi

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
nepismen? Ne gre se za vprasanje zmoznosti odplacevanja ampak kot so napisali zgoraj: preprecevanje pranja denarja in financiranja terorizma

Če kupiš avto in ga plačaš po predračunu s klikom ali položnico te nihče ne vpraša od kje ti denar.
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ma to ste napisali enih neumnosti vmes da je joj...

Pogosto delam pogodbe z pologom višjim od 10.000 in 15.000 ,, večinoma 80/20 pa ni nobenih problemov.
Res pa je, da je zakon zadnje pol leta tak, da lizingodajalec mora preveriti kreditno spodobnost stranke.
To pomeni da ima stranka lahko tudi 2 jurja minusa na TRR, nobenih prilivov, pa vseeno dobi lizing, AMPAK lizignodajalec mora preveriti njeno sposobnost/nesposobnost, potem se pa sam odloči, če gre v riziko posoje ali ne.

Realno vse nad 50% pologa je odobreno, če le nisi na kakšni črni listi...

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Tebi se vidi, da si cepljen palicaj, kr tako naprej
cheer.gif

preberi še enkrat, kaj sem napisal.
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ma to ste napisali enih neumnosti vmes da je joj...

Pogosto delam pogodbe z pologom višjim od 10.000 in 15.000 ,, večinoma 80/20 pa ni nobenih problemov.
Res pa je, da je zakon zadnje pol leta tak, da lizingodajalec mora preveriti kreditno spodobnost stranke.
To pomeni da ima stranka lahko tudi 2 jurja minusa na TRR, nobenih prilivov, pa vseeno dobi lizing, AMPAK lizignodajalec mora preveriti njeno sposobnost/nesposobnost, potem se pa sam odloči, če gre v riziko posoje ali ne.

Realno vse nad 50% pologa je odobreno, če le nisi na kakšni črni listi...

Seveda ni problemov, samo podatke ti pa povsod poberejo, ko polagaš, kajne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.398
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Pri 85% pologu lahko leasing dobiš kjer hočeš, tudi, če nisi zaposlen, zato menjaj leasingodajalaca.
Tole si napisal. jaz pa sem ti odgovoril ce si nepismen. Namrec point avtorja ni v tem, da mu ne bi hotli odobrit lizinga (in bi zato moral menjat lizingodajalca) ampak da ga je zmotilo, da jih zanima od kje denar. Njih ne zanima ali je zaposlen ampak izvor denarja ( ne bos verjel, niso vsi zaposleni, nekateri dedujejo, itd).

Namrec na tak nacin lahko kar lepo operes denar.

Tisto o cepljenem policaju bom vzel kot kompliment cloveka, ki ne dojame poante teme, nato pa ostale prepricuje da oni ne razumejo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Pri 85% pologu lahko leasing dobiš kjer hočeš, tudi, če nisi zaposlen, zato menjaj leasingodajalaca.
Tole si napisal. jaz pa sem ti odgovoril ce si nepismen. Namrec point avtorja ni v tem, da mu ne bi hotli odobrit lizinga (in bi zato moral menjat lizingodajalca) ampak da ga je zmotilo, da jih zanima od kje denar. Njih ne zanima ali je zaposlen ampak izvor denarja ( ne bos verjel, niso vsi zaposleni, nekateri dedujejo, itd).

Tisto o cepljenem policaju bom vzel kot kompliment cloveka, ki ne dojame poante teme, nato pa ostale prepricuje da oni ne razumejo.

Mal si se hitro napenil, mislim da je to hotel povedati na nacin

Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Pri 85% pologu lahko leasing dobiš kjer hočeš, tudi, če nisi zaposlen, zato menjaj leasingodajalaca kjer te nebodo sprasevali o izvoru denarja

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.398
113
ja samo to ni razvidno iz njegovega sporocila. Nekako tako kot ce te zenska v trgovini vprasa "a mi fajn pristoji tale majcka?" in ji odgovoris "ja ful ti pase" ona pa je uzaljena ker nisi rekel "kok pa stane, ti jo bom kupil", saj je dejanko mislila "a mi fajn pristoji tale majcka (kupi mi jo!)".

In razumem, da je mislil drugace in je pac nerodno izpadlo. Ampak naj potem vzroke isce pri sebi, ne pa da je njegov intelektualni presezek to, da se obregne ob mojo sluzbo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik hooger pravi:

Vsako stranko so dolžni obravnavati povsem enako, torej ti morajo oni poslati svoj standardni obrazec, s katerim to izprašajo vse stranke po enakem postopku. Tam pa vpiši "osebni prihranki".

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:

Zgleda res, da vicev o policajih ni, pa ne se toliko jezit.Jeza ti lahko škodi.
Verjemi pa, da sem dojel bistvo teme.
Odpiralcu teme
Tak kot ti je en gor svetoval, "lastni prihranki".