Linux redhat

redhat je plačljiv (ko tlinux) in ni tolk namenjen osebni uporabi. za osebno uporabo je na volj fedora core, katera je bila še do pred nekaj let nazaj free redhat, potem se je pa redhat prestrukturiral in naredil fedoro za osebbno rabo, redhat pa za poslovno

fedora je bolj prijazn azadelo v primerjavi z susemi. Suse je pač delovni stroj..tko kot golf dvojk al pa traktor. Za osebno rabo si poglej še Ubuntu ki so v bistvu debian linuxi a zelo lečno in prijazno oblikovani

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Citat:
Uporabnik meyty pravi:
Zasledil sem brezplačen tečaj Linux RedHata http://minutazaznanje.housing.si/linux-redhat. Zanima me ali ima ta OS kakšno prednost pred drugimi vrstami Linuxa (Ubuntu, SUSE)? Tečaj je sicer res brezplačen tako da nimam kaj za zgubiti samo zanima me okvirno.

lp

Si prepričan, da ne gre za triurni tečaj:
Kratka zgodovina Linuxa, ki jo razlaga predavatelj Leon Cimprič.

RH tečaji so ponavadi dolgi od 1 do 3 tedne...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Za osnove ti gotovo ne more škoditi, če le ne bo preveč megleno in prodajno naravnano. Verjetno bodo želeli prodati še kak tečaj za RHCE.

Brezplačna community verzija RHEL je sicer CentOS.

ziheras

Pripravnik
27. nov 2015
77
0
6
Tam je bil včas legendarni blayo... hehe

3 urni tečaj je bolj tko tko...
kakšen adduser in chmod razlaga...

cp mv cat in neki osnovnih komand..

škodvad itak ne more, je pa bolj nuggetse vzet oz kak video tutorial, zame waste of time in propaganda za rhce.... ki pa ni poceni.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ni pa niti tako drag, če se sam naučiš in greš le na izpita. Obstaja dobra literatura.