Lidl / Hofer, kaj tam kupujete

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
In zakaj? Sam v Lidlu kupujem baterije, ker so poceni in dobre, grški jogurt, irsko maslo, kislo smetano. Sem pa tja vzame gavdo. Katere stvari so tam cenejše in še vedno kvalitetne?

Skoraj nič... Še vedno prisegam na normalne trgovine (Mercator, TUŠ...)

hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zdaj si me spomnil na mojega bivšega sošolca (govedarja), ko smo bili s šolo na nekem izletu v Nemčiji in seljačina naroči pizzo v lokalu in reče "eine pizza normal" pa ga natakar čudno pogleda in mu odvrne "alle sind normal"... skratka verjetno si se samo nerodno izrazil in si hotel rečt da pač hodiš v klasične trgovine (kajti Hofer in Lidl imata malo drugačno filozofijo in politiko) ki so na Slovenskem trgu prisotne že dlje časa?
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
načeloma je roba v hofer/lidl enakovredna če ne boljša kot v sper/mercator & co

razna obutev je za en qrc, ampak za 20€ itak ne moreš pričakovati nekaj oh in ah.
njihovo pivo mi je bolj tak, tak ampak na srečo imajo tudi neke normalne znamke že.

edino kaj pogrešam je nebrušen riž ( spar ga ima vedno, verjetno mercator tudi, ampak tam se zelo redko )

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
nebrušen riž itak ni zdrav, tako da boljše, da ga nimajo, boš naredil več za sebe, če ga ne konzumiraš
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Da ga ne stružijo do "jedra", ampak pustijo še nekaj lupine gor, ki je kao super duper zdrava oh in sploh
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Nekako tako ja, plus vse zaščitne "spojine", ki služijo rastlini za zaščito ploda pred vsiljivci, so v lupini. Leptini, itd
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Tale bio eko industrija je en krasen nateg in predvsem izjemen biznis, ker lahko dražje prodajaš in napizduješ.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
motita se
eno je luščen eno pa brušen. drugače mu pravijo tudi rjav riž . luščen, ne brušen
riž brusijo, da je lepo bel. tisto , kar odbrusijo pa potem farmacija in industrija drago naprej prodaja v obliki prehranskih dodatkov.
ampak , ga ne jemljem zarati "zdrave" hrane ampak zaradi okusa. Mi je veliko boljši kot ostali riži
pa ta riž nima veze z eko industrijo , ker ni eko, bio in kaj vem kaj še . tudi niso napisali, da ne vsebuje holesterola
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
nebrušen riž je potem rjavi riž? Saj isti [cenzura] potem, ima preveč "lupine"
smile-1.gif

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
ksz

Jaz večino prehrambenih artiklov kupim v Leclercu, nekaj tudi v Lidlu in Eurospinu. V slednjem predvsem testenine, sire in podobno.
V Spar ne zavijem več, odkar sem se parkrat zasral z mesom.

Se v Lidlu/Hoferju dobi kakšen dober pralni prašek?

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Kupujem v Tušu ali Mercatorju. Ti nizkocenovci so v zadnjem pol leta ful spustili kvaliteto in še samo poskušajo zaslužit na nas, to velja zlasti za lidl. Za hofer nevem, ker nisem nikoli bil tam.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
ma lupina je nekaj drugega.
predstavljaj si fižol ali grah v stroku. strok se odstrani. potem pa bi tisto ta tanko plast - kožico na zrnu še dol potegnili.
to bi potem bil bružen grah/fižol in bi imel vsaj fižol malce drugačno barvo.

ali pa na piščancu. najprej mu odstraniš perje. potem pa še kožo. "brušen" piščanec
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tale bio eko industrija je en krasen nateg in predvsem izjemen biznis, ker lahko dražje prodajaš in napizduješ.

Itak da je v velikem deležu, vse pa ravno ne. Pa saj ni vse nategancija? Tudi Apple, Samsung, Ferrari, Rolex, Beverly Hills.... ampak vsemu naštetemu je nekaj skupnega, so pač stvari za ljudi ki imajo denar in se jim jeb*. Za klasično hrano zapraviš npr. 300€ mesečno, če pa šibaš kao "bio" in se malo znajdeš pa si pač na 400. Skratka ni tako hudo kot prikazuješ. Je pa res se ne smeš zaletet v prvo stvar ki jo vidiš, pač moraš zadeve malo naštudirat, se kje kaj zdilat in podobno. Je pa nekaj, zadeve z eko/bio/demeter certifikatom so zagotovo deležne večjih nadzorov (ti povem iz prve ker imam v sorodu nekoga ki se ukvarja z bio vzrejo nečesa). Skratka suma sumarum, če si 50% nategnjen si še vseeno bolje prišel skozi kot sicer. Aja pa da se ne bomo narobe razumeli, nisem bolnik v glavi da bi bil obseden s tem, imam pa visok delež izdelkov iz te skupine (nekaj eko/bio, nekaj domače (ni eko/bio vem pa od koga je) ter ostalo klasika). Jebatga, če se imaš rad moraš pač vsaj "poskusit" nekaj zase nardit, seveda če ti budget dopušča..

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja ok, sami mi je hecno npr. ko nabaviš eko japke, po katerih je padal "radioaktiven" dež, al pa tiste iz rastilnjaka pod nadzorom
smile-1.gif

Itak pa da tudi mi imamo radi in vzamemo, kar je "doma" pridelano.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Meni niti Hofer niti Lidl nista prebavljivi trgovini. Izdelki krneki. Pa zaradi mene lahko vsi kupujete tam.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne kar na pamet
smile-1.gif

Kupujem npr. v Hoferju Kefir...

Ja isti izdelek je tudi v Šparu in še kje itd.