LG optimus 2X

Keiya

Pripravnik
14. nov 2011
75
0
6
Ptuj
1. potegni si to dol http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2020737
2. Klikni 6 in sledi navodilom
smile-1.gif

3. Dobi si .kdz file, V20S al pa V30A, lahko daš V20S in pol preko LG update toola pol updejtas na V30A ( V20S lahko dobiš od Popotnika al pa mene)
4. Pol se ti telefon updejta z offline mode preko LG support tool
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ce naložiš 20S ti bo potem lg update tool prepoznal model in boš lahko normalno naložil.

Če greš pa sedaj direknto na v30a pa moraš prvo odstranit zunanjo sd, če jo imaš in naredi backup notranje SD pred nadgradnjo.
Izvozi pa si tudi imenik na zunanjo SD.

Iz 20s na 30a mi je imenik ostal kot tudi vse ostale nastavitve, ne vem pa če bo isto ko greš iz 20l na 30a.

r0x

Pripravnik
11. jan 2013
31
0
6
Bi lahko dobil prosim se v20s
smile-1.gif

Zunanje SD nimam. Imenik je shranjen na PC Suit-u, vendar je za ICS nov, tako da bi bilo fajn ce bi imenik ostal kar ta na telefonu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Že imaš v20S na ZS
wink-1.gif

Potem pa flešaj po postopku iz xda na v20S

Nato ko boš na v20S nastavi vse tako kot hočeš imet, ugasni telefon in ga ponovno zaženi

Potem pod nastavitvami/aplikacije/razvoj izbriši kljukico pred razhroščevanjem in preveri da nimaš kljukice pri samo mass storage in nato zaženi update tool (ki ti bo sedaj normalno prepoznal model telefona) in sledi navodilom za posodobitev na v30A.

r0x

Pripravnik
11. jan 2013
31
0
6
Ok stvar je zdaj taka. Sem sel po navodilih in pridem do tam, ko se zacne updatanje(na v20s)). In mi napise da je zgubil USB povezavo. Ok ni problema, je omenjeno v navodilih, da se to lahko zgodi in naj v takem primeru odklopim usb, vzamem ven baterijo in potem drzim gumb volume down, da pride telefon v S/W Upgrade. No in zdaj mi na ekranu pise S/W Upgrade Please wait while upgrading... Program ne zazna usb povezave, telefon pa ne reagira. Lahko dam ven baterijo oziroma kaj naj naredim?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ko ti je napisalo, da ne zazna usb povezave, si po vsej verjetnost pozabil kliknit na ikono pri uri (tista nova belo modra ikona s tremi okenci) kjer ti more pisat ON, šele takrat ti gre update skozi.
Ko klikneš na ikono in ti potem piše ON začneš postopek od tam kjer si nastavil kje imaš KDZ, tisto okno od update zapreš.

Si odstranil kljukico pri mass storage in nastavil na USB debbuging oziroma razhroščevanje?

Katere windowse imaš naložene?
Če imaš XP potem moraš ročno nastavit, da host datoteka ni več samo za branje, če imaš pa Vista ali novejše pa moraš OIA tool zagnat kot administrator.

Sedaj ti ne preostane drugega kot, da vzameš baterijo ven, vendar iz previdnosti počakaj še kakih 5 minut preden jo vzameš ven.

r0x

Pripravnik
11. jan 2013
31
0
6
Vse je kot pise v navodilih. Na ikoni pise ON, debugging je vklopljen in mass storage izklopljen.
Je ze zacelo updatat vendar je po recimo 10% reklo da ni povezave in naj ugasnem telefon in poskusim ponovno. V navodilih pa je omenjeno da naj v takem primeru nadaljujem preko S/W update screen-a.

Uporabljam Windos 7

r0x

Pripravnik
11. jan 2013
31
0
6
Ce grem s tistim programom mi gre cez analysis in download, pri upradtu pa se vsakic ustavi na 4%, kje stoji nekaj minut in nato rece da ni povezave. Ce se prizge S/W update screen samo napise S/W Upgrade Please wait while upgrading... in ne zazna povezave.

Zanimivo pa je, da potem ko mi ta program javi napako in ga zaprem in ce odprem LGmobile support tool, mi napise drzavo, model in verzijo pravilno in mi omogoci update, ampak mi potem pri 30% analysis javi da se ne more povezati na server in naj poskusim kasneje

Keiya

Pripravnik
14. nov 2011
75
0
6
Ptuj
no ja jas sem tudi mel probleme ko se mi je fon restartal pa izgubil povezavo, zato sem ga dal v UPGRADE mode, že v začetku in sem pol upgrejdal, sicer s emi zdi da mi je v drugo ratalo
smile-1.gif
no probaj, daj SD kartico ven, pa baterijo odstrani, potem pa drži tipko volume down pa telefon priklopi na komp in še drži tipko za volume down, ko se pokaže S/W update, pol jo lahko spustiš, in samo stisneš na updateru restat al kaj pač napiše ko je fail to upgrade.

r0x

Pripravnik
11. jan 2013
31
0
6
No pa mi je uspelo
smile-1.gif

Na V20s ni hotelo updatat, na V30a pa je brez problema. Tudi LG support tool mi sedaj najde model.

Hvala obema za pomoc
smile-1.gif

r0x

Pripravnik
11. jan 2013
31
0
6
Na telefonu ne, ker sem vmes v upanju da bo delalo naredil factory reset
smile-1.gif
Potem se pa nisem spomnil da bi ga nalozil nazaj.
Ga imam shranjenega na PCsuitu, samo ce prav vem ICS ne dela s starim PC suitom. Moram poiskati ce se da kontakte iz starega uvoziti v novega, samo se bo jutri s tem ubadal.

Hvala se enkrat
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kaj se da kako izklopit tipkovnico, da se ne odpre vsakič, ko greš gledat po SMS?
Malo moteče je, ko odpreš prejeti SMS in se ti tipkovnica odpre in s tem skrije sporočilo, nikjer ne najdem, da bi se jo dalo onemogočit, da se ne bi odprla dokler ne stisneš v polje za pisanje.