LG optimus 2X

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Upajmo.
Na Nemškem forumu so rekli, da bo na voljo v nekaj dnevnem zamiku, koliko je pa to pa bomo videli.
Italija je ravno včeraj dobila posodobitev.
Preverjam vsak dan, če je že na voljo
wink-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Ne se veselit, ker je original ICS na trenutnke tečno počasen. Šele ko se namesti kernel z RAM hackom in še nekaterimi drugimi prilagoditvami, dela kokrtok normalno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nekaj sem bral o tem, vendar eni pišejo, da jim vse deluje brez problema, nekateri pa, da jim šteka.
Bomo videli kaj bo, ko bo na voljo preko update tool.
Opažam pa da ponavadi nimajo velikih problemov tisti, ki flešajo po normalni poti in da pride do težav pri nvflash ali smartflashu.

p.s.
Ne vem pa kaj je z Lg serverjem, od 100 poiskusov mi ravno 2x rata, da dela in da lahko preverim verzijo FW.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Dobil odgovor od Vamatrade.
V30A že testirajo in jo bodo če bo vse OK potrdili v tem tednu.
Tako, da lahko pričakujemo posodobitev preko lg update tool enkrat v prihodnjem tednu ali najkasneje v roku 14 dni.

Keiya

Pripravnik
14. nov 2011
75
0
6
Ptuj
eno vprašanje a ma kdo stock backup od gingerbread ?
smile-1.gif

al pa če mi da pol kdo .kdz file
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Keiya

Pripravnik
14. nov 2011
75
0
6
Ptuj
G Mobile Slovenija Pozdravljeni, po pregledu servisne zgodovine Vašega aparata lahko rečemo, da je le-ta bil na servisu dvakrat, od tega zadnjič napake v delovanju ni bilo zaznati. Kar se tiče ISC posodobitve za omenjen aparat pa zaenkrat preko FOTA storitve še ni na voljo, le-to izvajamo na servisu. lp,

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Ni se mi dalo čakati na uradno posodobitev in sem namestil V30B. Postopek s flashanjem KDZ datotek in FW sem našel na XDA. Žal deluje le na 32 bitnih Windowsih. Novi izgled je prava osvežitev, pravo oceno pa podam čez par dni
smile-1.gif
.

screenshot2012-12-28-09-.png

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Po 2 dnevni uporabi ICS-a (V30B) sem naletel na 2 večji težavi:

1. Težave z wifi-jem - telefon ne zna avtomatično preklapljati med wifi in cell signalom pri uporabi data povezave. Ko telefona ne uporabljaš in izklopi wi-fi, preklopi na 2g/3g. Ko ponovno začneš uporabljati prenos podatkov ne aktivira wifija. Prav tako ne najde nobenega wlan omrežja - pomaga samo izklop in vklop wlan-a na telefonu.
2. Občasno se zgodi, da telefon ob priklopu napajalnega kabla postane neodziven - črn zaslon, ne odziva se na pritiske na gumb, prav tako se ga ne da vklopiti/izklopiti s power gumbom. Pomaga samo odstranitev baterije.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
ICS v30A na voljo za prenos preko LG update tool
cheer.gif

Da posodobitev uspe brez problemov je potrebno narediti po sledečem postopku:

1.) Priklopiš telefon in zaženeš update tool

2.) Ko vidiš opozorilo za gonilnike, odklopiš telefon od Pc in stisneš gumb Da in počakaš par sekund in se ti začnejo nalagat novi gonilniki

3.) Ko so gonilniki nameščeni, zapreš update tool in priklopiš telefon ter ponovno zaženeš update tool

4.) Prikaže se opozorilo, da je potrebno odstranit zunanjo SD kartico in nato zapreš update tool

5.) Izklopiš telefon in odstraniš zunanjo SD kartico in vklopiš telefon

6.) Ustaviš antivirusnega na telefonu in car home aplikacijo in povežeš telefon z Pc in zaženeš update tool

7.) Preden se začne nadgradnja te bo update tool pozval da narediš backup internega diska in stisneš gumb create backup

8.) Ko si naredil backup internega diska klikneš gumb start upgrade

9.) Prenos FW iz serverja traja okrog 1 uro (na liniji 20/2)

10.) Počakaš, da ti update tool posodobi telefon in da se telefon ponovno zažene in nastaviš začetne nastavitve

11.) Telefon izklopiš in vstaviš zunanjo SD in ga vklopiš nazaj in uživaš v ICS
smile-1.gif

p.s.
Po nalaganju ostanejo na telefonu vsi sms-si in aplikacije, ki so bile naložene, prav tako ostane imenik.
Vseeno je pa iz previdnosti dobro naredit backup pred nadgradnjo.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Sem nardil še factory default - težava s polnjenjem se ni več ponovila. Še vedno pa je problem z wi-fijem. Rešitev, da je wi-fi vedno vklopljen je možna, žal pa ja baterijsko bolj potratna. Na V20 je tako nastavljeno delovala BP, na V30B pa več ne.

Nekaj časa sem imel težave tudi z video streamingom - mp4 videi (recimo na m.24ur.com) so zaštekali po cca. minuti.

Sicer pa je napredek glede na V20 očiten in z ICS-om je telefon doživel dobro pomladitev
smile-1.gif
. Upam da pride še spolirana verzija ICS-a (V30C?). Žal na V30B ni slovenskega jezika - po factory deafultu (recovery) je slovenski jezik izginil.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Meni na V30A dela vse kot urica, nikakršnih težav zaenkrat.
Wifi se mi poveže kot šus, ko gre telefon v spanje imam nastavljeno da ostane vklopljen ga pa vklopim samo takrat ko ga rabim drugače ga v spustnem seznamu ugasnem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kaj ve kdo kje bi se dalo dobit apk iz GB za vreme, kamero in koledar?
Pozabil pred nadgradno naredit kopije apk.
Pa če ve kdo kako rootat ICS, prej sem imel inštalirano na Pc program unlock root vendar sedaj ne deluje z ICS.