Letošnji 2. maj delovni dan?

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
65kg ima vsak, vodja enote (univ.dipl.ing), ki je naročil menjavo pa ni hotel niti slišati, da bi posodil kakšno roko zraven.

A ne poznaš tistega vica, ko so ukradli tirnice, pa vprašajo, kdo jih je ukradel? Menda so jih otroci? Otroci? Pa veš, kako težke so? Jah, kaj pa otroci vedo, kaj je 500 kil ...
No vidiš, tale vodja enote ziher ni zastonj študiral, tako da ve, koliko je 65 kg ... Pol pa pravjo, da študij ne bogati ....
grims-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Upam da ta direktor ne bo enkrat dobil kril in se bo sel tovsakovo. Poznam tako firmo kjer so delavci (1000+) vecinski lastniki oziroma blizu nje, pa se minimalca ne dobijo, vrednost delnic so jim ob zaposlitvi trgali od plac, prodat jih ne mores ker so vinkulirane, neka firma v lasti vodilnih lepo veca lastniski delez, stalno jamrajo da premalo naredijo in preslabo itd... Nek vodilni katerga so zaposlili je pa prvi teden dobil Q5.
Se mi zdi da ne, vsaj do sedaj je vse OK, se pa seveda lahko spremeni, kakodane. Tukaj imajo plače daleč nad povprečjem. Stari goni tovarno po prirejenem samoupravnem sistemu. Spet ena reč, ki je bila hudo dobra pa smo jo uspeli do obisti uničiti zaradi kretenov. Če tak sistem sedaj po celem svetu uvajajo v korporacije, seveda hudo modificirano in prilagojeno verzijo, a v osnovi je to še vedno to.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Upam da ta direktor ne bo enkrat dobil kril in se bo sel tovsakovo. Poznam tako firmo kjer so delavci (1000+) vecinski lastniki oziroma blizu nje, pa se minimalca ne dobijo, vrednost delnic so jim ob zaposlitvi trgali od plac, prodat jih ne mores ker so vinkulirane, neka firma v lasti vodilnih lepo veca lastniski delez, stalno jamrajo da premalo naredijo in preslabo itd... Nek vodilni katerga so zaposlili je pa prvi teden dobil Q5.
Se mi zdi da ne, vsaj do sedaj je vse OK, se pa seveda lahko spremeni, kakodane. Tukaj imajo plače daleč nad povprečjem. Stari goni tovarno po prirejenem samoupravnem sistemu. Spet ena reč, ki je bila hudo dobra pa smo jo uspeli do obisti uničiti zaradi kretenov. Če tak sistem sedaj po celem svetu uvajajo v korporacije, seveda hudo modificirano in prilagojeno verzijo, a v osnovi je to še vedno to.
Če bi bil direktor nagnjen k idio-tizmu, bi najbrž že dobil krila. Lepo je slišati, da pri nas še obstajajo normalne firme z zdravim jedrom in vodstvom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.331
7.088
113
pri taščici
Aja predsednik NS je ex bankir ki je "tajkunom" ponujal denar v zameno za dobro ime in je zato dobil mio nagrado. Sedaj pa že nekaj časa politika išče načine kako dobiti te mio nazaj, pa kot kaže je ne bodo dali tisti ki so jo dobili.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se ne da speljat, ker je treba spremembo potrdit, pa spravit v uradni list ipd...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Klinc, jaz sem imel včeraj fraj in imam v ponedeljek, ker se moram prilagajat gnilemu EU kapitalizmu in klerikalnemu jarmu, na drugi maj bom pa delal. Jebena globalizacija. :)

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Kaj se buniš mi se nič ne prilagajamo EU kapitalizmu pa sem danes za praznik na šihtu cel dan, pa drugega maja tud. Zdej pa hitr nazaj delat, da me ne boste s.kurcal, da vam denar kradem
redface-1.gif
.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
S to razliko, da boš ti dobil nedeljski in praznični dodatek, jaz pa tudi cel dan delam za šiht sicer od doma, pa ne bom dobil nič, še nadur si ne bom mogel pisat.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ksz....

a bi kdo vedel približno koliko bi doprineslo naši državi če bi vsi delali 1 dan na mesec brezplačno.torej je to avtomatsko od vsakega zaposlenega 12 dni letno kar je polovica mesečne plače.in bi znalo biti tam tam kar hoče država našparat.tisti v gospodarstu pa bi ta denar namenili za razvoj,konkurenčnost...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
V prejšnjem, po mnenju nekaterih gnilem sistemu, so obstajali taki "dnevi solidarnosti". Bolj pogost kot sedaj je bil tudi "samoprispevek".

Znesek bi bil sicer 46.348.174,50 EUR / mesec.

Lahko pa bi vključili tudi upokojence, tako kot včasih.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Uradno je 02.05.še vedno dela prost dan. In tudi mislim, da letos še bo. Saj je treba to spremeniti v DZ in nato objaviti v UL in 14 dni po objavi v UL začne sprememba veljati.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
V prejšnjem, po mnenju nekaterih gnilem sistemu, so obstajali taki "dnevi solidarnosti". Bolj pogost kot sedaj je bil tudi "samoprispevek".

Znesek bi bil sicer 46.348.174,50 EUR / mesec.

Lahko pa bi vključili tudi upokojence, tako kot včasih.

ta znesek bi bil samo iz JU ali tudi iz gospodarstva?ker to v celem letu niti ni malo denarja

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Bemti en dan na mesec za narodov blagor? Če štejejo še nadure, bom delal tisti dan 12 ur.

Zdej pa keč, če po enem letu neodvisna komisija iz tujine ugotovi, da je bil samo en € od tega denarja porabljen za razne politične nebuloze, vseh 100+ izvoljenih mandeljcev in vsi od njih postavljeni sebi zgradijo nov arest, v katerem bodo gostovali dva polna mandata, na rižu in vodi.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
KSZ

Kje so vsi ministri? Želijo ukiniti 2. maj, sami pa so že 30. aprila izginili?

2maj.jpg