ce-lj pravzaprav. In odkar imamo vinjete sem priznam precej prihranil na denarju, še več pa na času. Kaj ti pomaga abc, če je pred cestninsko nekaj kilometerska kolona, v vsakem primeru moraš stat, lahko sicer riskiraš vožnjo po odstavnem da prideš hitrje do abc steze, kjer pa je ponavadi stal kak parkiran tovornjak / je stezo blokiral naključni tujec ki ni vedel ta tam čez ne more / tam čakajo gospodje policaji ki veselo kasirajo za vožnjo po odstavnem času. Vsaj ta problem so rešile vinjete, včasih tujci niso imeli abc tablice zato so delali kolone, zdaj ko so vinjete pa vsi lepo šibamo čez, od uvedbe sem samo enrkat stal v koloni pred cestninsko, ampak je bil razlog prometna nesreča tako da to niti ne šteje.
Sem takoj za satelitsko, če bi to pomenilo popolno ukinitev cestninskih (torej ko bo vsak avto in tovornjak opremljen s takšno napravo, in ko do dorečen standard da bom lahko z eno napravo prepotoval celo evropo, ne pa da bom pd nas do francije potreboval 5 škatlic v avtu).
Drugače pa bi bilo vseeno lepo če bi tistim, ki veliko prepotujemo računali kilometer poti malo ceneje, pač popust na količino. Pri vsakem dobrem poslu dobiš nekaj ekstra če nabaviš veliko količino, pač incentive oz. zahvala za dober in reden biznis. Ne pa da te zajebavajo v glavo kot s abcjem, ko na koncu tisti bonus ki si ga dobil če si naložil gor dosti denarja (kar se je splačalo če si dosti uporabljal ac) skoraj ni zadostoval za kavo in sok na postajališču, si več prišparal če si se vozil malo počasneje in tako šparal na bencinu.