Letna vinjeta 95 EUR

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Če so vinjete lahko uvedli, bi lahko tudi ABC kartice bile obvezne. Se jih da za neko simbolično ceno oziroma kartico za 10€ in je recimo 8€ denarja gor naloženga. Vsak plača kolikor kilometrov prevozi, gužva bo ista kot pri vinjetnem sistemu, prenosljive so, pa še nagravžne nalepke nimaš na šipi.
Točno tako. če so vinjete lahko obvezne bi tud ABC lahko bil obvezen. Tako bi vsak plačal toliko, kot se vozi.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
... propustnost na ABC stezah je pa tko kot zdej, 40km/h.

A niso nekateri trdili, da so tiste oznake 40 km/h na cesti brezveze?
grims-1.gif

Sem zadnjic slikal tiste na Torovem in v smeri proti Novemu mestu... pa se mi ne zdi, kot da bi bili ostanki od nekoc, ko so bile tam se rampe...

20090404-c3fy1yepsf4j43ui4cgrttub6t.png

20090404-fwj9gks2qhwqw31rudft9ex9su.png

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
satelistka bo draga......veliko več se bo plačevalo. kdor veliko vozi so vinjete zakon.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Da ne odpiram nove teme mene zanima zakaj imamo v Sloveniji tako drage vinjete in celo razmišljajo, da bi letna stala 95 evrov.
V Avstriji imajo TROPASOVNICO, AC potekajo tudf na nadmorski 1300 metrov in več (težja gradnja), sigurno som boljše AC, kot pri nas.

Mene samo zanima zakaj bo letna vinjeta stala, kar 95 evrov za parkrat manj AC, kot Avstrijci pa še nekaj koliko imajo že Avstrijsci plače 2x višje od naših.

Ali je to vzrok, da smo se morali za AC zadolžit.

Zakaj imajo AVS. cenejše vinjete in zakaj naj bi pri nas stala letna vinjeta 95 evrov in kar neverjetnih 15 evrov za 7 dni.

To men zveni nategovanje folka. Naj stopijo an realna tla in dajo vinjete po neki realni ceni glede na kilometrov AC

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Avtoceste delajo s krediti in še predno jih odplačajo jih že popravljajo (ker že v štartu ne naredijo kot se zagre) in kot kaže bo to pri nas začaran krog do konca naših dni. Že sedaj je predrago glede na to da so zapore povsod in zastoji v kilometrih. S 95 eur pretiravajo, naj opalijo tuje tovornjakarje (pač tranzitni promet) ki se jajcajo in še bolj uničujejo avtoceste. Oni že vejo zakaj se čez Avstrijo ne vozijo v Italijo ipd.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Cestnina za dobrih 11 km dolg enocevni tunel Mont Blanc stane okoli 35 evrov v eno stran. Sploh ni avtocesta, omejitev je 65 km/h.

Cestnina je zato tolikšna, ker je pač treba odplačati toliko in toliko kreditov. Avstrijci so skoraj vse avtoceste gradili iz državnega proračuna, zato njihov Asfinag nima nekih ubijajočih kreditov (enako velja za ostale države, ki imajo vinjete) in si lahko privoščijo cenejše vinjete. Poleg tega imamo glede na število prebivalcev in velikost ozemlja ogromno število avtocest, ki jih je treba vzdrževati. Če nočeš iz proračuna, potem je treba imeti precejšne cestnine.

To, da imajo Avstrijci tripasovnice meni nič ne pomeni. Mi imamo celo štiripasovnice.
grims-1.gif

To, da imajo avtocesto na višini 1300 metrov, pa spet nič ne pomeni. Za tistih 1300 metrov moraš poleg vinjete še dodatno plačevati cestnino.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Za tistih 1300 metrov moraš poleg vinjete še dodatno plačevati cestnino.

sprasujem se.gif

drugače pa hvala za pojasnilo

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Recimo da gre na tej višini tauern autobahn. Plača se uporaba tunelov in sicer 9,50 evra na eno stran. Torej če k 7 dnevni vinjeti prišteješ še ta strošek si približno na naši polletni vinjeti!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kolega malo preberi kaj je vprašal trust pa boš videl, da ta trenutek teče pogovor o avstrijski vinjeti!
cool-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
od gdaj ima AT vinjeta 7 dnevno veljavnost

Uf moja napaka! Nekaj delam zraven ko pišem. Se opravičujem 10 dnevno sem mislil! Hvala za opozorilo!
cheer.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Tako je prav, da opozoriš na napake, a te nimamo zato v Bruslju?
evil.gif
ne-ne-1.gif

mi smo tuki zato, da jih delamo

zmaga.gif

Babe loviš kaj Se splača it na vaš konc čez vikend?

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
seveda je tema o vinjetah, to je bilo tako mimogrede!
evil.gif

Škoda da smo popustili pritiskom, da napeljem nazaj na temo!
evil.gif
Tak sistem je dober, ki ga imamo sedaj, prav bi bilo, da ga ne bi spreminjali!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Da ne odpiram nove teme mene zanima zakaj imamo v Sloveniji tako drage vinjete in celo razmišljajo, da bi letna stala 95 evrov.
Zato, ker je vlada in lobiji okrog nje bolj požrešna, ljudje pa bolj pohlevni, pa si ne upajo dvignit glasu, zato jih cuzajo kjerkoli je možno.
Če bi se folk pobunil, bi bile vinjete hitro po 20€.
pa zato, ker tist vic o bosancu, ki zgradi tunel za 20milj in SCT-ju ki ga zgradi za 220milj (100meni, +100tebi +20 bosancu da zgradi) ni vic ampak resničnost.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Cestnina za dobrih 11 km dolg enocevni tunel Mont Blanc stane okoli 35 evrov v eno stran. Sploh ni avtocesta, omejitev je 65 km/h.

Cestnina je zato tolikšna, ker je pač treba odplačati toliko in toliko kreditov.
Višina tunelnine nima nobene zveze z višino krediti, ki jih odplačujejo.
Cena je takšna, ker so preračunali, da se za to ceno ljudem bolj splača peljat skoz tunel, kot pa da se vozijo nevemkolk daleč naokoli. (bencin, čas....)
Če bi bila dražja, bi peljalo več folka drugje, pa jih dosti nebi nič plačalo, , če bi bla pa cenejša bi pa manj pokasirali. Uglavnem mislijo, da bodo za to ceno največ pokasirali in to je to. Tunel morajo pa enako vzdrževat, pa enako kreditov vračat, če vsak dan eden pelje skoz ali pa desettisoč.