Lepote multikulturnosti 4

B81

22. jul 2007
37.708
10.972
113
Ne more vsak človek "vreči bombe", nekateri še petarde ne...cigom to ni problem in močnejši vedno zmaga. Jeba.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.307
113
No evo, zato imamo kot imamo. Ker povečini ne znamo skupaj stopit v takšnih situacijah in ker se avtomatsko predvideva, da se lahko deluje zgolj po črki zakona.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.886
-1.351
63
Preveč smo tolerantni takrat, ko bi bilo bolje da ne bi bili. Sem pa še vedno mnenja, da ne smejo ljudje vzeti stvari, beri vile, sekire... in narediti red po svoje. Ker potem ne bi ostalo le pri tem.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.307
113
S tem se popolnoma strinjam ampak kot rečeno, vse ima svoje meje. Smo v sistemu, ki naj bi nam zagotavljal določeno varnost zaradi česar nam naj ne bi bilo potrebno vzeti stvari v svoje roke in prav je tako, v takem primeru gre lahko marsikaj zelo narobe. Ta sistem pa več kot očitno ne funkcionira že nekaj časa, stvari se nalagajo in ko jih je oz. bo dovolj...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Mr_Wolf

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.886
-1.351
63
Se popolnoma strinjam in ko bo prišlo do res neke hude pi...rije, bo prišlo do tega kar pišeš.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.307
113
Aja saj res, tole sem pa kar pozabil - da odgovorim na zastavljeno vprašanje: glede na to, da se izraz "vzeti pravico v svoje roke" dojema kot delovanje mimo državnega sistema oz. zakonodaje menim, da se Dolfeta ne more šteti med tiste, ki so vzeli pravico v svoje roke saj je slikar svojim idejam podredil celoten sistem ter tako deloval na povsem drugačen način.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.557
1.734
113
Našel drugo lokacijo namesto, da bi mu rekel, da bo v takem primeru on fasal nazaj po dve bombi. Tako je pa cigo dobil novo potrditev, da lahko že s samo grožnjo o nasilju doseže svoje in bo na enak način haral dalje še naprej. V določenih primerih žal ni druge, kot da se proti ognju boriš z ognjem in to je eden takšnih primerov. Ker pa se je seveda lažje enostavno umaknit in ker to dela velika večina oz. praktično vsi pa imamo kar imamo namesto, da bi takšne izmečke civilizacije (lahko tudi za eno ilegalno vas njih) enostavno vzela noč. Juhej-bruhej.

Žal ima podjetnik precej več za izgubiti kot cigo. Tudi kazen in zapor bi bil za prvega mnogo višja kot za drugega.

Pa tudi, če se že nekako rešiš enega, dobiš pa celo družino za vrat. To bi morali sistemsko rešiti. Nimajo zastonj posebne enote policije mask na glavi, ko izvajajo racije v takih okoljih.

henkl

Majstr
18. nov 2019
480
296
63
Žal ima podjetnik precej več za izgubiti kot cigo. Tudi kazen in zapor bi bil za prvega mnogo višja kot za drugega.

Pa tudi, če se že nekako rešiš enega, dobiš pa celo družino za vrat. To bi morali sistemsko rešiti. Nimajo zastonj posebne enote policije mask na glavi, ko izvajajo racije v takih okoljih.
A jih nimajo zmeri ko so v akciji?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.717
2.800
113