Lepote multikulturnosti 4

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Včasih so mir dali, zdej pa same pizdarije delajo. Folk ne more na svojo zemljo, samo grozijo, z orožjem, takoj jih je 20 na kupu, da ne govorimo da jim ni nič sveto. Ne lastnina, ne pravice drugih. Ta drhal iz Dobruške vasi ustrahuje vse okioli sebe. Majmuni gredo ponoči na pašnik in kravo razsekajo, bog si ga vedi kako so jo mučili. Pa to je za v rezervat, ne pa v današnjo družbo. Država pa nič, samo carta jih. Ravno v dobruški vasi je pred leti en cigano bombo v bajto fukno, ker jih je mel poln hurac, neki podjetnik, iz dneva v dan mu je nstajala večja škoda, mi slovenci pa naj to samo požremo in se jim klanjamo. Bo še krvi enga lepega dneva.
Pa ne sam Dobruška vas. So pa kle okol nas še kar ok, nekateri pa čisto ok. Tist dol okol NM in v Kočevju je pa ratala norišnica in to rešiš sam s pendrekom.

• Všeč mi je
Reactions: map

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.924
113
Nič dobrega jih ne čaka. Samo delo, pretepanje in še kaj na dnevni bazi.

Je ostali svet sicer bil isti, ampak neka osnovna empatija še vedno ni prišla v genski zapis ljudi v tem delu sveta in potem enkateri "humanisti" verjamejo, da bomo te ljudi lahko socializirali in bomo lahko živeli skupaj :bonk:
Zakaj bi si jih rabili socializirat in zakaj bi rabili živeti skupaj, če pa se ne poštekamo?

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Glede na to, da te ne zanima resnica...
Koran ne dovoli nasilja nad drugimi:

To, da so nekateri idioti, je pač tako. Kot v vseh ostalih verstvih (ali državah)... Ne bom našteval, sam veš...

Ne, nisem musliman...

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jest5 in delavec44

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Te tematike kaj naj bi Islam dovolil/učil/velel/zahteval so mi iz firbca ter iz vidika širjenja obzorij vedno zanimive in samo zato se bom zdaj spustil v tole, da se malo razjasni:
Ti trdiš, da Koran ne dovoli nasilja nad drugimi ter citiraš vir, ki v naslovu trdi "Islam forbids Muslims from hurting others", v nadaljevanju pa piše "“And those who hurt Muslim men and women, without them doing anything (wrong), have burdened themselves with false accusations and open sin.” The general meaning of this Quranic verse is that those who hurt a Muslim without any Shar’i reason, burden themselves with false accusations and open sin, deserve to be given punishment." ter naprej razlaga kako naj bi potekalo življenje v islamski skupnosti.
Islam naj bi* torej prepovedoval nasilje nad drugimi muslimani (v kolikor niso storili ničesar, da si takšno ali drugačno kazen zaslužijo), kako je pa z ateisti ter pripadniki drugih ver?

*naj bi sem uporabil zato, ker ne beremo citata direktnega prevoda korana

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Te tematike kaj naj bi Islam dovolil/učil/velel/zahteval so mi iz firbca ter iz vidika širjenja obzorij vedno zanimive in samo zato se bom zdaj spustil v tole, da se malo razjasni:
Ti trdiš, da Koran ne dovoli nasilja nad drugimi ter citiraš vir, ki v naslovu trdi "Islam forbids Muslims from hurting others", v nadaljevanju pa piše "“And those who hurt Muslim men and women, without them doing anything (wrong), have burdened themselves with false accusations and open sin.” The general meaning of this Quranic verse is that those who hurt a Muslim without any Shar’i reason, burden themselves with false accusations and open sin, deserve to be given punishment." ter naprej razlaga kako naj bi potekalo življenje v islamski skupnosti.
Islam naj bi* torej prepovedoval nasilje nad drugimi muslimani (v kolikor niso storili ničesar, da si takšno ali drugačno kazen zaslužijo), kako je pa z ateisti ter pripadniki drugih ver?

*naj bi sem uporabil zato, ker ne beremo citata direktnega prevoda korana
Saj je logično - ne jih in oni ne bojo tebe... Velja za vse vere. Ali?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Saj je logično - ne jih in oni ne bojo tebe... Velja za vse vere. Ali?
Ne zdaj ti o logiki, ki prav prevečkrat nima z religijo prav nobene veze, pogovarjava se o tem kaj (ne) dovoljuje koran/islam in vir, ki si ga navedel kot potrditev tvoje trditve le-te ne potrjuje.

Drugače sem že večkrat zasledil domnevne prevode citatov iz korana, ki nalagajo vsakemu pravemu muslimanu kulturno/dostojno obnašanje do sočloveka in vera ni bila omenjena, prav tako pa sem zasledil že kup domnevnih previdiov citatov iz korana, ki nalagajo vsakemu muslimanu izvajanje džihada nad nemuslimani, pol se pa znajdi.

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113

To, da so nekateri idioti, je pač tako. Kot v vseh ostalih verstvih (ali državah)... Ne bom našteval, sam veš...

Ne, nisem musliman...
To je res. Ampak daj ti meni zdaj prosim razloži, kaj ti pomaga originalni miroljubni koran, če so najbolj glasni in če največje sranje delajo muslimani, ki jih to nič ne briga in imajo neko svojo teorijo in koran in jim potem ostali muslimani sledijo??

• Všeč mi je

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Praviloma je islam nadvse miroljubna vera, se pa najdejo fanatiki, ki iz Korana pobereje samo tiste odlomke, ki propagirajo nasilje. Tudi Biblija je polna nasilja. Treba je upoštevati obdobje in čas, v katerem so nastale te svete knjige. Takrat človeško življenje ni bilo kaj prida vredno.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo in Matey

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pa ne sam Dobruška vas. So pa kle okol nas še kar ok, nekateri pa čisto ok. Tist dol okol NM in v Kočevju je pa ratala norišnica in to rešiš sam s pendrekom.
Pri nas je cigo zagrozil podjetniku, ki je hotel postaviti halo preblizu njegove barake, da mu bo vsak dan na dvorišče vrgel bombo. Podjetnik je raje našel drugo lokacijo.

• Ljubezen

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113
Praviloma je islam nadvse miroljubna vera, se pa najdejo fanatiki, ki iz Korana pobereje samo tiste odlomke, ki propagirajo nasilje. Tudi Biblija je polna nasilja. Treba je upoštevati obdobje in čas, v katerem so nastale te svete knjige. Takrat človeško življenje ni bilo kaj prida vredno.
Ja, tu se vsi strinjamo, ampak normalni muslimani so tiho, ker nočejo težav, katere delajo le ti drugi iz gornjega videa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Pri nas je cigo zagrozil podjetniku, ki je hotel postaviti halo preblizu njegove barake, da mu bo vsak dan na dvorišče vrgel bombo. Podjetnik je raje našel drugo lokacijo.
Našel drugo lokacijo namesto, da bi mu rekel, da bo v takem primeru on fasal nazaj po dve bombi. Tako je pa cigo dobil novo potrditev, da lahko že s samo grožnjo o nasilju doseže svoje in bo na enak način haral dalje še naprej. V določenih primerih žal ni druge, kot da se proti ognju boriš z ognjem in to je eden takšnih primerov. Ker pa se je seveda lažje enostavno umaknit in ker to dela velika večina oz. praktično vsi pa imamo kar imamo namesto, da bi takšne izmečke civilizacije (lahko tudi za eno ilegalno vas njih) enostavno vzela noč. Juhej-bruhej.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Po vsem do sedaj prebranem tudi sam menim, da je vse skupaj enostavno izrojeno zaradi posameznikov, ki zadevo zlorabljajo za svoje cilje, neizobražena raja pa nasede in se pusti vodit. Ampak ne moreš potem reči "to tko je" in gledati v drugo stran ter se delati (ali pa dejansko tako naivno misliti), kot da se večina pripadnikov te vere, ki se jih spušča v Evropo, zaveda tega zavajanja s strani ekstremistov in z na široko odptimi rokami sprejemati te ekstremiste in oprane sledilce. Zato sem tudi mnenja, da je tak način ileganega migriranja, kot se ga tolerira danes, absolutno nesprejemljiv in bo Evropa še močno jokala zaradi tega. Migracije so že od nekdaj bile in bodo tudi še naprej ampak tole, tole je pa samomor. Lepo vidimo že npr. v Afganistanu kaj je dosegel majhen procent ekstremistov, tega mi Evropejci ne smemo dopustiti ampak temelje pa polagamo za točno to.