Citat:
Uporabnik netko pravi:
ni šrot problem je da se ne uporabljajo pravilno. Kot sem rekel večina jih daje v iste lustre kot je imelo prej gu10 halogenke in tovrstni lustri imajo zelo ozek vrat ki nima nobenega zračenja posledično žarnice crkujejo ker sem jim enostavno pregreje čip. Sicer z ice cob čipi se segrevanje drastično zniža pa vendar lahko pride do okvare. Te iste GU10 žarnice ki se recimo uporabljajo kot vgradne recimo v mansardah pa nimajo tega problema in delujejo brez problema.
Je pa pri teh druga fora. Večinoma so priklopljene kar direktno na omrežno napetost brez driverja, zato svetloba utripa.Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Po obliki in izgledu so "tastarim žarnicam" še najbolj podobne tele
Vsaka "nitka" v žarnici je okrog 60v in zato je napajalni del v grlu zelo malo obremenjen z izgubami.
Tudi z barvo in svetilnostjo sem zelo zadovoljen. Glede trajnosti pa bom raje kasneje, ker jih imam šele kakšna dobra dva meseca
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Je pa pri teh druga fora. Večinoma so priklopljene kar direktno na omrežno napetost brez driverja, zato svetloba utripa.Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Po obliki in izgledu so "tastarim žarnicam" še najbolj podobne tele
Vsaka "nitka" v žarnici je okrog 60v in zato je napajalni del v grlu zelo malo obremenjen z izgubami.
Tudi z barvo in svetilnostjo sem zelo zadovoljen. Glede trajnosti pa bom raje kasneje, ker jih imam šele kakšna dobra dva meseca
Pa kakor vem naj bi bila posamezna nitka za okoli 150V, kar je glih prav pri polvalnem usmerjanju
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
hofer bo imel v ponudbi led sijalke
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-cetrtka-17122015/
Vidiš 100 Hz spremembe? Prav smiliš se mi, kako trpiš ko gledaš 4x počasnejšo premikanje sličic na TV. Gotovo ti je čas med prikazom ene in druge sličice dolg kot neskončnost.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Saj če gledaš direkt v prižgano žarnico se 100Hz utripanje ne opazi. Se pa vidi, če premikaš pogled.
TV ponavadi nepremično gledaš, zato se ne opazi(pa še tu se je na starih katodnikih dobro videlo utripanje)Citat:
Uporabnik telex pravi:
Vidiš 100 Hz spremembe? Prav smiliš se mi, kako trpiš ko gledaš 4x počasnejšo premikanje sličic na TV. Gotovo ti je čas med prikazom ene in druge sličice dolg kot neskončnost.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Saj če gledaš direkt v prižgano žarnico se 100Hz utripanje ne opazi. Se pa vidi, če premikaš pogled.
PS- z uporabo stroboskopa (in ne super vida jest5) lahko opazimo nihanje pri vseh svetilkah. Tako pri varčnih, kot pri žarilnih in ledice niso nobena izjema. Človeško oko ne vidi sprememb hitrejših kot tam 20 Hz, zato tega ne opazimo.
Citat:
Human Eye can perceive much past the mis conception of 30 FPS and well past 60 FPS, even surpassing 200 FPS
Ne mešati zlitje zaporedja slik v tekoče gibanje, ter zaznavanje sprememb. To ni isto.Citat:
The USAF, in testing their pilots for visual response time, used a simple test to see if the pilots could distinguish small changes in light. In their experiment a picture of an aircraft was flashed on a screen in a dark room at 1/220th of a second. Pilots were consistently able to "see" the afterimage as well as identify the aircraft. This simple and specific situation not only proves the ability to percieve 1 image within 1/220 of a second, but the ability to interpret higher FPS.