Žarnica z žarilno nitko ima življenjsko dobo 1000 ur. Led sijalka ima življenjsko dobo najmanj 20.000 ur. Če daš za prvo 2€ te lahko druga stane 40€, da boš na istem- kar je manj je plus. Prihranek pri elektriki je pa zgolj darilo.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
JAz sem začel kar navadne kupovat..žarilna nitak, cena med 1 do 2 € tisto razliko v porabi nikol ne bomo spravli noter
LEDica že. Napajalno vezje pa niti slučajno, vsaj ne pri cenejših.Citat:
Uporabnik telex pravi:
Led sijalka ima življenjsko dobo najmanj 20.000 ur.
Tu se pa močno motiš. Skozi hladno žarnico steče tam 15x večji tok, kot skoznjo teče kasneje. Ta tok pa povzroča mehanske sile, katere lahko pretrgajo nitko. Če bi karikiram je to podobno, kot da prepogibaš jekleno žico. Večkrat kot jo prepogneš, bolj je material utrujen in nazadnje poči.Citat:
Uporabnik vincent pravi:...so praktično neobčutljive na število vklopov, svetijo pa vsakič po minuto, dve.
Sam imam v WC led 5W s senzorjem gibanja že kakšni dve leti. Stopiš not se luč prižge. Greš ven pa čez nekaj časa sama ugasne. Tako da očitno žarnica z žarilno nitko ni edino primerna.Citat:
Uporabnik vincent pravi:
recimo wc..kje prižgeš luč verjetno 20 x dnevno..za 15 sekund do 3 minute...katera bo to zdržala daljše obdobje (7.000 vklopov) ? edino nitkarca.
Citat:
Uporabnik netko pravi:
V tej in se parih temah sem povedal da se pri meni lahko ugodno dobi canyonove led zarnice
Citat:
Uporabnik netko pravi:
V tej in se parih temah sem povedal da se pri meni lahko ugodno dobi canyonove led zarnice
Citat:
Uporabnik netko pravi:
posel je živa stvar ne boš verjel v zadnjih dveh poslih, ki sem jih imel preko alterja je šlo pri obeh nekaj narobe... daleč od tega da bi bil kriv jebiga stvari lahko niso v skladu s pričakovanji oz se pokvarijo... moj cilj je, da probleme rešim na čimbolj eleganten in za uporabnika najmanj boleč način... menim da mi zaenkrat še ratuje imam pač to prednost da imam v poslu povsod ljudi s katerimi dosežem mnogo več kot vsi retailerji ali prodajalci... vem kaj reči in na koga pritisniti, ko gredo zadeve kontra željeni smeri predvsem pa imam z vsemi človeški odnos z večino tudi prijateljski in tako se stvari rešijo hitro in elegantno...
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik netko pravi:
posel je živa stvar ne boš verjel v zadnjih dveh poslih, ki sem jih imel preko alterja je šlo pri obeh nekaj narobe... daleč od tega da bi bil kriv jebiga stvari lahko niso v skladu s pričakovanji oz se pokvarijo... moj cilj je, da probleme rešim na čimbolj eleganten in za uporabnika najmanj boleč način... menim da mi zaenkrat še ratuje imam pač to prednost da imam v poslu povsod ljudi s katerimi dosežem mnogo več kot vsi retailerji ali prodajalci... vem kaj reči in na koga pritisniti, ko gredo zadeve kontra željeni smeri predvsem pa imam z vsemi človeški odnos z večino tudi prijateljski in tako se stvari rešijo hitro in elegantno...
Mislim, da k temu stremi vsak podjetnik, ki hoče biti uspešen.. Sem se sedaj spomnil, da sem prodal še eno klimo preko foruma, tisto je šlo BP.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ima kdo dostop do testa sijalk?
https://www.zps.si/index.php/m...ogromne-razlike