Led žarnice

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.614
10.825
113
JAz sem začel kar navadne kupovat..žarilna nitak, cena med 1 do 2 € tisto razliko v porabi nikol ne bomo spravli noter
wink-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
JAz sem začel kar navadne kupovat..žarilna nitak, cena med 1 do 2 € tisto razliko v porabi nikol ne bomo spravli noter
wink-1.gif
Žarnica z žarilno nitko ima življenjsko dobo 1000 ur. Led sijalka ima življenjsko dobo najmanj 20.000 ur. Če daš za prvo 2€ te lahko druga stane 40€, da boš na istem- kar je manj je plus. Prihranek pri elektriki je pa zgolj darilo.
17758-icon_confused.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Saj jaz bi dal varčne noter..po svoje...a so v luči točno dve leti in pol (toliko smo vseljeni)..in je ena crknila pred parimi tedni (od takrat kupujem led.ice
bonk.gif

Varčne so imele 9 W... krat 3 žarnice.

Če bi dal navadne (40 w da si na enaki svetilnosti)...je to že 120 W moči...bo šlo več elektrike (napram naročenim ledicam 6 W, 17 EUR za vse tri) nekje 0,5 kWh dnevno...letno 180 kWh...(krat 13 centov povprečja za kWh)...si na 23 EUR razlike na letni ravni samo v porabi.
Drugače rečeno...ledice so odplačane v enem letu. Verjetno bo treba pa po enem letu tudi navadne žarnice menjat, ker bojo gorele nekje 1.800 ur.

Žarilna nitka je za prostore kjer se prižiga luč občasno ...kak sekret, klet, kurilnica, špajza...so praktično neobčutljive na število vklopov, svetijo pa vsakič po minuto, dve.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:...so praktično neobčutljive na število vklopov, svetijo pa vsakič po minuto, dve.
Tu se pa močno motiš. Skozi hladno žarnico steče tam 15x večji tok, kot skoznjo teče kasneje. Ta tok pa povzroča mehanske sile, katere lahko pretrgajo nitko. Če bi karikiram je to podobno, kot da prepogibaš jekleno žico. Večkrat kot jo prepogneš, bolj je material utrujen in nazadnje poči.

PS- koliko žarnic ti je pregorelo kar enkrat, ko so bile prižgane in koliko ravno takrat, ko si pritisnil na stikalo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
recimo wc..kje prižgeš luč verjetno 20 x dnevno..za 15 sekund do 3 minute...katera bo to zdržala daljše obdobje (7.000 vklopov) ? edino nitkarca.

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.255
113
V tej in se parih temah sem povedal da se pri meni lahko ugodno dobi canyonove led zarnice

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
recimo wc..kje prižgeš luč verjetno 20 x dnevno..za 15 sekund do 3 minute...katera bo to zdržala daljše obdobje (7.000 vklopov) ? edino nitkarca.
Sam imam v WC led 5W s senzorjem gibanja že kakšni dve leti. Stopiš not se luč prižge. Greš ven pa čez nekaj časa sama ugasne. Tako da očitno žarnica z žarilno nitko ni edino primerna.
evil.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Sem govoril z dobaviteljem in mi je podaljšal garancijo. Če bi prodajal šrot, bi trg že poskrbel zame.
wink-1.gif
Količinski popust v igri.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Citat:
Uporabnik netko pravi:
V tej in se parih temah sem povedal da se pri meni lahko ugodno dobi canyonove led zarnice

Jaz ti verjamem. Ampak žal bo sledilo ene 10 PM-jev, 15 vprašanj, potem pa bojo kupili drugje. V bistvu sem samo en "posel" do sedaj naredil preko Alterja, pa so bile zaradi posega nestrokovne osebe pri montaži pi.zdarije in lahko ugibaš kdo je bil kriv.
hysterical-1.gif

Z računalniki je verjetno drugače, sem tudi jaz pri tebi kupil 2 in je šlo BP. Na elektriko se pa danes "spozna" itak že vsak, ki ima 5 minut časa in bo vse naredil sam, sramotno bi bilo, če bi poklical električarja. Al pa nekdo prebere članek o varčnih žarnicah in ti pride predavat, kako je v Ameriki otrok postal hrom, ker je zraven njega na tla padla varčna žarnica. Razsežnosti se primerjajo z jedrsko nesrečo.
hysterical-1.gif
In dobivam občutek, da je tudi en del alterjevcev takih kalibrov.

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.255
113
posel je živa stvar ne boš verjel v zadnjih dveh poslih, ki sem jih imel preko alterja je šlo pri obeh nekaj narobe... daleč od tega da bi bil kriv jebiga stvari lahko niso v skladu s pričakovanji oz se pokvarijo... moj cilj je, da probleme rešim na čimbolj eleganten in za uporabnika najmanj boleč način... menim da mi zaenkrat še ratuje imam pač to prednost da imam v poslu povsod ljudi s katerimi dosežem mnogo več kot vsi retailerji ali prodajalci... vem kaj reči in na koga pritisniti, ko gredo zadeve kontra željeni smeri predvsem pa imam z vsemi človeški odnos z večino tudi prijateljski in tako se stvari rešijo hitro in elegantno...

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik netko pravi:

Prej nisem rabil zato nisem sledil. Zdaj pa nisem pokapiral
crazy1.gif
Vem za drugič.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Citat:
Uporabnik netko pravi:
posel je živa stvar ne boš verjel v zadnjih dveh poslih, ki sem jih imel preko alterja je šlo pri obeh nekaj narobe... daleč od tega da bi bil kriv jebiga stvari lahko niso v skladu s pričakovanji oz se pokvarijo... moj cilj je, da probleme rešim na čimbolj eleganten in za uporabnika najmanj boleč način... menim da mi zaenkrat še ratuje imam pač to prednost da imam v poslu povsod ljudi s katerimi dosežem mnogo več kot vsi retailerji ali prodajalci... vem kaj reči in na koga pritisniti, ko gredo zadeve kontra željeni smeri predvsem pa imam z vsemi človeški odnos z večino tudi prijateljski in tako se stvari rešijo hitro in elegantno...

Mislim, da k temu stremi vsak podjetnik, ki hoče biti uspešen.. Sem se sedaj spomnil, da sem prodal še eno klimo preko foruma, tisto je šlo BP.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik netko pravi:

Mislim, da k temu stremi vsak podjetnik, ki hoče biti uspešen.. Sem se sedaj spomnil, da sem prodal še eno klimo preko foruma, tisto je šlo BP.

A zrihtas tudi racunalniske komponente? Rabil bi Intel Pentium G4400, eno maticno 150/170, ram 8GB DDR4 in napajalnik. So cene vsaj podobne kot na Mindfactory.de?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Teh 60w max je delovalo pri žarnicah na žarilne nitke -zaradi segrevanja. Pri led.u je to irelevantno.