Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Hmm... to vsaj malo razjasni stvari. Kot si rekel, na levem očesu "dioptrija kompenzira cilinder".
Sedaj pa še eno vprašanje... kakšne kontaktne leče imaš? Sodeč po temle receptu, bi moral imeti levo klasično, desno pa torično... kar je sila čudna izbira. Lahko še pogledaš prosim na škatlico od leč, kaj točno piše na vsaki posamezni? (oziroma če piše isto, kot si že prepisal z izvida).
Moraš pa vedeti, da nisem oftalmolog... za resnejša vprašanja vsekakor priporočam, da ob prvi priliki stopiš nazaj, opišeš težavo in se pogovorita.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Pametna filozofija!
Nimam pojma, katere J&J leče imaš, tako da ne vem, kako "nove" so. Glavni faktor je itak prepustnost za kisik. Kar se tega tiče, so trenutno top of the line Cibine Air Optix.
Citat:
cuvue Oasys z Hydraclear Plus tehnologijo so nove 14 dnevne mehke kontaktne leče. Izdelane so iz popolnoma novega materiala (Senofilcon A) in s pomočjo zaščitene tehnologije Hydraclear Plus.
S to tehnologijo se leči doda večja količina vlažilnega elementa, kar lečo naredi bolj vlažno in bolj gladko.
Vlažnost in gladkost leče omogoča uporabniku izredno udobje tudi v najbolj zahtevnih pogojih nošenja kontaktnih leč, kot so centralno ogrevani prostori, klimatizirani prostori, zakajeni prostori, intenzivnim delom pred računalnikom..itd.
Leče Acuvue Oasys so namenjene dnevnemu (14 dni) ali podaljšanemu nošenju (7 dni in noči).
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če boš imel priliko, probaj J&J Oasys.
Zakaj hraniš leče v hladilniku?Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Zanimivo... meni so odlične. Imam še en par v hladilniku in jih bom verjetno še kupil...
Sicer sem pa zdej na parmesečni pavzi, da si roženica malo opomore.
Pri meni je ravno obratno. Pri lečah imam dipotrijo -6.00, na očalih -7.00Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Včasih pa je vendarle tako, da se kontaktne leče predpišejo malenkost močnejše kot očala