Lancia Delta

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Eno vprašanje. A sta Lancia in Fiat podjetje združena? Nisem vedel, sem mislil, da Lancia uporablja samo Fiatove motorje...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Biti lastnik še ne pomeni, da se uporablja samo eno znanje tehnika, inženirja. Predvidevam, da imajo pri Lancii svoje oddelke, ki niso s Fiatom v nobeni povezavi, razen finančno seveda. Ker le tako so lahko bolj konkurenčni in ponujajo kvalitetnejše proizvode od Šefa (Delta - Bravo).
Torej, kaj vse je pri Delti sposojeno od Fiata?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sedezi niso slabo izdelani, to se vidi cez 10 let oz., ko imajo za sabo 200k km. sedezi imajo porazno ergonomijo. poleg tega imajo italjani grdo navado, da odmerijo razdaljo pedala-volan-sedez-strop, najbrz po vodji izmene, ki ima tocno 174cm in nic vec, ko temu pristejes premajhen sedez s cudnim, nenastavljivim naklonom... je zadeva idealna. Predlagam, da kupijo kaksnega volva, saaba in bmw serije 7 ter studirajo..

glede znizevanja stroskov, delta ima komplet notranjo armaturo od bravota, komplet. in ta je grda. danes, kjer selijo proizvodnjo iz gruzije v se bolj bedno kitajsko in srbijo ni nic cudnega, ce bo podjetje kopiralo znotraj koncerna. obvolanske rocice so iste.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
BTW pa čist tko glede sedežev k so tok različna mnenja. Eno je al se usedeš notr ali delaš vsak dan po max 15km al morš par ur notr sedet. Lahko je zadeva čist udobna ko si v salonu
grin1.gif
po parih urah te pa vse boli oz ni oprijema med ovinki itd..

Govorim čisto na splošno,se mi je že zgodilo da mi je bil zic na prvi vtis ful udoben, po par 100km sm ga pa skor vn vrgu
grin1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Nekateri gumbi so isti kot v Grande Puntu, 1,4 t-jet s 150 KM in 120 KM multijet sta ista tudi v bravu, glede ostalega nisem prepričan. Armaturo ima pa noter res bravotovo, ampak že sredinska konzola je drugačna, tudi števci, kar pa je že pol armaturke
smile-1.gif
sam velik kos plastike oz. ogrodje vsega je pa verjetno isto, vsaj glede na linijo ki je izredno podobna Bravovi.

Glede sedežev, verjetno brezveze pričakovati da bo imel neke superduper sedeže iz BMW 7, saj je dva razreda nižje v končni fazi
bonk.gif
), razen alfini ki imajo malo daljši sedalni del in dobro bočno oporo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
pretipaj robove plastike na ročicah, pri predalih ... vratca predala pred sovoznikom ... plastika spodnjega dela sedeža ... karoserijske špranje ... itd ...

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
vsak dan vidim belo lancio... pa mi ni všeč... sicer pa rinjenje lancie v nek premium razred A3 in pa BMW1 je itak smešen... ker ne bo nikoli to ta avto za v ta razred... bo treba še malo stavri se naučiti... pa vso elektroniko ki jo nabutjajo not narediti uporabno...

delta je samo drag bravo... žal premalo za bmw1...

da ne govorimo o motorjih...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.532
1.133
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Eno vprašanje. A sta Lancia in Fiat podjetje združena? Nisem vedel, sem mislil, da Lancia uporablja samo Fiatove motorje...

Lancia je Fiatu ravno toliko, kot je Škoda VW-u ali Seat Audi-ju.

Spare parts copy paste in nato malo drugače oblikovana gajba.

To jaz smatram kot dobro drugače, da se ne bomo narobe razumeli.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
vsak dan vidim belo lancio... pa mi ni všeč... sicer pa rinjenje lancie v nek premium razred A3 in pa BMW1 je itak smešen... ker ne bo nikoli to ta avto za v ta razred... bo treba še malo stavri se naučiti... pa vso elektroniko ki jo nabutjajo not narediti uporabno...

delta je samo drag bravo... žal premalo za bmw1...

da ne govorimo o motorjih...
Tule pa močno brcaš v temo. Lancia je že bila premium in ni razleoga, da ne bi bila ponovno. In je kvečjemu konkurenca BMW3, ne BMW1 ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tu se pa strinjam s tabo 100%.
"Mitja155": res je, ne moreš primerjat delto z BMWjem 1. Primerjaš smisel za estetiko z nemško sivo plastiko. Želiš dokazni materijal?
hint: uncle google (slike) najde vse....
grin1.gif

Aja pa še nekaj, če so motorji isti, kot pri Fiatu....Fiat da na Tjet motorje 500.000km garancije, torej so motorji očitno med najboljšimi v razredu....
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
dajo na osnovne sklope, vse okrog pa pocrka, imem ze predobre izskusnje z FIATom. Potem se ponavadi kaka Magneti Marelli elektrika pol si pa pecen

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Si moreš mislit, da MM elektroniko najdeš v kakem zelo nemškem avtu - in da v italijanih najdeš recimo Bosch. Ja, jeba je ta globalizacija ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
sam ti pa imaš mal sile s to lancio??? od kod tezave... mal pocaki, jo bos cez par let za šenk dobil, kot tezise, še prej pa kappe recimo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
glede odnosa lancia fiat. lancia je kao tisti italjanski proizvajalec ki zkrbi za višjo klaso. fiat pa za ljudsko.
kot recimo tojota lexus.