Lanceu Armstrongu odvzeli vse naslove

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A nisi ti neki štikl pravnika? To kar ti verjameš, kar jaz verjamem in kar meni še preostali svet je popolnoma irelevantno dokler se mu ne dokaže in dokler se ga na osnovi dokazov ne obsodi.

Ti (no - pravzaprav mi, kajti tudi jaz ne verjemam, da je čisto čist
wink-1.gif
) ga pa lahko "obsojamo" in ga kaznujemo s tem, da ne gledamo več tega športa ali pa da ne kupujemo (ali darujemo) stvari iz njegove (vprašnje je ali s tem ne bomo nardili več škode kot koristi - samo to je že drugo vprašanje).

Žal se tu ne pogovarjamo o sodnih postopkih, ampak o zgodbah, ki pa se ponavadi izkažejo vedno za resnične.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
darjan praviš vzorni državljani, a tile, ki so priznali, da so se dopingirali so pa kar naenkrat postali "vzorni državljani" katerim gre zaupati?

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Poglej samo naše primere. Valjavec, Hvastija, Hauptman....Nihče od njih ni imel nikoli pozitivnega vzorca, popackani pa so vsi trije. Valjavec je dobil celo 2 letno prepoved, Hvastija je moral s toura domov, Hauptmanu so dan pred štartom gira prepovedali nastop......primerov (mogoče manj znanih) je še nešteto. Ponavljam, nikoli nihče od teh treh ni bil pozitiven.

....pokličimo pol nazaj še vse slovence v argentini....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
darjan praviš vzorni državljani, a tile, ki so priznali, da so se dopingirali so pa kar naenkrat postali "vzorni državljani" katerim gre zaupati?

Zgleda je že tako, drugače bi armstrongovi odvetniki dokaj zlahka ovrgli pričevanje? Sicer pa to ne zgleda samo tako, da je hamilton rekel: ja....lance je bil drogeraš, ostalih 30 pa je to pritrdilo. To je na tisoče strani zapisov, vse se mora ujemati v nulo, brez odstopanj, etc... torej... resnica.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekako tako ja, ampak ne pozabit, tu se gre za sodni proces, če ti "trije tipi" niso ravno vzorni državljani, jih bodo odvetniki postavili v grdo luč in verjetno tudi dosegli, da bodo njihove izjave vredne nič.

Ni zdaj to ravno enako temu, da bi ti šel po ulici pobrat 3 klošarje, dal vsakemu 50 eur in bi potem šli snecerja obtožit nečesa.

To pa res ni problem dobit tri tipe, ki so vzorni državljani in niso v življenju še nobenemu nič naredili.
Al je problem iz tako ogromne populacije dobit par ljudi. lool
hysterical-1.gif

Dokler nimajo dokazov (testi vzorcev) so lahko samo tiho!

PS: Vzorci, ki so stari več kot xy let se jih ne da več testirat in ne veljajo več!! Mislim da je meja 8 let, nisem pa 100% prepričan.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:

Zgleda je že tako, drugače bi armstrongovi odvetniki dokaj zlahka ovrgli pričevanje? Sicer pa to ne zgleda samo tako, da je hamilton rekel: ja....lance je bil drogeraš, ostalih 30 pa je to pritrdilo. To je na tisoče strani zapisov, vse se mora ujemati v nulo, brez odstopanj, etc... torej... resnica.

Eeeee...tu se pa motiš!!! Hamilton je PADEL na doping testu, prav tako je padel Landis na doping testu in še celo vzeli so mu zmago na TdF (2006 se mi zdi)!!!!!!!!!!!! Torej njim se verjame, ljudem, ki so DOKAZANO grešili in PADLI na doping testu????? Zanimivo.
A misliš da je težko 30-im ljudem na pamet reči, da si določene stvari zapomnijo??
hysterical-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Poglej samo naše primere. Valjavec, Hvastija, Hauptman....Nihče od njih ni imel nikoli pozitivnega vzorca, popackani pa so vsi trije. Valjavec je dobil celo 2 letno prepoved, Hvastija je moral s toura domov, Hauptmanu so dan pred štartom gira prepovedali nastop......primerov (mogoče manj znanih) je še nešteto. Ponavljam, nikoli nihče od teh treh ni bil pozitiven.

....pokličimo pol nazaj še vse slovence v argentini....

Itak to je kot pravijo "rekla-kazala". Sem že parkrat povedal...ni problem si nekaj izmislit dobit par ljudi in nekoga obtožit za nekaj...a kaj ko potem dokazov, tistih pravih dokazov ne bo od nikoder!! To me spomni na tole (priporočam ogled):
https://www.youtube.com/watch?v=9AsxLuvHepk

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Za tvojega heroja je zadeva popolnoma enostavna. Vsaj trije njegovi bivši kolegi so napletli zgodb za par ur dolžine. Če v parih urah pripovedi ni sposoben niti enega na laž postavit, potem začne zadeva močno smrdet.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Že to, da govori človek, ki je bil dokazano dopingiran in se mu še celo verjame, pove dovolj o tem, kaj hočejo USADA in ostali storiti.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Vsem je jasno, da na makarone ne gre in tudi v času Lancea ni šlo. Lepo je včeraj komentiral športni psiholog Tušek, kot da bi te kaznovali za vožnjo v rdečo luč za čas ko še sploh ni bilo semaforja. Testi so bili kakršni so pač bili in so žal vedno vsaj korak za dopingom.

Tule gre več kot očitno za gonjo, naj raje poskrbijo, da bo v bodoče dopinga manj, z denarjem ki so ga porabili za tole, bi se dalo marsikaj narediti.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Ne ne ... pustite atlete in kolesarje pri miru ... Koliko drogerašov mislite, da bi odkrili pri samo enem klubu, če bi začeli testirati tudi fuzbalere?

Saj ne verjamem ničesar USADA ... pred leti, ko je armstrong šel prvič v pokoj, po 7h zaporednih zmagah, so rekli, da nimajo nobenega dokaza o dopingu in da imajo vse njegove teste in podatke. In ne verjamem ničemur. Zgleda, da je v teh letih prišel na oblast USADA nekdo, ki mu Armstrong ni bil niti malo všeč.

Torej Armstrongu so prepovedali doživljensko tekmovati ... kaj pa ostalim njegovim članom, ki so te takrat tudi bili dopingirani? Me prav zanima, če bo Leipheimer in še kdo z liste drugo leto tekmoval na TdF ... Seveda bo, ker glavni cilj je uničiti Armstronga, potem pa če je kriv ali ne ... Po tem lahko sklepamo, da je takrat Leipheimer bil tudi dopingiran kot Armstrong ... ampak Armstrongu so prepovedali vse dirke, Leipheimer pa se bo veselo gonil po velikih dirkah ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekako tako ja, ampak ne pozabit, tu se gre za sodni proces, če ti "trije tipi" niso ravno vzorni državljani, jih bodo odvetniki postavili v grdo luč in verjetno tudi dosegli, da bodo njihove izjave vredne nič.

A četica napikancev, ki so jih dobili, zdaj pa očitno tunkajo še druge, ali pa jih (še) niso dobili, da so rodali nekoga drugega da sebi izborijo milejšo ali nič kazni, šteje za vzorne državljane?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Za tvojega heroja je zadeva popolnoma enostavna. Vsaj trije njegovi bivši kolegi so napletli zgodb za par ur dolžine. Če v parih urah pripovedi ni sposoben niti enega na laž postavit, potem začne zadeva močno smrdet.

Saj jih, kot je videti iz zgodb v medijih, napletli oni. Oni so se samo strinjali, da bodo pomagali, zgodbe, ki so se jih morali naučiti, pa je napletla USADA ... Vsaj tako se meni bere vsa stvar.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Več jih je pričalo. Žal so njihova pričanja verodostojna samo na športnem sodišču.

Na navadnem bi jih vsak odvetnik raztrgal. Vsi so dokazani prestopniki, vsi so dobili minimalne kazni, nobeden ni dobil nobene denarne kazni, skratka nič kar bi ga bolelo danes. Zato se meni kljub vsemu poraja dvom.

Res pa sam doping morda gledam malo bolj "odprto". Dejstvo je, da količina in kvaliteta treninga pri vzdržljivostnih športih preprosto pogojujeta dodatke h prehrani, saj je nemogoče pojesti in prebaviti toliko, kolikor vrhunski športniki rabijo na dan. Zato so dodatki h prehrani nujni. Ker pa definicija "dodatkov" nekako ni nekaj absolutnega, kar bi veljalo recimo 10 let, ampak se spreminja iz leta v leto, se dogaja, da nekateri dovoljeno mejo prestopijo, niti ne namenoma, preprosto ostanejo na istem mestu, samo meja se je malo spremenila.

Pa še osebna izkusnja. Sem astmatik (ne hud, z lahkoto igram basket ali gonim kolo) in imam zdravila proti astmi. In vem, da ko ga vzamem pred naporom (ventolin npr,, alupent je pa sploh zakon v takih primerih) mi je veliko laze. In zanimivo, koliko vrhunskih športnikov je astmatikov. In zanimivo, to so predvsem sodelujoči v vzdržljivostnih športih. In ja, oni so lahko na testih za ta specifičen spodbujevalec pozitivni, za razliko od zdravih.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Pa še osebna izkusnja. Sem astmatik (ne hud, z lahkoto igram basket ali gonim kolo) in imam zdravila proti astmi. In vem, da ko ga vzamem pred naporom (ventolin npr,, alupent je pa sploh zakon v takih primerih) mi je veliko laze. In zanimivo, koliko vrhunskih športnikov je astmatikov. In zanimivo, to so predvsem sodelujoči v vzdržljivostnih športih. In ja, oni so lahko na testih za ta specifičen spodbujevalec pozitivni, za razliko od zdravih.

To v bistvu ni nič zanimivega, ampak splošno znano dejstvo.
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Meni to delujo kot lov na čarovnice.
Dobili ga niso niti na enem testu, ampak s pomočjo pričevanj. To ne pomeni, da ni jemal, meče pa precej čudno luč na dosedanja testiranja. Koliko izmed prvih desetih na Touru iz Armstrongovega časa bi še obveljalo za čiste, če bi tudi pri njih tako vztrajno iskali...

BTW: Pri eni od Armstrongovih zmag je bil drugi kasnejši dopingiranec Ulrich...

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Kolesarstvo itak celo smrdi, na Touru verjetno med prvimi 50 v skupnem seštevku ni nobenega ki bi šel samo na zenf in klobaso......