Lanceu Armstrongu odvzeli vse naslove

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Viky pravi:
Zgodba se zna se zaplesti, ker so v ZDA zelo obcutljivi na krsitelje in se znajo zelo sponzorji zbuniti. Vem da je morala Marion Jones vracati veliko denarja sponzorjem ko je priznala jemanje. Toure mo bodo seveda odvzeli, samo to pomoje nima niti vec smisla.
Pac dejstvo je da se je on cudezno napredoval po svoji hudi bolezni. Sicer je bil prej svetovni prvak, vendar ni kazalo da bo tako superioren. Mene moti samo nacin kako v kolesarstvu to pocnejo.

USADA nima nobene juridistikcije za odvzem naslovov osvojenih na Touru. Vse kar mu lahko vzamejo so medalje iz OI in to je to!
Nike ga še vedno sponzorira, tako da...

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Športniki (seveda z vsem ostali ustrojem) so vedno bili in bodo tudi ostali korak pred protidopinškimi komisijami.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Jaz lahko prepričam 20 ljudi, da pričajo tako kakor bi jaz rekel ... ali dokazi, ki so na papirju, bodo vedno drugačni od tega kakor bom jaz njim povedal.

Piše, da na testiranjih nikoli ni padel, a njegovi pravijo drugače.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Če me bi bil glup ko točak, bi lahko v Nigelovem postu prebral pričevanje glavnega dobavitelja robe, ki je lepo povedal, da se da skoraj vedno zrihtati koktejl, ki ga testi ne zaznajo. Če testi pokažejo negativno, potem to pomeni samo, da je negativen za substance, za katere je bil testiran. Ne pomeni pa, da ni jedel nobene prepovedane robe. Velikokrat za tako robo testi sploh še ne obstajajo.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Če me bi bil glup ko točak, bi lahko v Nigelovem postu prebral pričevanje glavnega dobavitelja robe, ki je lepo povedal, da se da skoraj vedno zrihtati koktejl, ki ga testi ne zaznajo. Če testi pokažejo negativno, potem to pomeni samo, da je negativen za substance, za katere je bil testiran. Ne pomeni pa, da ni jedel nobene prepovedane robe. Velikokrat za tako robo testi sploh še ne obstajajo.

Testirajo te za nekaj in če ti tistega ne odkrijejo si čist in je zgodba končana! Seveda lahko čez par let spet ponovijo testiranje, ampak za iste snovi, ne pa da si potem še ne vem kaj izmišljujejo zraven, da bodo testirali še kaj. Tisto kar si testiral v prvotni fazi lahko testiraš še potem, drugega pa ne.

PS: Merckx je na Armstrongovi strani!
smile-1.gif

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
Sej mu jih bojo francozi vzel in to z najvecjim veseljem, samo cakajo na kaj uradnega.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Testirajo lahko vse, kar je bilo v času odvzema na negativni listi. Pa čeprav za določene substance v danem času testi še ne obstajajo.

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
180 je pa malo huda no ... 80 še gre, to še jaz dosežem, v grabo ... pa sem samo rekreativec ... 80kmh je za specialko mala malica ... po ravnici pa se je skoraj nemogoče 80kmh, če že, pa samo par sekund.
Saj ni rekel 180 km/h. Rekel je samo 180 km.
smile-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:

PS: Merckx je na Armstrongovi strani!
smile-1.gif
Všeč mi je.
smile-1.gif

Ni problem to, da so mu odvzeli vse kolajine od 98. dalje ... problem je, da so mu jih odvzeli brez 100% dokaza ... 100% dokaz pa nikoli ni to, kar nekdo reče.

Kako deluje ameriški sodni sistem? Nekdo reče, ta pa ta je kriminalec, ker ga je videl .. ok, na njega se osredotočijo, in iščejo vsako sekundo njegovega dejanja .. to je, da je nekje pustil odtise, svoj dnk ipd ... Ko dobijo ta dokaz, da je 100% pristen, zraven dodajo še priče in je lepo obsojen ...

Tako vsaj za mene, tudi tu Lance ni ničesar kriv. Pač, dva njegova bivša kolesarja sta stopila proti njemu, češ, da so njiju dobili na dopingu, v drugi ekipi, Lancea pa ne ... Dogovor, izmišljotine, zraven tega so še njemu vedno težave povzročali Francozi ...

A kaj bi jaz na njegovem mestu naredil? Že v časih, ko je še Lance tekmoval, in so ga obtoževali, bi se jaz razkuril, vse bi javno poslal v tri krasne ipd ... ko bi me komisija jebala v živi mozeg, pa bi mi tak pritisk narasel na maksimum .. prej bi odstopil, zraven pa bi jim še tako povedal ...

Naj predložijo pisni dokaz, da je padel na testu, da so ga ujeli na dopingu, ne pa da bi naj jemal doping ...

Lance je pač bil rojen za ta šport ... Zakaj je Federer bil dolgo časa številka ena ... je jemal doping ali je bil tako dober? Isto Nadal in Djokovič ... Je šumaher zmagoval zaradi dopinga ali odlične taktike, znanja in dobrega avtomobila?

Očitno je potem to tako .. kdo parkrat zmaga, v kateri koli športni zvrsti, je zdrogiran, češ da se tolikokrat ne da zmagat.

Zakaj pa je "večno drugi" Jan Ullrich vedno bil drugi na Touru, vedno za Lanceom? Očitno je tudi on bil vedno dopingiran, ker se pač ne da biti vedno drugi, če se že prvi ne da bit vedno ...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Viky pravi:
Sej mu jih bojo francozi vzel in to z najvecjim veseljem, samo cakajo na kaj uradnega.

FRA so se močno trudili kaj dokazat, pa jim to ni uspelo. USADA pa ga obtožuje na podlagi vzorcev 2009-2011, torej ko je bil pri Astani ter RS. Oni bi mu zaradi domnevnih prepovedanih substanc v teh vzorcih med temi leti vzeli naslove iz let 1999-2005.
17758-icon_confused.gif

Tega ne razumem...pa razna pričevanja so Armstrongova beseda proti tistim ostalim. Pa še nekaj mi povej.
Obtožujeta ga Leipheimer in pa Hincapie...oba pa še vedno dirkata in tudi rekla sta, da sta vzela prepovedane substance...torej....oba obtožujeta Armstronga, da jih je jemal in ga USADA bana doživljensko, pa sta to rekla. Ona dva, pa še vedno tekmujeta, sta priznala, da sta jemala in USADA ne naredi nič. Obrazloži mi to. Samo to mi povej kako je to možno, da se Armstronga na podlagi govorjenja nekdanjih sotekmovalcev bana dosmrtno, ti sotekmovalci, ki so tudi rekli, da so jemali kar je jemal Lance, pa se jim ne naredi nič...verjetno so še nagrado dobili. Samo to mi obrazloži, kako je to možno...a ti nič ne smrdi tule??
Kdaj sta prišla ven Landis in pa Hamilton? Po tistem, ko so jih dobili na dopingu in takima naj jaz verjamem? To je kot da bi znanemu lopovu prepustil varovanje hiše, avtomobila, česarkoli. lol
Pa še nekaj mi povej, če bi ti takemu človeku verjel. Landis je po odvzemu zmage na TdF napisal knjigo, kjer je rekel, da je Lance čist!! Potem pa čez nekaj časa reče, da je Lance jemal prepovedane substance. A bi ti verjel takemu človeku oz. je tak človek sploh kredibilen? Pa ne mi sedaj nekaj govorit kaj drugega, kot recimo synthman govori kar nekaj, jaz hočem odgovor ja ali ne, pa tudi obrazložitev zakaj oz. kaj dela Landisa kredibilnega, če si kar nekaj izmišljuje, enkrat tako, drugič tako.
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Aja pa še vsem eno vprašanje.
Ullrich je plačal, da končajo preiskavo proti njemu, sedaj pa naj bi dobil te zmage iz TdF. A se vam zdi to prav?
Podobno je recimo storil Kloden, ki je tudi plačal, da se konča preiskavo proti njemu. Halo??
Torej Armstrong mora sedaj samo plačati USADAi, da končajo preiskavo zoper njega in bo vse ok.
USADAin edini cilj je umazati Armstronga, vse drugo je nepomembno, ker drugače tudi Hincapie in Leipheimer ne bi več smela tekmovati!

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Hoces kredibilnost od cloveka, ki uziva prepovedane substance?
Malo se ohladi.
Se enkrat, v profi kolesarstvu vsi uzivajo neke substance in ves cas hodijo po robu. Armstrong je padel cez rob, za kar si je pa sam kriv.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Hoces kredibilnost od cloveka, ki uziva prepovedane substance?
Malo se ohladi.
Se enkrat, v profi kolesarstvu vsi uzivajo neke substance in ves cas hodijo po robu. Armstrong je padel cez rob, za kar si je pa sam kriv.

Ne se bat, vem da vsi jemljejo raznorazne stvari, vendar so nekatere dovoljene in če ne greš čez nisi kriv. Če pa nekaj jemlješ in ti ne odkrijejo tudi nisi kriv! In Armstrongu niso v cca 500-ih testih nič odkrili! Ti trdiš, da je padel čez rob...kje je pa ta dokaz, da je padel čez rob? Ko bo dokaz črno na belem, potem ok, do takrat pa so to samo natolčevanja in blebetanja, tako tebe in ostalih kot USADAe. Pravijo da imajo ogromno dokazov (USADA), potem pa naj dajo samo enega, več ne rabijo, da ljudje verjamejo, pa tega ne bodo storili, ker jih verjetno nimajo.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Kdaj so ga dobili na testu?
Ali je kateri od njegovih vzorec, ki jih imajo v arhivu, danes, ko so na voljo boljši testi, pozitiven na takrat prepovedane substance? (poudarek takrat prepovedane, ne brati prepovedane (kadarkoli))

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
ksz

Itak se ve,da je kolesarstvo najbolj posten sport,saj so vsi na dopingu...

govoriš nekaj na pamet... aja sj res, o medijih se največ piše doping-kolesarstvo, pa suvanje krogle,...

naj malo pregledajo tenis, nfl, nba, nogomet,....ampak ne bodo.ker se v teh krogih vrti preveč denarja

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
Madona zdej si mi pa postavu vprasanj.
wink-1.gif

Vsekakor sem preprican da Lance ni bil cist, samo pa ce mu nic ne dokazejo je pac nedolzen. Nevem zakaj hocejo na vsak nacin dokazat da je nekaj vzel, oz zakaj so se tako spavil nanj. Sigurno so ostalim ponudili vse mozno, ce ga bodo le obtozili in to mislim da je bilo ze tudi nekje povedano. Vsekakor je to lov na carovnice, se posebej po takem casu.