"Lakomni" slo košarkaši

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Kaj o čemu jaz to? Resno, si ti pijan? Sam si v to temo Gajserja privlekel, zdaj pa praviš, da mi ne razumemo da je to drug nivo tekmovanja. Svašta res
A ti rabiš dopolnilni pouk???
OK... ti še enkrat objasnim. Malo. Potem ti pa več ne morem pomagati.
Pisal sem o slovenskih vrhunskih športnikih. Gajserja sem "privlekel" kot enega, ki je eden od (mnogih) vrhunskih Slovenskih športnikov z izjemnimi rezultati. Ti si vse skupaj pomešal in privlekel tenis in Wimbeldon. Vrhunskega slovenskega tenisača pa ne poznam. Vsaj takšnega ne, ki pobira zmage na Wibbeldonu ne. Omenjaš neko pijanščino. Ti je prva misel pri športu alkohol?? Torej, kdo je kam zabredel.
Bo šlo???

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ma pisal si, kot da je Gajser edini na svetu, ki je vse plačal sam. Vsi ti športniki, ampak VSI, so bili najprej financirani s strani ata pa mame. Gajser pač tekmuje v športu, kjer državne podpore ni, ker niti ne zastopa slovenskih barv. In jaz sem tenis not privlekel kot odgovor na tvoje nebuloze, saj je le-ta verjetno še dražji od moto športa. Vsaj pri nivoju Gajserja. Čeprav rabiš samo lopar in superge, so stroški, ko se začne hodit na turnirje, enormni. In preden pobašeš denar na turnirju jih polovico ali bankrotira ali pa odnehajo. In podobno je tudi pri košarki, hokeju in ostalih športih, ki si jih dal za primerjavo. Da, svetovno prvenstvo za športnike ne predstavlja stroška, ga pa vse kar je bilo prej. In, če se tam poškoduje, je tudi to dejansko njegov manjko.

Zabluzil si pa TI, ne jaz. Z Gajserjem, ki nima veze prvič z ekipnim športom, drugič pa z reprezentačnim športom. Ti si to not privlekel, ne jaz.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Ti tudi nimaš osnov razčiščenih! Noben od naštetih ne izpolnjeje niti enega od dveh pogojev za penzijo - leta ali delovna doba (zavarovalna doba pravilneje). Imajo pa verjetno pogoje za dodatek k svoji pokojnini (ko jo bodo lahko prejemali) do max. pokojnine v RS.
Imaš prav, v bistvu morajo dosežt 15 let pokojninske dobe npr v vojski/policiji/drugje (Mazejeva to verjetno že ima, drugadva sta še premlada) in počakat do 60 ali 65.leta, takrat pa jih čaka lepa penzija. .

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Ma pisal si, kot da je Gajser edini na svetu, ki je vse plačal sam. Vsi ti športniki, ampak VSI, so bili najprej financirani s strani ata pa mame. Gajser pač tekmuje v športu, kjer državne podpore ni, ker niti ne zastopa slovenskih barv. In jaz sem tenis not privlekel kot odgovor na tvoje nebuloze, saj je le-ta verjetno še dražji od moto športa. Vsaj pri nivoju Gajserja. Čeprav rabiš samo lopar in superge, so stroški, ko se začne hodit na turnirje, enormni. In preden pobašeš denar na turnirju jih polovico ali bankrotira ali pa odnehajo. In podobno je tudi pri košarki, hokeju in ostalih športih, ki si jih dal za primerjavo. Da, svetovno prvenstvo za športnike ne predstavlja stroška, ga pa vse kar je bilo prej. In, če se tam poškoduje, je tudi to dejansko njegov manjko.

Zabluzil si pa TI, ne jaz. Z Gajserjem, ki nima veze prvič z ekipnim športom, drugič pa z reprezentačnim športom. Ti si to not privlekel, ne jaz.
Kolk neumnosti pa ti pišeš, pa že dolgo ne. Še ponavljaš jih. A ti res znaš brat??? Kje sem pisal da je Gajser edini??? Med besedo EDINI in EDEN OD je veeellliikkkaaa razlika.
Gajser ne zastopa Slovenskih barv??? Nisi normalen. Katere pa ??? Uragvaj?? Kongo???? Nivoju Gajserja?? A ti veš kje je kdo, pa kaj počne??? A veš kaj je AMZS? Pa himna. Ne smeši se, ker si se preveč že.:valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::bonk::bonk::bonk:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Res bravo navijači.. Sedaj pa ko treba košarkaje nagradit ko so prinesli zlato z EU prvenstva fuj kak so nevem kaj.. Res bravo..

Fošija v Sloveniji ma vedno prvo mesto.. itn..:mad::gorjaca:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
nekam velik ti alkohol hodi po glavi, ko ni argumentov. Priznaj da si zabluzil pa se ti ne bo treba na alkohol naslanjat.
PS Ne pijem

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
@Deky... nobeden ne govori, da jih ni treba nekak nagraditi. Samo problem je, ker je za nekoga nekaj vredno milijone za nekoga pa.... kolk so jim obljubil?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
lanos

Nevem kolk so jim obljubili.. Ampak so dobili premalo na to kolk so dobili tisti ki so bili 2 in 3.. itn.. Vsaj po 40 tisoč eurov bi lahko dobili itn..

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Dončiću naj izplačajo vsaj 50 milijonov. Iz fonda za upokojence.
Screenshot_20180411-111421.jpg

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
@Deky... nobeden ne govori, da jih ni treba nekak nagraditi. Samo problem je, ker je za nekoga nekaj vredno milijone za nekoga pa.... kolk so jim obljubil?
Nima veze, kolk si jim ti ali kdo drug obljubil. Koliko jim pripada ureja zakon.
Z zakonom so bili že pred prvenstvom seznanjeni, no pa tudi če ne, (nepoznavanje prava škodi), če jim nebi bilo kaj prav, naj bi pač ostali doma.

Ampak brez skrbi, nihče nebi ostal doma, tudi če nebi bič dobili, vsi bi se radi na eurobasketu promovirali in iskali boljše klube in boljše pogodbe, za svoj žep seveda ne za državni.

Khmm nikoli mi ni bilo jasno kako da npr Mazejeva, ki je smučala kao za Slovenijo, nagrada je šla pa v njen žep, ne v proračun. Se mi zdi da če je smučala za Slovenijo bi tudi nagrada morala it tistemu, za katerega je smučala ali ne?

I

Izbrisan uporabnik 474

Ker je Mazetova smučala za Slovenijo oz. je bila pod okriljem Smučarske zveze Slovenije, je dobila nekaj drobtinic od generalnih sponzorjev SZS, medtem ko so se koritniki mastili na račun njenih uspehov. Boljša je bila, več je kapnilo SZS. Je pa imela tudi individualnega sponzorja (Milka), od katerega pa je dejansko vlekla lepe denarje. Pa tudi od opremljevalca (Stöckli). Od nagradnega sklada pri posameznih tekmah pa je kar lep kupček denarja v obliki davkov povrnila mačehovski Sloveniji.
Zelo podoben primer je bila Anna Fenninger (zdaj Veith), ki je tudi zaradi podobnih razprtij med krovno zvezo in željo sponzorjev skorajda prenehala tekmovati za Avstrijo.
Mazetova tako tudi no dobila državne nagrade za tekmovanje v svetovnem pokalu, je pa jo dobila za medalje na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, saj so le-ta tekmovanja rangirana kot "pomembna za državo."

I

Izbrisan uporabnik #488

Za žensko smučanje jaz ne bi dajal nagrad...ta šport je kazen za gledalce.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne moreš tak - država daje nagrade za "odlično predstavljanje Slovenije na področju športa." Pa je vseeno, ali gre za smučanje, curling, šah ali odbojko. Tuse ne dela razlik in prav je tako.
V denarni sklad, ki ga poberejo najboljši na tekmovanju, pa prispevajo organizatorji tekmovanja (ali sami ali pa preko sponzorjev), ali pa sponzorji direkt. Bolj kot je tekmovanje gledano in pomembno, višji so denarni skladi. Očitno žensko smučanje le ni tako nepopularno, če je Mazetov v svoji top sezoni zaslužila skoraj 1 mio "švicarjev" (+ kolikor je dobila od Milke)...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Ja vsak.. Ker so vsi zaslužni za ta uspeh.. A te to moti al kako?
Jaz bi dal vsem EP prvakom še več. Ampak vsem. Zdaj pa bodi pošten in priznaj da si vsi evropski prvaki v vseh panogah zaslužijo enako, kot ti predlagaš. Pa seštej vse takšne, ki jih ni malo, pa dodaj svetovne prvake in olimpijake prvake (to je še večje tekmovanje).... dodajmo še druga in tretja mesta..... podeli z številom prebivalev Slovenije.
Da imamo samo enega takšnega, problema ne bi bilo... imamo jih pa ogromno dobrih športnikov in verjamem, da jih biomo imeli še več.
membrain je še enkrat napisal dober odgovor zgoraj. Preberi.

I

Izbrisan uporabnik 474

aMaze se je razburjal, ker SZS ni izpolnjeval obveznosti (tudi finančnih), na drugi strani pa so hoteli izpolnitev vse h pogodbenih obveznosti, ki jih je Tna imela do SZS (snemanje reklam recimo za Citroen, Petrol...). Miloščina, ki jo je SZS dajala ekipi aMaze niti približno ni pokrila stroškov treningov in je velik del morala financirat sama. Najbolj jim je pa šlo v nos, da ima Tina svojega sponzorja, od katerega pa njim ni nič canknilo...

• Všeč mi je
Reactions: Thrivial