v bistvu mi pije tako, če lepo umirjeno vozim. kolikor ga malo stisnem, smo takoj na 7.5. če jo na AC stisnem 140, 150 po števcu (kar znese mogoče 140 realno) smo spet na 7.5.
naveličal se je še zdaleč nisem, ker je krasen avto, tudi menjalnik je vrhunski, če že moram imeti ročnega, sem vesel, da je ta hondin. čeprav si res želim končno avtomatika.
pa 100hp je ... premalo za tak avto, čeprav avto čisto solidno gre, ampak recimo v kake klance (Trojanski, Vrhniški) ga zmanjka. in seveda, ob klimi. pa problem je potem recimo pospešiti od recimo 90 na 130, če obstaneš na AC za kakim tovornjakom, malo rabi. no, v bistvu tam od 120 do 150 res lepo gre, ampak tam vmes pa ima res tako čudno luknjo, ko se mi zdi, da nikamor ne pospešuje.
se mi pa smeji ob registraciji in zavarovanju, ker sem prej za star avto dal skoraj toliko, kot zdaj dam za celoten kasko.
sem pa velik uporabnik limiterja in tempomata, obe funkciji stalno uporabljam in to ima Civic (in verjetno Honda na splošno) res dobro poštimano, recimo sem se od nakupa Civica vozil s kar nekaj avti, pa noben nima tako elegantno rešeno zadev.
ravno zaradi tega cincam, priznam, ker 7l/100km spet ni veliko, sploh napram npr. 6l/100km, kolikor bi imel verjetno kateri izmed omenjenih. ampak ko ta 1 liter dam na 35000 km oz. v 10000 km razlike, kolikor sem mislil, da bom delal, se pa vseeno malo pozna. in če gledam skozi naslednja leta, ker bo verjetno podobno, se zna kar malo nabrati. moram še enkrat čez stroške in porabe in servise, pa preračunati, še nisem utegnil do zdaj ...