Laguna ali mondeo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
upam da nisi gledal one..ki so tam preko emporiuma, na letališki..ker tisto so šalabajzeri.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik kaligula pravi:
Že kar nekaj časa (beri več mesecev) iščem tako vozilo. Zaenkrat me še noben ni prepričal ( šel sem jih 11 gledat). Al so kilometri precej zlagani, al je pa avto v precej bogem stanju. Pri enem izmed večjih ljubljanskih avto dealerjev sem gledal mondeota z opremo ghia business. Avto je imel deklariranih 109.000 km ( letnih 2006), uvoz iz Italije. Servisna je zgledala ok. Na podlagi šasije sem hitro prišel do servisne zgodovine. Zadnji servis opravljen v Italiji je bil opravljen, ko je imel avto opravljenih 180.000 km ( par km gor/dol). Servisna zgodovina pa je pričala o tem, da je imelo vozilo nenehne težave z elektroniko in menjano turbino pri 147.000 km. Kdo je ponaredil servisno niti nisem raziskoval, dejstvo pa je, da ta servisna ni bila originalna ( vsaj po podatkih iz servisne zgodovine).

Toyota Avensis? Mogoče, samo vem, da so imeli ti modeli kar nekaj težav z motorji in so mi avto kot tak odsvetovali. Poleg tega je na našem trgu večina s 115 KM, kar pa je baje za tako vozilo precej premalo. Dejansko je optimum Mondeo s 130 konji ali pa s 155 konji. Sam sem že imel mondeo letnik 2003 s prejšnjo 115 konjsko tddi mašino in vem, da je bil pri kakšnih klancih kar precej podhranjen.

Avensis 2.2 DCAT (dizel) ima 150 ali pa 177 konjev.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
a niso toyote fajn drage? podobno kot honda?

Saj nista to edina avta. Moč izbire!
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
izbire ni ravno veliko, sem bil sam v podobno dilemi pred nekaj časa...na voljo ima človek:

c5
alfe
modeota

to so "poceni"...vse ostalo..je pa potem že fajn drago in vprašanje, če se splača...

jaz sem potem na srečo naletel na enega mondeota, ki je sicer bil fajn zjeban, a sem vse uspel popraviti pod garancijo, tako da sedaj upam, da bo mir za naslednjih 100k

obvezno se pred nakupom pozanimat o garanciji, če pa je človek potem dosti na cesti, naredi na mesec vsaj 3000km, pa se bodo napake dokaj hitro pojavile, saj se nobena večja napake ne more tako skriti, da bi bil mir 3000km.

na mojem je bila recimo zjebana glava...in je šla po 2000km, tako da sem dobil novo v času garancije...potem je pa še ta šla (verjetno so spet za silo popravili) in sem še tole menjal pod garancijo
wink-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ja no, še vedno lahko izbiraš med cenejšim in dražjim. Te pa pri vsakem lahko kaj zjebe na koncu... :S

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Imaš prav:
C5 je udoben,
alfe so lepe in hitre,
mondeo so pa nemška jajca, le malenkost boljša od opla. Crkavajo pa vsi nonstop.
Najbolje je vzeti passata, ti ne crkavajo. (razen kakšne dize-600€ ali morebiti dsg-6000€)
evil.gif

hysterical-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Kaligula,

jaz prodajam mojega Grand Scenica .. redno servisiran, 10/2005, 120.00km, 1.9dci itd .. trenutno edini na SLO tržišču s takšno opremo/videzom. Mah, ti pošljem link na PM.

Prostora ogromno! Lahko daš notri otroški voziček, ne da bi ga "skupaj dajal". Za na morje gre ogromno stvari notri, pa ti zadaj ostanejo še vedno vsi sedeži prosti
wink-1.gif

lp