Laguna ali mondeo

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
mene zelo utruja če nimam "feelinga" na volanu, če avto plava in se nagiba ... veliko pa prispevajo tudi sedeži, moj ima usnjene s premalo bočnega oprijema in bi najraje voznikovega zamenjal za Recarota iz ST verzije. Potem pa še kot sem omenil, zjebani amortizerji se zelo pozna na vožnji... meni je to pač najbolj pomembno, ne da bi skoz z vsemi 4imi pošrek drsal skozi ovinke fural, včasih (predvsem ko ni sovoznice
wink-1.gif

Tudi zato gledam za novimi amortizerji kar med KYB/Bilstein, na ebayu so vsi plinski, ker če je avto malo trši, je pomemben amortizer da dobro blaži in pol ne čutiš ravno vsake luknjice, ostane pa pravi feeling na volanu.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
pri teh vseh novih avtih, filinga v volanu ni več...to je le pri 20 let starih, brez elektronike.

mene najbolj moti pri mojem hrup, ki je neznozen, nad 130kmh...kako je to pri laguni urejeno, ne vem...

čakam sicer, da se oglasim na servisu in povprašam, če lahko kaj naredijo, a kaj dosti upanja bojda ni.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
pri teh vseh novih avtih, filinga v volanu ni več...to je le pri 20 let starih, brez elektronike.

mene najbolj moti pri mojem hrup, ki je neznozen, nad 130kmh...kako je to pri laguni urejeno, ne vem...

čakam sicer, da se oglasim na servisu in povprašam, če lahko kaj naredijo, a kaj dosti upanja bojda ni.

če je tako kot pri prejšnji potem je bolj bogo, pač ne moreš kaj, to ni avto višjega cenovnega razreda, kot kaka BMW5, kjer je vožnja po AC pri 160 isto tiha kot pri 90km/h...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Problem je, da "piha" skozi tesnila na vratih in oknah...da pa bi bila sedaj taka umernost, narediti boljša tesnila, pa jako dvomim...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja saj pravim, to se mora kupec sam odločiti, torej najbolje da sam sproba oba avta, ali pa še tretjega in se pač odloči za tistega ki NJEMU najbolje odgovarja.

Jaz imam tudi raje bolj trd avto, samo ko pa voziš nekaj ur skupaj pa raje vidim da so mehki sedeži, vzmetenje... sploh po naših cestah kjer te nekje kar konkretno premeče. In to se po nekaj urah že pozna na hrbtu...

LP

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Moj glas gre Mondeu. Laguna II je nasploh Renaultov polizdelek brez primere.

Laguna II tega letnika je eden bolj zanesljivih avtomobilov. To potrjujejo tudi neodvisne statistike, vključno z ADACom. Za 2007 bi jaz rekel samo
zmaga.gif

Kako je z Mondeom tega letnika pa ne bi vedel.

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
ESP ne pozabi, super zadeva, če že daš toliko za avto. Sam ne bi kupil več brez tega, ker mi je sicer le dvakrat prišel prav, zelo prav.
Jaz osebno ne bi vzel nobenega od teh dveh. Če pa že, pa mondea, pa kupiš še en motor za zraven pa ti ga dajo v kuferam, pa si brez skrbi.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kolikor sam vem so bili problemi z Lagunami predvsem do letnika 2004, od takrat naprej naj bi bile odlične, prej pa polne napak - bojda. No sam imam 01 (bencin) in zaenkrat ni težav...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No, približno uro nazaj smo dobili novo Laguno II na popravilo. Razlog? Preskok zobatega jermena zaradi briljantne zasnove jermenic odmičnih gredi. (16V bencinar). Seveda je razbilo ventile.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ja, mehak je pa sigurno bolj Renault. Samo meni to ne paše, meni je to plavanje skozi ovinke še večji napor kot malo bolj trda vožnja. Če bi rad mehkobo, pol pa nabavi Hyundaija.
grin1.gif

To velja samo za stare Hyundai....če želiš se zmeniva za vožnjo z i30.....upal bi se stavit da je trši od golfa
grin1.gif

Drugač pa ja......sestra ima laguno karavana... Klik ......podvozje ima mal švoh narjeno...ker konstantno menjajo končnike....baje naj bi ble krive 17colke (standardne)......pač "premočne" dimenzije za tok švoh podvozje......tudi 1.8 16V ni nek briljant od motorja......."velika" poraba...anemičnost pod 2000 obrati (kot je že nekdo omenjal).....pa tud občutek je kod da je kljub 140KM prešvoh izbira za karavana!

Je sicer zelo udoben avto....vendar kot je že crashburnt rekel......rahlo je polizdelka kar se plastik v notranjosti tiče...če ne verjameš se pelji po makedamu al pa po kaki luknjasti cesti.....črički na spojih bodo oživeli
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Šel v Koper na ogled enga mondeota. 2.2 Tdci. Glede na napake, ki jih ima avto, je bil trgovec zeeelllooo skop pri pogajanju o ceni (na avto bi bilo potrebno dati še cca. 800 €, pripravljen je bil spustiti za 250 €), Od kšefta ni bilo nič. Ogledal sem si še dve laguni ( v oglasu kot novi in nekarambolirani). Realno stanje popolnoma drugačno. Prva je bila stolčena in slabo popravljena, druga z bogsigavedi koliko kilometri ( 110.000 jih je videla...in to večkrat). S prvo sem se celo zapeljal en krog in rekel hvala lepa. Avto mi ni všeč.
Če res ne dobim vrhunsko ohranjenega mondeota z 2.2 tdci motorjem, potem bom začel pospešeno iskati A4 letnik 03/04 2.5 tdi avant quattro. Letnik dva starejši, tisočaka dva dražji, vendar se mi zdi, da bi šlo tu lahko za bolj neproblematičen nakup. Mudi se mi ne. Denar tudi nima kakšnih zaletavih idej po skakanju iz denarnice na prvo žogo.

Je pa obup, kaj danes prodajalci ponujajo. Oglaševan "kot nov", stanje porazno. Si pa ne znam razložiti več tiste meje, koliko "mora" preprodajalec zaslužiti na avtu, da ima neko moralno zadoščenje ( finančno ima več kot očitno). Ali na cca. 8.000 €, zaslužek med 1.500 in 2.000 € danes ni več dovolj?

Se pa zgodba obrne, ko ponudiš svoj avto v račun ( ne, da sem imel tak namen, vendar me je firbec matral). Avto, ki ga na netu ne dobiš pod 6.000 € , bi bil vzet v račun za 3.000€. Smešno. Za svojega bi dal "cele" 3% popusta, mojega bi pa vzel 50% ceneje v račun. Eh ja... Ko bom velik, bom pošten trgovec z avtomobili
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
poudarek na "ko boš velik"

Sicer pa se bojim da imaš glede audija lahko tudi prav. edino če ti je 1.9 dovolj potem kar tam ostani...
je brat nekaj takega iskal.... na koncu je vzel 2x6aka (pa še bencinar in Q povrhu, je pa servisna na pooblaščenem in 180kkm). Če bo km preveč si bo pa plin privoščil.
Zaenkrat zadovoljen, baje je tudi poraba v mejah normale oziroma celo pod "napovedmi".

Je pa res da nima ravno vseh najnovejših elektronskih pomagal in samo 4AB.

Nazadnje urejeno: