Sicer pa ti je kar pravo ceno ponudil za odkup:
Saj si že sam ugotovil: hoče paæ zasslužiti1500-2000. če pa bo več je pa njegova "zasluga"
Saj si že sam ugotovil: hoče paæ zasslužiti1500-2000. če pa bo več je pa njegova "zasluga"
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ni čisto nova... Verjetno že izven 2-letne garancije... Da ste jo dobili na popravilo...
Citat:
Uporabnik kaligula pravi:
Šel v Koper na ogled enga mondeota. 2.2 Tdci. Glede na napake, ki jih ima avto, je bil trgovec zeeelllooo skop pri pogajanju o ceni (na avto bi bilo potrebno dati še cca. 800 €, pripravljen je bil spustiti za 250 €), Od kšefta ni bilo nič. Ogledal sem si še dve laguni ( v oglasu kot novi in nekarambolirani). Realno stanje popolnoma drugačno. Prva je bila stolčena in slabo popravljena, druga z bogsigavedi koliko kilometri ( 110.000 jih je videla...in to večkrat). S prvo sem se celo zapeljal en krog in rekel hvala lepa. Avto mi ni všeč.
Če res ne dobim vrhunsko ohranjenega mondeota z 2.2 tdci motorjem, potem bom začel pospešeno iskati A4 letnik 03/04 2.5 tdi avant quattro. Letnik dva starejši, tisočaka dva dražji, vendar se mi zdi, da bi šlo tu lahko za bolj neproblematičen nakup. Mudi se mi ne. Denar tudi nima kakšnih zaletavih idej po skakanju iz denarnice na prvo žogo.
Je pa obup, kaj danes prodajalci ponujajo. Oglaševan "kot nov", stanje porazno. Si pa ne znam razložiti več tiste meje, koliko "mora" preprodajalec zaslužiti na avtu, da ima neko moralno zadoščenje ( finančno ima več kot očitno). Ali na cca. 8.000 €, zaslužek med 1.500 in 2.000 € danes ni več dovolj?
Se pa zgodba obrne, ko ponudiš svoj avto v račun ( ne, da sem imel tak namen, vendar me je firbec matral). Avto, ki ga na netu ne dobiš pod 6.000 € , bi bil vzet v račun za 3.000€. Smešno. Za svojega bi dal "cele" 3% popusta, mojega bi pa vzel 50% ceneje v račun. Eh ja... Ko bom velik, bom pošten trgovec z avtomobili
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Mrtvaški voz: Honda Accord. karavan Kolikor vem ima tudi gromozanski prtljažnik.
Citat:
Mišljeno je bilo na napake konkretnega avtomobila. Kar se tiče VAG 2,5 tdi novejše generacije, nisem slišal, da bi bil problematičen. Pri tastarih modelih vem, da se je cedilo olje z vseh strani. Veš mogoče kaj več? Vsaka informacija dobrodošla preden se odločim za nakup.
Problem je v tem, da je dobrega mondeota, sploh 2.2 tdci zelo težko najti. Kakšen 2.0 tdci bi se še našel, vendar so načeloma vsi oskubljeni z opremo. Ne znam si predstavljati usnjenjih sedežev in da nimajo ogrevanja, sploh pozimi. Oprema trend je tko tko.. Ghia je pa v stotih izvedbah. Vsako tržišče ima svojo ghia opremo, vsaj kakor je opaziti glede na ponudbe. Če se pa ža najde kak ustrezen ( glede na oglas), je pa dejansko stanje avtomobila daleč od oglaševanega, ali pa ga lastnik ceni kot suho zlato.
Iskal sem tudi dober primerek bmw 5 touring ( E39), vendar je tudi tu bolj skopa ponudba. Pa tudi cena jim ni najbolj v prid. Naprimer za dobra dva dodana tisočaka si lahko že na E60, razlika v letnici izdelave pa je takoj lahko 2 ali 3 leta.
Hudič je. Potrebujem solidno prevozno sredstvo s precej velikim prtljažnim prostorom in da ima vsaj nekaj konjev, da bo breme vsebine naloženega prtljažnika z lahkoto popeljal do cilja. Izogibal bi se C5, Saab 95 je sicer lep, vendar težaven z dizel motorjem, Passat mi nekak ne potegne ( sem ga že imel), Alfe atraktivne, vendar karavanske izvedbe preskope s prtljažnim prostorom. Mercedes E super, vendar precej predrag. Kaj pa potem sploh še ostane?
Citat:
Kaj ti pa še pride v poštev? Mogoče mi daš kakšno idejo.
Citat:
Kaj ti pa še pride v poštev? Mogoče mi daš kakšno idejo.