Laguna ali mondeo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Sicer pa ti je kar pravo ceno ponudil za odkup:
Saj si že sam ugotovil: hoče paæ zasslužiti1500-2000. če pa bo več je pa njegova "zasluga"

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ni čisto nova... Verjetno že izven 2-letne garancije... Da ste jo dobili na popravilo...

Ne, seveda ni nova. "Novo" sem mislil v smislu kot še eno izmed mnogih.

@ brgo: Jaz se bolj ukvarjam s problematiko UCH-ja ter s sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah, ki so ga Renaultovi inženirji z neskočnim posluhom za detajle tako dobro realizirali.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Sicer pa sem pri nekem "renomiranem" prodajalcu gledal alhambro l.04/05?s prevoženimi magičnih 117kkm (ali tam okoli)
Sicer je nisem peljal, ker sem najprej hotel videti papirje. Računi servisov iz italije so bili nekam čudni (o kakšnem pooblaščenem ne duha ne sluha) je pa bil podatek na njem o naročniku storitev: "europcar".
KO sem mu omenil s čim se ukvarja ta "firma" ni bilo nikomur več do "posla".

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kaligula pravi:
Šel v Koper na ogled enga mondeota. 2.2 Tdci. Glede na napake, ki jih ima avto, je bil trgovec zeeelllooo skop pri pogajanju o ceni (na avto bi bilo potrebno dati še cca. 800 €, pripravljen je bil spustiti za 250 €), Od kšefta ni bilo nič. Ogledal sem si še dve laguni ( v oglasu kot novi in nekarambolirani). Realno stanje popolnoma drugačno. Prva je bila stolčena in slabo popravljena, druga z bogsigavedi koliko kilometri ( 110.000 jih je videla...in to večkrat). S prvo sem se celo zapeljal en krog in rekel hvala lepa. Avto mi ni všeč.
Če res ne dobim vrhunsko ohranjenega mondeota z 2.2 tdci motorjem, potem bom začel pospešeno iskati A4 letnik 03/04 2.5 tdi avant quattro. Letnik dva starejši, tisočaka dva dražji, vendar se mi zdi, da bi šlo tu lahko za bolj neproblematičen nakup. Mudi se mi ne. Denar tudi nima kakšnih zaletavih idej po skakanju iz denarnice na prvo žogo.

Je pa obup, kaj danes prodajalci ponujajo. Oglaševan "kot nov", stanje porazno. Si pa ne znam razložiti več tiste meje, koliko "mora" preprodajalec zaslužiti na avtu, da ima neko moralno zadoščenje ( finančno ima več kot očitno). Ali na cca. 8.000 €, zaslužek med 1.500 in 2.000 € danes ni več dovolj?

Se pa zgodba obrne, ko ponudiš svoj avto v račun ( ne, da sem imel tak namen, vendar me je firbec matral). Avto, ki ga na netu ne dobiš pod 6.000 € , bi bil vzet v račun za 3.000€. Smešno. Za svojega bi dal "cele" 3% popusta, mojega bi pa vzel 50% ceneje v račun. Eh ja... Ko bom velik, bom pošten trgovec z avtomobili
smile-1.gif

Glede na katere napake? konkretnega avtomobila ali Mondeov na splošno?

In ja, z VAG-ovim 2.5 TDI boš zadel v polno
ne-ne-1.gif

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Mišljeno je bilo na napake konkretnega avtomobila. Kar se tiče VAG 2,5 tdi novejše generacije, nisem slišal, da bi bil problematičen. Pri tastarih modelih vem, da se je cedilo olje z vseh strani. Veš mogoče kaj več? Vsaka informacija dobrodošla preden se odločim za nakup.

Problem je v tem, da je dobrega mondeota, sploh 2.2 tdci zelo težko najti. Kakšen 2.0 tdci bi se še našel, vendar so načeloma vsi oskubljeni z opremo. Ne znam si predstavljati usnjenjih sedežev in da nimajo ogrevanja, sploh pozimi. Oprema trend je tko tko.. Ghia je pa v stotih izvedbah. Vsako tržišče ima svojo ghia opremo, vsaj kakor je opaziti glede na ponudbe. Če se pa ža najde kak ustrezen ( glede na oglas), je pa dejansko stanje avtomobila daleč od oglaševanega, ali pa ga lastnik ceni kot suho zlato.

Iskal sem tudi dober primerek bmw 5 touring ( E39), vendar je tudi tu bolj skopa ponudba. Pa tudi cena jim ni najbolj v prid. Naprimer za dobra dva dodana tisočaka si lahko že na E60, razlika v letnici izdelave pa je takoj lahko 2 ali 3 leta.

Hudič je. Potrebujem solidno prevozno sredstvo s precej velikim prtljažnim prostorom in da ima vsaj nekaj konjev, da bo breme vsebine naloženega prtljažnika z lahkoto popeljal do cilja. Izogibal bi se C5, Saab 95 je sicer lep, vendar težaven z dizel motorjem, Passat mi nekak ne potegne ( sem ga že imel), Alfe atraktivne, vendar karavanske izvedbe preskope s prtljažnim prostorom. Mercedes E super, vendar precej predrag. Kaj pa potem sploh še ostane?

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Mrtvaški voz: Honda Accord. karavan Kolikor vem ima tudi gromozanski prtljažnik.

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Se strinjam, normalno opremljenega Mondea je tako težko najden, deželne opreme so tako različne da ni res. Mondeo mi je bil prva izbira, sedaj sem se začel ozirat tudi z drugimi, če v doglednem čau ne pride nič pametnega. Trend je pa NE-oprema.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Mišljeno je bilo na napake konkretnega avtomobila. Kar se tiče VAG 2,5 tdi novejše generacije, nisem slišal, da bi bil problematičen. Pri tastarih modelih vem, da se je cedilo olje z vseh strani. Veš mogoče kaj več? Vsaka informacija dobrodošla preden se odločim za nakup.

Problem je v tem, da je dobrega mondeota, sploh 2.2 tdci zelo težko najti. Kakšen 2.0 tdci bi se še našel, vendar so načeloma vsi oskubljeni z opremo. Ne znam si predstavljati usnjenjih sedežev in da nimajo ogrevanja, sploh pozimi. Oprema trend je tko tko.. Ghia je pa v stotih izvedbah. Vsako tržišče ima svojo ghia opremo, vsaj kakor je opaziti glede na ponudbe. Če se pa ža najde kak ustrezen ( glede na oglas), je pa dejansko stanje avtomobila daleč od oglaševanega, ali pa ga lastnik ceni kot suho zlato.

Iskal sem tudi dober primerek bmw 5 touring ( E39), vendar je tudi tu bolj skopa ponudba. Pa tudi cena jim ni najbolj v prid. Naprimer za dobra dva dodana tisočaka si lahko že na E60, razlika v letnici izdelave pa je takoj lahko 2 ali 3 leta.

Hudič je. Potrebujem solidno prevozno sredstvo s precej velikim prtljažnim prostorom in da ima vsaj nekaj konjev, da bo breme vsebine naloženega prtljažnika z lahkoto popeljal do cilja. Izogibal bi se C5, Saab 95 je sicer lep, vendar težaven z dizel motorjem, Passat mi nekak ne potegne ( sem ga že imel), Alfe atraktivne, vendar karavanske izvedbe preskope s prtljažnim prostorom. Mercedes E super, vendar precej predrag. Kaj pa potem sploh še ostane?

A res ni kakega Titaniuma lepega na trgu? Se mi zdi da bi vsaj nekaj bi moralo bit... Ghia business bi bil tud ql. Trend je tisti minimum da maš nekaj opreme, moj Ghia ma recimo več samo razne lučke, samozatemnitveno ogledalo pa usnje, vtičnica 12v pa je po moje že v osnovnejših opremah zadaj v prtljažniku. Lahko bi bil pa še kak xenon...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Vtičnica ni zadaj v osnovni opremi, jaz imam ghia, pa je ni.

je pa usnje, xenon, esp...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
glede audija 2.5
beri teme namenjene tem motorjem.
Ni problem olje (vsaj ne omenjen), problem znajo biti odmične, boš pumpa VP44? pa najbrž še kaj. smo pred kratkim filozofirali o tem motorju.
kar išči
wink-1.gif

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Citat:
Kaj ti pa še pride v poštev? Mogoče mi daš kakšno idejo.

C5 (predvsem na ženino željo, je bolj za francoze) - npr ESP in tempomat pri vseh, kar je pri Mondeu precej redko.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Že kar nekaj časa (beri več mesecev) iščem tako vozilo. Zaenkrat me še noben ni prepričal ( šel sem jih 11 gledat). Al so kilometri precej zlagani, al je pa avto v precej bogem stanju. Pri enem izmed večjih ljubljanskih avto dealerjev sem gledal mondeota z opremo ghia business. Avto je imel deklariranih 109.000 km ( letnih 2006), uvoz iz Italije. Servisna je zgledala ok. Na podlagi šasije sem hitro prišel do servisne zgodovine. Zadnji servis opravljen v Italiji je bil opravljen, ko je imel avto opravljenih 180.000 km ( par km gor/dol). Servisna zgodovina pa je pričala o tem, da je imelo vozilo nenehne težave z elektroniko in menjano turbino pri 147.000 km. Kdo je ponaredil servisno niti nisem raziskoval, dejstvo pa je, da ta servisna ni bila originalna ( vsaj po podatkih iz servisne zgodovine).

Toyota Avensis? Mogoče, samo vem, da so imeli ti modeli kar nekaj težav z motorji in so mi avto kot tak odsvetovali. Poleg tega je na našem trgu večina s 115 KM, kar pa je baje za tako vozilo precej premalo. Dejansko je optimum Mondeo s 130 konji ali pa s 155 konji. Sam sem že imel mondeo letnik 2003 s prejšnjo 115 konjsko tddi mašino in vem, da je bil pri kakšnih klancih kar precej podhranjen.