Kupujem "športno" uro

alojzp

Pripravnik
4. jul 2013
45
6
8
prosim za mnenje za uro GPS športna ura z monitorjem srčnega utripa i-gotU GT-900 Pro-HRM , samimam garmina fr305, v katerega je prišel znoj in so kontakti praktično zgnili, sem zacinl žice in sicer dela, vendar bo problem ko bo baterija fuč, sicer se da zamenjat s kakšno od telefonov, sam se moraš mal z....t, da stvar rešiš.
ura na
http://global.mobileaction.com/product/product_i-gotU_GT-900.jsp trikrat cenejša od garmina.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni še Ambit s srčnim pasom kdaj pa kdaj šteka, tako da ne pričakovat preveč od ure za 17 evrov.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Meni tudi šteka Oregon. V bistvo me zanima, na kakšnem principu dela. Pulzmetra ne potrebujem za kakšne hude analize in grafe, ampak zgolj kot monitor, na koliko BPM tečem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Verjetno na podobnem principu kot srčni pas, le da so elektrode zelo blizu skupaj. Kar pa je verjetno problem, če ure nimaš tesno pritrjene na zapestje.

Drugo je, da ti to uro prek kuponko-style trgovin prodaja neko slamnato podjetje z Manhattna. Lahko poskusiš, več kot 17 evrov ne boš zgubil. Ampak podobne ure so na Amazonih ipd. 40 in več evrov.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Mogoče pa kdo nebo videl v oni drugi temi, pa bom še sem prilepo.

sp4960bk_1.jpg

44 eur z ekspress pošto v 3 dneh iz uk, http://www.sportline.com/products/heart-rate-monitors/duo-1010-heartrate-mens.html

Dobra ura primerna za vsakodnevno nošenje, merjenje srčnega utripa na ukaz brez pasa oz. konstantno preko pasa, kaže porabo kalorij/gramov maščobe, ima 4 načine s mejnimi frekvencdami srčnega utripa: sport, fat burn, health in user, alarm,štoparca, lepa enakomerna osvetlitev, deep sleep način, 5 let garancije.

POZOR: brez pasa meri natančno le ob rahlem dotiku.Ob močnejšem pritisku kaže narobe/preveč.

Jaz sem zadovoln z nakupom, ker ne maram pasa in bo za občasno meritev pri hoji gor oz. teku povsem ok, da približno vidim, če sem v pravem območju utripa.Jasno vse grafično kaže in te s piski opominja (če želiš), preveč/premalo. Leti!
evil.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

ponovno kupujemo športno urico za tek
tongue-1.gif

rad bi meril tudi hitrost in prenašal podatke na računalnik, kot sem pred leti to delal s Polarjem 625 ali kaj je že bil

kaj menite o tejle Sigmi?

oziroma če je kaj drugega primernega in kje po ugodni ceni

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Za 150 ti js prodam mojega garmina 210, pa boš vse prenašal
grin1.gif

Drugače pa glej za kakega garmina raje, ali polarja. Recimo kak 110 v akciji se približa tvoji ceni

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Jaz sem si že RCX5 kar na bike24 nabavil. Če pri nas tako navijajo te marže, pa pač ne bodo od mene dobili nič.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Za 150 ti js prodam mojega garmina 210, pa boš vse prenašal
grin1.gif

Drugače pa glej za kakega garmina raje, ali polarja. Recimo kak 110 v akciji se približa tvoji ceni

210 je pri AGP pod 200, pa še kak popust ti spotoma opali
smile-1.gif

je pa zanimiva mašina pa še ne zgleda tako grozno kot nekateri polarji

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Torej, iščem eno uro, ki zna vse
smile-1.gif

Plavanje, tek, kolo, hribolazenje, take-me-back navigacija....

Edini, ki se temu približa je suunto Ambit 2 in 2S. Razlike med njima načeloma poznam. Ve kdo še za kaj podobnega? Garmin nima ure, ki bi omogočala vse našteto....

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Garmin fenix mogoče? Enkrat sem nekaj bral da je konkurenca ambitu....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Imaš še Ambit 1, ki je v osnovi isti kot 2, le da ne omogoča mešanja več športov, ampak moraš za vsak šport nov move zagnati. Enka je drugače super, še najbolj se mi obnese za tek in kolesarjenje. Pa nalaganje predvidene poti v uro je tudi super uporabna reč, še se rad potikaš po Jebovcih.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Imaš še Ambit 1, ki je v osnovi isti kot 2, le da ne omogoča mešanja več športov, ampak moraš za vsak šport nov move zagnati. Enka je drugače super, še najbolj se mi obnese za tek in kolesarjenje. Pa nalaganje predvidene poti v uro je tudi super uporabna reč, še se rad potikaš po Jebovcih.

Rabim za plavanje obvezno, ker vprašanje, kako bo z mojim tekom v bodoče
grin1.gif

Sem našel, da ma tudi 910XT back-to-start opcijo...

Ampak zaenkrat se še vedno najbolj nagibam k Ambit 2S... Do 5.12 jo je v intersportu mogoče dobit za 320€.

Edino malo me mede to, da podatke iz moovescount ne moreš prenest v garmin connect, ki sem ga bolj vajen...