kupujem avto, povejte kaj?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
To kar bo privarčeval pri nakupu bo pa izgubil pri prodaji, tako da bo na istem.
smirk-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Bom nekaj bogokledtnega predlagal:
Hyundai Sonata - za max 23kEUR polno opreme + soliden dizel (če res delaš toliko km)
Nekaj boš privarčeval pri denarju, ukradel pa je noben ne bo

Super, pa vedar se tako spalča kupt le tm 1leto rabljeno
smirk-1.gif
Novo ne, ker po enem letu je vredna sam še pol k..

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
To kar bo privarčeval pri nakupu bo pa izgubil pri prodaji, tako da bo na istem.
smirk-1.gif
To je vse res, vendar bo vsa leta plačeval manj za kasko, ker je avto manj vreden.(pa še zavarovanje proti kraji je cenejše, kot pri "renomiranih" znamkah,ker je nekritična znamka). Pa tri leta daš vse skrbi z okvarami na stran, če že slučajno do česa pride. Tako, da ima nakup Sonate glede tega tudi nekaj plusov. Nisem je pa vozil tako, da ne vem koliko je slabša od konkurence, na zunaj mi je pa kar simpatična.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
smirk-1.gif

Znaš to podkrepiti s konkretnimi številkami?

Vzemi renomirano znamko za 30kEUR in Sonato za 23kEUR. Upoštevaj polni kasko (odštej krajo pri Sonati), nato pa skušaj ugotoviti vrednost vozila po 4 letih. Hkrati še upoštevaj, da 7kEUR vežeš na banko za 4 leta.
V odstotkih Sonata (vozilo samo po sebi) izgubi več kot renomiran Nemec, kaj pa absolutne vrednosti z upoštevanjem zgoraj navedenih faktorjev?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Torej če kupim nemca moram k njegovim stroškom kar prišteti koliko zgubim ko mi ga vkradejo? Polni kasko za 7k razlike spet ni tako dražji kot si ti in uporabnik nad tabo to mislita. Koneckoncev človek kupuje avto za 30k, kaj res misliš da ga boli enkrat letno dati 200 eur. razlike pri zavarovanju? Nevem od kje jih nekateri pobirate.
bonk.gif

Pa še nekaj je, se voziš v sonati ali se voziš v lexusu oz. novem bimmerju? Jaz osebeno se bi vsekakor bolje počutil v slednjih dveh.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Lej vse skupaj je brezveze: vsak nakup ima svoje prednosti in slabosti..n Aposamezniku pa je da preceni vse skupaj in se odloči za tisto kar mu najbolj odgovarja
smirk-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Mislim, da je BMW dražji kot 30k € s Sonatino opremo za 22k €. Sicer bo kdo rekel, da primerjamo jabolka in hruške (kar je verjetno res), vendar samo malo debatiramo a ne ?
99353-sonata.jpg

Priponke

• 99353-sonata.jpg
    99353-sonata.jpg
    81,8 KB · Ogledi: 126

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sigurno da pr Sonati dobiš več opreme za manj denarja. Samo pol ostanejo vozne lastnosti,sama tehnika (motor, menjalnik, zavore itd) in tisti imidđ
smirk-1.gif

Hyundai sploh ni več "ugoden", lep dokaz je novi i30...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nimam kaj dodati...

Sicer je lepota relativna, ampak da se bom vsako jutro vsedel v takšno notranjost zato da bom čez 5 let za jurja ali dva bogatejši;

02_hson_instruments.jpg

Hvala lepa!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Torej če kupim nemca moram k njegovim stroškom kar prišteti koliko zgubim ko mi ga vkradejo? Polni kasko za 7k razlike spet ni tako dražji kot si ti in uporabnik nad tabo to mislita. Koneckoncev človek kupuje avto za 30k, kaj res misliš da ga boli enkrat letno dati 200 eur. razlike pri zavarovanju? Nevem od kje jih nekateri pobirate.
bonk.gif

Pa še nekaj je, se voziš v sonati ali se voziš v lexusu oz. novem bimmerju? Jaz osebeno se bi vsekakor bolje počutil v slednjih dveh.
cheer.gif

Kje to piše?
Napisal sem samo, da Sonate ni potrebno zavarovati proti kraji!

Sicer si pa debato o stoških sam privlekel na plano, sedaj se pa vlečeš ven, da 200 EUR letno ni veliko. Sam sem Sonato ponudil samo v razmislek, odločil se bo itak kupec sam.

in v kakšno notranjost se usedeš danes?

Vem, da so pogledi na avtomobile različni. Mene zunanja oblika avtomobila in "plemenita" notranjost ne ganeta. Ravno tako ne drgnem avtomobila vsak teden (če ni dežja gre enkrat na 2 meseca v avtopralnico). Pri meni štejejo praktičnost, zanesljivost in vozne lastnosti. Seveda ima BMW boljše vozne lastnosti - vprašanje je koliko voznikov jih zna izkoristiti (in kje jih sploh lahko izkoristi).

Mogoče pa prvemu spraševalcu ni do nabijanja ega, ampak želi uporaben avto in primerno razmerje cena/kvaliteta.

Še odgovor: dobro se počutim v avtomobilu, ki me bo zanesljivo in udobno pripeljal na cilj. Nimam potrebe, da bi pri drugih vzbujal zavist in če ne bi imel potreb po karavanu, bi bila Sonata ena prvih izbir.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če nočeš razumeti, ni treba.
Nikjer ne navijam za Korejce (kot ti za Nmce), še manj po njih pljuvam (kot ti). Ker smo si različni, so različni tudi avtomobili, sicer bi vsi vozili en sam model avtomobila.

Včasih mi pač dvignejo pritisk razni teoretiki, ki poznajo vse kataloške podatke, si izberejo sanjsko znamko (največkrat fotrovo) in vse tiščijo vanjo, sami pa še fotrovega avta ne dobijo za peljat (lastnega pa itak nimajo).

Če morda res nisi opazil, Sonato sem dal samo kot predlog ogleda, nič več. Ti si bil tisti, ki si spljuval predlog.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Navijam za nemce, svetoval sem mu pa lexusa?

Zaključujem debato s teboj.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Nimam kaj dodati...

Sicer je lepota relativna, ampak da se bom vsako jutro vsedel v takšno notranjost zato da bom čez 5 let za jurja ali dva bogatejši;

02_hson_instruments.jpg

Hvala lepa!

in to naj bi bil avto za 23T EUR
rolleyes-1.gif
za ta denar se pa res ze dobi taprav avto.