Kupujem avto pa rabim pomoč

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Namen imam nabaviti avto d0 5000 €. Sem pa v dilemi,kaj nabaviti?
V ožji izbor so prišli :
Pežo 307,
AR 147
C-3
Megan
Ford fokus.

Ker nimam velik informacij o posameznih modelih prosim za informacije ZA in PROTI.

Hvala in pozdrav.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.589
9.814
113
40
MB
147 jtd ne dobiš za 5 jurjev, oz bi blo pametno kako dražjo pogledat

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Fikusi men niso bl všeč k so bli takrat v ponudbi slabo opremljeni... Vsaj Trend da je je fajn. Pa ni blo nč pametnga... mogoče je kaj več izbire. Pol je pa še Alfa ki bi jo jaz vzel, samo na koncu sem dobil to kar imam v garaži in je bilo zame takrat najbolj logični nakup - razred višje, a ful več opreme kot fikus....

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
pežoja 307 odsvetujem. tako slabo skupaj naret, da že pri 50kkm razpada.
crazy1.gif

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Žal družinski proračun ne dovoljuje več. Bi pa rad za ta denar dobil najboljše, kar se da. Mam doma Accenta l96, ki ga že kar dobro napada rja, pa ga moram zamenjati, čeprav z motorjem in ostalim nimam problemov. Pa ima že 260 Kkm. Pa Vectro isti letnik.
LP

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Od tega, kar si naštel ... Ford fokus (po možnosti karavan)... veliko prostora za relativno malo denarja.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Sej nočem bit pameten
redface-1.gif
.
Koliko pa pride popravilo obeh Hjundaja in Opla? Glej za pet jurjev boš dobil lahko na zunaj lep avto, bo pa motor+elektrika+skrite zadeve crkvale.
Pa še nekaj ti priporočam in toplo. Če kupuješ avto za 5 jurjev, upam, da imaš še dodaten denat za registracijo+enga jurja za vsaj slučaj.
Če se ne boš tega držal, ti je lahko še žal.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Opla ne mislim popravljat.
Accent pa ima fuč prage, pa robove na zadnjih blatnikih, pa star je že.Če ga grem popravljat, ga bo potrebno celega lakirat, kar je pa drago, če je kvalitetno narejeno, prevoženih ima 260 kkm. Pa rad bi oimel avto, ki bo star manj kot desetletje. Saj zato se pa prodajajo avti,mar ne?
LP

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Kaj pa kak stilo JTD? 156-ko se da tudi dobit za ta denar (JTD seveda), vendar je zelo težko dobit lepo ohranjeno + enga jurja je treba imet pri strani, da jo potem uštimaš, kot se spodobi,...147 so pa malo dražje.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Mal manjši avto. Kmalu bo hčer naredila vozniški, pa mislim da bo lažje vozila kaj manjšega.
Za dnar je pa tako. Daš koliko lahko, Tu pa je treba najti najboljšo možnost. Zato tudi sprašujem za mnenja.
Rabim nadomestilo za Accenta. Vectra, ki je večja, pa je tak poštimana.
LP

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Mal manjši avto. Kmalu bo hčer naredila vozniški, pa mislim da bo lažje vozila kaj manjšega.
Za dnar je pa tako. Daš koliko lahko, Tu pa je treba najti najboljšo možnost. Zato tudi sprašujem za mnenja.
Rabim nadomestilo za Accenta. Vectra, ki je večja, pa je tak poštimana.
LP

novejsi accent ali elantra?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
novejsi accent ali elantra?

Elantro bi tudi jaz rekel... je pa nekoliko večja od želja. Novejši accenti se mi zdijo pa bistveno manj hvaležni od tastarih. Material se blazno hitro utrudi in zgledajo vsi zmahani, čeprav še vedno delajo kot urce. Tudi drugače je accent... en drug svet. Če bom rekel zastarel me bo kdo grdo gledal. Vsekakor en bolj zgrešenih nakupov od hyundaija po mojem. Dejstvo je, da bo z vsemi avtomobili, ki jih ima na seznamu želja, dobil bistveno boljše avtomobile. Da bo s temi malo bolj kolega z mehaniki kot s hyundaijem je jasno, peljal se bo pa bolje in bolj varno kot z accentom.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Kako se kaj držijo Astre, Corse, Fijeste,... ti mali avteki. Glede na to, da bo tudi punca vozila avto.
A se samo meni zdi, da so avti ranga mondeota boljši nakup, kot mali avti? Ti mali se mi zdijo dost precenjeni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda bolje držijo ceno, če je pa z njimi manj stroškov. Sam izračunaj kaj je boljši nakup. Včasih pa od viška boli glava.