Kupim Alter

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
hahahaha

Od koga dobijo denar medijski zakupniki, a? Od oglaševalca. Oglaševalec se praviloma ne vtika v media plan, da pa smernice na začetku, pred njegovo pripravo. Vedno pa se lahko tudi vmeša in media plan spremeni, doda kakšen medij, kakšnega izbriše itd.

Trust me. Vem, kako to gre. In to zelo zelo zelo dobro.

Trust ti meni.
wink-1.gif
Sem lani in letos sodeloval oz. svetoval pri medijskem planiranju nekaj največjih slovenskih podjetij.

Pri vsakem podjetju je drugače. Nekateri samo določijo zneske za posamezno vrsto medijev (tisk, TV ,radio), nekateri ne določijo ničesar, ampak samo skupno vrednost investicij v oglaševanje. Verjetno ti beseda medijski planer nekaj pove o tem, kaj dela - planira medije.

Pri spletnih forumih gre pa v največji meri za poznavanje spletne scene medijskih planerjev. Če ta pozna Ringarajo, med.over.net, mobisux in izklop, ter ne pozna Alterja, ga pač ne bo dodal v sklop predlaganih medijev.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Odvisno od razvitosti oddelka marketing pri naročniku. Če jih je premalo in nimajo veliko pojma, potem vse prepustijo medijskemu zakupniku in njegovim planerjem. Včasih se naročniku tudi ne da zafrkavati in počaka na predlog zakupnika, ki ga zgolj požegna, brez posegov vanj.
V vsakem primeru pa je treba medijskega zakupnika vsaj malce nadzirati, da ne izvaja kakšnih kravjih poslov s posameznimi mediji na račun naročnika, ki vse skupaj financira. Poleg tega se mnoge resne firme same dogovorijo z mediji za vrednost letnega zakupa, zakupnik mora le paziti, da skupna poraba ne gre čez oziroma opozoriti naročnika, da je krepko spodaj pod obljubljenim pogodbenim zneskom.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma česa jaz ne kapiram? Imam 1.000 eur v žepu in dve opciji:

1. kupim oglaševanje na alterju za 12 mesecev
2. kupim alter sam in delam oglaševanje vsaj 2h svojih stvari

Ne se zdaj obnašat, kot da si pamet celega sveta pšojedel, prosim te. Napisal sem, da je se vidi, da veš o čem pišeš, ampak zdaj te imam pa počasi dovolj, ker me prepričuješ, da je vreden manj kot 1.000€. Pa kako hudiča je vreden manj, če pa bi ljudje sigurno dali vsaj 5.000€ za njega. Še enkrat - kako? Stvar je vredna toliko za kolikor se jo lahko proda in basta. In alter je vreden več kot 1.000€, če pa ti ne bi znal tega notri prinesti, pa ne piši, da jaz ne razumem, ampak priznaj, da ti ne znaš razmišljat v tej smeri.

Kdo je pa rekel, da bi kupil alter in potem živel od oglaševalcev in se preselil na bahame ter vsak mesec potegnil 1.000€? Še enkrat si preberi tisti zgornji dve točki in MOGOČE boš našel odgovor.

Če jaz lahko kupim alter za 1.000€, potem sem si kupil oglaševanje za nedoločen čas. Ja? Ker pa imam vizijo, bi iz teh 1.000€ dobil nazaj vsaj za stroške, sigurno pa še nekaj več. Če mi prodate alter za 1.000€, ti GARANTIRAM, da bom imel v enem letu od njega vsaj 1.000€ čistega plusa.

Pa oprosti če se počutiš napadenega, samo me pa jeza, da me nekdo tu prepričuje koliko je stvar vredna, če pa si še sam v tej temi videl, da so ljudje pripravljeni dati parkrat več kot jurja. In prav imajo, ker ne gledajo na to samo kot alter, ki bo nosil denar sam od sebe. Ti pač poslovne priložnosti v alterju ne vidiš, jaz pa jo, zato ne govori meni, da jaz ne kapiram.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Če firme same dogovorijo z mediji, kako potem, da je kot eden glavnih pogojev za izbiro agencije za medijsko planiranje, ravno sposobnost pridobiti popust pri zakupu medijev?
wink-1.gif
Agencija pridobi veliko večje popuste, kot posamezna podjetja, zaradi ekonomije obsega.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Jaz pa bi, kot lastnik takega portala oglaševanje zastavil čisto drugače, tako po ključnih besedah. Torej, obiskovalci so. Veliko jih je. Je res? Je. Torej, jaz bi probal sledeče, zgolj primer: sistem bi preuredil tako, da bi metalo oglase oglaševalcev tja, kjer je njihova ciljna publika, vsaj teoretično, bo veliko več možnosti za klik. Torej kje? Primer: Franci Novak odpre temo o Renault Laguni, alter ima v bazi oglaševalca Renault Slovenija in recimo enega lokalnega prodajalca vozil Renault. Sistem bo oglas za Renault prikazal v teh temah, drugje pa ne. Ko bo Jože Majer odprl temo, da kupuje Nokio N2000 bo sistem to "vedel" in v tej temi bodo prikazani oglasi podjetja Telaray in Mobi_kdorkoli, ker je v bazi pod to ključno besedo. Spet bodo nekako oglas videli tisti, ki ga morajo. Tako bi Teleray ali pa Pionner ali pa Renault vedeli, da bo njegov oglas v vsaki temi, kjer je omenjen NJIHOV produkt, torej je tudi VEČJA verjetnost, da ga bo kdo kliknl, kot pa da fliknejo oglas na zmenkarije.com pa upajo, da bodo mozoljavi fantiči iskali turbo reno gti 4.0
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če firme same dogovorijo z mediji, kako potem, da je kot eden glavnih pogojev za izbiro agencije za medijsko planiranje, ravno sposobnost pridobiti popust pri zakupu medijev?
wink-1.gif
Agencija pridobi veliko večje popuste, kot posamezna podjetja, zaradi ekonomije obsega.

ynos.
Oglaševalec se dogovori za znesek. Recimo 200.000 EUR letno. Potem dobi zadevo v roke medijski zakupnik. Njegova naloga je, da za ta denar medij izcuza do konca, tudi na podlagi "ekonomije obsega". Nihče pri zdravi pamet, vsaj jaz ne, se z medijem ne bi dogovarjal za število objav. Samo za denar.

Več kot zakupnik scuza za ta denar, boljši je.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ko vidim da se eno spoznate na spletno oglaševanje a mi lahko nekdo razloži na kak način se oglašuje na youtubu, googlu... neikjer se ne vidi rekla a vseeno so veliki dobički?
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
alter je vreden pol p+izde vode.

forum s tisoči klikov bednikov, ki ubijajo čas v službi in ljudi brez RL.

1 procent je takih k lahko kupijo šmarno goro in 90 tistih, ki nimajo za burek.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ko vidim da se eno spoznate na spletno oglaševanje a mi lahko nekdo razloži na kak način se oglašuje na youtubu, googlu... neikjer se ne vidi rekla a vseeno so veliki dobički?
confused-1.gif

Kak ne vidiš reklam? Seveda so reklame gor. Mogoče jih ne vidiš ker imaš adblock? Moraš pa se zavedati, da gre tam za ogromno maso ljudi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
men se tudi zdi da je alter bolj malo tržno vreden... jebeštrga, povečini samo nakladanje..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma ja. pa sej je prov da jih ni oz. da jih je malo! Kaj bi radi, da je tak ip-mart, k moreš najprej 3 strani obrnt, da sploh prideš do forumov??? pa maš lahko 10 ad-blockov, pa nič ne pomaga!

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
samo v info, zaradi primerjave cen.
ravno danes sem v Delu bral intervju z Ronijem Kordišom (HAD). imel naj bi okoli 80.000 obiskovalcev mesečno (unique), kar je najbolj bran blog v Sloveniji.
z blogom zasluži (če uspe prodati ekskluzivo) cca 80 EUR/tedensko. je pa uspel zdilati dober popust za avto, ki ga je hvalil na blogu.
vem, da zadevi nista primerljivi, je pa neka orientacija glede cen in vrednosti.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dober popust za avto, ki ga je hvalil na blogu? Ne vem, kdo je to izjavil. Če je to izjavil Had bi se pa resno zamislil nad njegovo kredibilnostjo. Ampak skoraj ne verjamem v to.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:

hysterical-1.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Dober popust za avto, ki ga je hvalil na blogu? Ne vem, kdo je to izjavil. Če je to izjavil Had bi se pa resno zamislil nad njegovo kredibilnostjo. Ampak skoraj ne verjamem v to.

rekel je, da je zaradi zapisa v blogu, kjer je hvalil ta avto, pridobil 7000 EUR popusta.
se ne opredeljujem do njega, ker ga ne poznam, navajam samo to, kar sem prebral.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Ej kok pa stane šmarna gora ? Mogoče se pa splača nabavt pa vstopnino začet pobirat.

Nazadnje urejeno: