Citat:
Drago 02/07/2014 07:42
Prav z zgoraj napisanim se strinjam že iz vsega začetka zgodbe o orožju. Bil sem se zgrožen, ko je JNA pred mojimi očmi nakladala na kaqmion orožje TO Luke Koper, ki je bilo kupljeno na žuljih luških delavcev. Direktor luke je omogočil JNA nemoteno nakladanje orožja tako , da je postavil pred skladišče varnostnika za nemoten odvzem orožja. Direktor je bil Bruno Korelič, osebni prijatelj Kučana.
Po nalogu istega direktorja sem bil po službeni dolžnosti določen za organizacijo prekladanja vsega orožja, ki je bilo v članku omenjenih letih prekladano iz ladij v Luki Koper za nadaljno odpremo na deklarirane destinacije.
Prva ladja, ki je pripelja orožje v 10 kontejnerih namenjeno za obrambo proti tankom je prispela v luko dan po prvem napadu JLA na Slovenijo. To se je poznalo takoj drugi dan ko smo s pravim orožjem ustavili tanke JLA.
V nadaljevanju so od spočetka prihajale ladje z orožjem v nočnem času kasneje pa tudi v dnevnem času. Moja naloga je bila predvsem na začetku dolžan , da sem v vsakem času organizirati prekladanje orožja, ki je prihajalo v Koper v Kontejnerjih. Ko sem prejel klic od agenta, ki je nastopal v imenu ladjarja sem bil dolžan v roku ene ure organizirati delovno silo in sredstva za prekladanje.
Povdariti moram sledeče, da ne bo sprenevedanja, ki ga povzročajo nekateri politiki in novinarji po naročilu. Vso orožje je prispelo v Koper je bilo na ladijskih carinskih manifestih kot tudi dispozicijah deklarirano kot medicinska oprema, vodovodne cevi, kmetijski stroji itd… predvsem zaradi prehoda skozi raazna teritorialna morja. V Kopru smo vsi vpleni vedeli, da je pod temi imeni orožje saj smo morali poduzeti tudi varnostne ukrepe za varno delo stakim tovorom. Vse orožje se je prekladalopod budnim očesom carine, špediterjev, kupcev in nenazadnje policije, ki je tudi organizirala varovanje v nadaljnem transportu. Nikoli ni bila pri sprejemu prisotna vojska TO.
No resnici na ljubo pa je potrebno omeniti sledeče, kar se lahko preveri. Kdo je bil v tistem času kot predstavnik LDS, Prenovitelji ali bivši komunisti opravljal funkcije predsednika države kot je vrhovni poveljnik takratne slovenske TO, kdo je bil direktor Luke Koper, kdo je bil direktor carine, kdo je bil direktor Intereurope, kot špediterja. ki je deloval v imenu in na račun blaga v imenu naročnika omenjenega orožja, kdo je bil minister policije. Pridemo do sklepa vsi bivši partijci, kasneje člani prenoviteljev ali pa člani LDS. Iz navedenega pa sledi, da je bilo vso orožje pretovorjeno pod kontrolo omenjenih oseb in organov – institucij. Slednje pa je prav dokaz, kako se je lažno predstavilo javnosti, da je na koncu izpadel za potrebe dnevne politike za čas 24 let kot glavni trgovec z orožjem Janša, ki je bil najmanj vpleten v vse omenjene posle. Kaj to pomeni? Tukaj ni nobenih ugank.
Kot državljanu pa se mi že vsa leta postavlja sledeče vprašanje in to zakaj se nikoli glede orožja ne omenjajo osebe, ki so dejansko bile udeležene v poslu transporta orožja preko Slovenije. Vsi so še živi in upam tudi mentalno zdravi, ki lahko pričajo o poslu, ki ga lažno obešajo njihove bivše in sedanje politične stranke Janši. Prav ta njihov način sprenevedanja pa govori o njihovi poštenosti oziroma sprevrženosti. Pa, da si kdo nebi mislil, da novinarji izvajalci deskreditacije Janše ne vedo prave resnice. Obstaja le ena resnica deskriditirati svojega političnega nasprotnika, da lahko ribarijo v kalnem računajoč na del prebivalstva, ki ima še iz časov komunizma oprane možgane in žal zastruplajo z lažmi svoje potomce in ostale Slovence, ki niso sposobni razmišljati s svojo glavo.