Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Povzetek zadnjega dogajanja:
http://www.itv.com/news/update/2014-02-20/central-kiev-is-beginning-to-look-like-a-war-zone/
@Evrofil: S polno ritjo je lahko srat.
WTF? Ok, se enkrat:
Ali je na eni strani oblast, ki ji je preko demokraticnih volitev vsaj 50% +1 volilnih upravicencev podelilo mandat odlocanja o drzavi znotraj veljavnega ustavnega reda republike Ukrajine, na drugi stran pa trop oborozenih civilistov (aka, "unlawful combatant")?
Da/Ne?
IF DA THEN DRZAVNI UDAR
IF NE THEN UPOR PROTI DIKTATURI
Ni tako tezko, ane? Pa da ne bo pomote, moj interes glede tega kdo ima prav in kdo nima je zgolj akademski (aka, jebe se mi), in ne zagovarjam niti ene niti druge strani (obe imata svoje velike napake) - ampak bi pa rad, da je jasno o cem govorimo, in kaj zagovarja tista bejba, katere posnetek sem danes ze 10x videl na Facebooku.
Drzavi udar je ocitno po mnenju folka tukaj (a i sire
) v demokraticni drzavi legitimno sredstvo za spremembo oblasti, ce je slucajno na oblasti nekdo za kogar ti nisi volil. Se pravi, ce se Zmago Jelincic danes odloci, da bo skupaj z domobranskimi brigadami in Ambrusko Ljudsko Milico izvedel drzavni udar, ga mora vsak spodoben in normalen clovek podpreti in ga na Facebooku oznaciti za heroja demokracije.