Kranjska uradnica za občane dela s Playe del Carme

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
781
113
EU
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pravnica.
Kdo pa drug
rolleyes-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Čemu ta pluvalnik tukaj? Punca je mogoče hotela na dopust, šefe je rekel nene, je preveč dela. Pa pravi punca OK, bom pa prenosnika s sabo vzela in naredila kar je treba. Nevem, ugibam, če ma tak del, da ni treba bit vezan na pisarno?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
781
113
EU
Za mušter pogodbe ne rabiš pravnika, za posebej narejene pa mora biti pravnik fizično prisoten, če ne je prevelik riziko, da bo kaj narobe (nekatere zadeve pa sploh ne gredo brez njega osebno).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Spet je vsak pameten, kaj se lahko dela od doma in kaj ne. Poznam informatika, ki od doma fura vso računalniško infrastrukturo v večih firmah. Očitno so z njim zadovoljni, drugače bi ga nagnali.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Ti loči naprej med gospodarstvom in javno tolpo lopovov.

Naj dela za akrapovoviča na daljavo.... OK
Naj dela za pipistrela na daljavo ... OK
Ali pa za Sinico, penkota itd...

Ko pa dela za "mene" naj bo pa na šihtu. Dokler se jih ne popuca na eno normalno številko.
nahrung002.gif

Se pravnikov imajo povsed celo armado, ko pride kaj pa vse dajo zunanjim... hvala lepa za take pravnike

Isto kot informatiki.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tako je, iz principa na šihtu, pa če jo rabiš gledat v faco ali ne. Naj trpi, svinja javno upravna.
stupid-1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
781
113
EU
Točno tako, tam dela z "našim" davkoplačevalskim denarjem in če ni prave potrebe po njej (če npr. njeno delo tako ali tako outsourceajo) ter ni vedno dostopna davkoplačevalcem, ji tudi ni treba biti tam ... sploh!

Za super uspešne pravnice je gotovo dosti drugih veliko bolje plačanih služb z večjim izzivom in individualno prilagodljivim delovnim časom kot pa kopiranjem mušter pogodb (iz Mehike).

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
lol... med tem ko se mora javnoupravna raja štempljat, če gre pred bajto na čik, gre županova ljubljenka službeno na počitnice
veri kul... i tata bi sine...

me pa zanima, če bi tole reč zagovarjal tud če bi bil župan desen?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jasno, da bi zagovarjal in tudi ne vem, kake barve je kranjski župan. Če je delo od doma možno, ne vidim razloga, zakaj ne. Tako v gospodarstvu, kot v JU. Pri delu s strankami to pač ni možno. Vsi uradniki pač nimajo opravka s strankami, čeprav ste nekateri prepričani, da vam morajo biti v JU na razpolago vsi, od snažilke do kurjača.
cry12bpy.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pa res misliš, da bi vsak upravnik v javni upravi, ki nima stikov s strankami, lahko delal od doma?

Če bo po objavi tega prispevka jutri 100 takih prošenj, koliko misliš, da bi jim ugodili? Pa prosim ne govori, da ti misliš, da ti bi vsem, ampak kaka je realnost v Sloveniji.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Jasno, da bi zagovarjal in tudi ne vem, kake barve je kranjski župan. Če je delo od doma možno, ne vidim razloga, zakaj ne. Tako v gospodarstvu, kot v JU. Pri delu s strankami to pač ni možno. Vsi uradniki pač nimajo opravka s strankami, čeprav ste nekateri prepričani, da vam morajo biti v JU na razpolago vsi, od snažilke do kurjača.
cry12bpy.gif

Daj ti meni razloži, zakaj imam jaz, ki imam pri delu NORMO, tudi uro, da se moram štempljat? Samo zato, ker sem del javnega sektorja, ta gospodična pa lahko dela iz Mehike?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
no, župan je oranžen, pa skor ne verjamem, da tega ne veš

vprašanje, ki bi si ga jest (če bi bil novinar, seveda) tule zastavil je naslednje: kolk je še takih? kdo so? kdo lahko in kdo ne ter zakaj ja in zakaj ne?

sej se sliš fajn, samo jest nobenga takega ne poznam... in čist nihče me ne bo prepričal da ne gre za protekcijo

medtem, kot sem rekel, se morajo nekateri štempljat če grejo pred bajto na čik

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ja, ti ne moreš zob popravljat iz mehike, ali pa se motim?
wink-1.gif

Seveda ne, zato se roko na srce men tud ne zdi nič narobe, če kdo delo opravlja od doma, ampak jaz imam NORMO, pa moram bit tam od-do, tud če opravim stvari v 5 urah, ona pa lahko klepa od doma.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
...ker si zadnji.

Sami neprivoščljivi primitivci tule. V smislu, "ČE se moram jaz štemplat, zakaj se ona tudi ne bi?" "JU itak nič ne dela, naj bo vsaj prisotna v službi. itd..." pa tale zmaga "pa ne pri nas, v Sloveniji". Seveda da ne pri nas, če pa sam temu nasprotuješ, se miselnost ne bo nikoli spremenila.

Kot rečeno, če opravi naloge dobro, zakaj pa ne? Lahko povem, da tam kjer sem zaposlen (multinacionalka) to zelo lepo deluje. Seveda ni primerno za vse funkcije. Je pa res, da je prisotnost vsaj par dni v tednu zelo zaželjena, kadar gre za delo v skupini. Nekaterim pa to sploh ne ustreza in nočejo, bodisi zaradi nepravih pogojev doma (preveč motečih faktorjev), bodisi zaradi socializacije ali pa slabe samodiscipline.

Saj v službi, kjer so vsi prisotni, se tudi vsi stalno ne vidijo, med različnimi nadstropji ene stavbe ponavadi sploh ne (raje zavrti telefon), tudi v skupinah s skupnim delovnim področjem/ciljem se vsi stalno ne videvajo. Potemtakem pa je čisto vseeno.

V bistvu če bi naredili pravilno, bi JU lahko zmanjšal svoje prostore in s tem prihranil na stroških prostorov, tudi vožnje. Da ne omenjam kako so vsi povečini v pisarnah za vrati, "open" space je za njih še znanost za, torej je efekt fizične izoliranosti na delovnem mestu itak že prisoten.