Koroška cesta v Mariboru

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Pa smo spet tam. Nepoznavanje predpisov. Kolesar se je dolžan peljat po kolesarski stezi. Avto bo pač peljal za njim, če ga ne bo mogel prehitet. Je pa cona 30.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
A dostava?
17758-icon_confused.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A dostava?
17758-icon_confused.gif
Danes zjutraj sta na kolesarski stezi (ki je hkrati vozišče) stala 2 kombija in en tovornjak, ki so razkladali tovor. Kolesar v takem primeru najlažje zavije na pločnik, kjer je najbolj varen. Ker dejansko kolesarska steza poteka po voznem pasu, je za kolesarja vožnja mimo po levi nevarna zaradi nasproti vozečih vozil. Zakomplicirali so to cesto totalno. Sedaj je res edino pametno, da jo zaprejo ali pa naredijo največ enosmerno.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Sicer sarkazma nudi zaznal - ampak nima veze.
tongue-1.gif

Po drugi strani se pa tudi že nekaj let nisem peljal po Koroški, ampak po napisanem so naši strokovnjaki "pozabili" na nekaj podrobnosti.
Ko bom pa sedaj predlagal eno od rešitev, ki bi prinesla večjo varnost v prometu me bodo pa linčali.
Fištravc ozr. njegovi potrčkoti naj se sprehodijo in se pozanimajo pri lastnikih trgovin kdaj imajo manj težav z dostavo - ali med 5.00 in 6.00 ali med 21.00 in 23.00 in dovolijo dostavo sam med časom. Ali pa naj določijo prostore za dostavo - to so lahko tudi parkirišča ali prostor na pločniku, ki je pač "zaprt" za parkiranje med 7.00 in 10.00 ter med 13.00 in 15.00 - pa rdeče vun pa pisati kazni za vse ase, ki mislijo, da kljub temu lahko parkirajo svoje bemfle kje in KDAJ se jim zljubi.
Edina težava - Balkane, Balkane moj!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
... Zakomplicirali so to cesto totalno. Sedaj je res edino pametno, da jo zaprejo ali pa naredijo največ enosmerno.
zapreti je ne morejo, ker je potem štala vsepovsod drugod, oz se moraj voziti okoli riti v žep
enosmerna je enak nesmisel
tiste informacijske table ali karkoli pač so, ne sodijo na cesto in ovirajo kolesarje. Enako so zaiebali s postavitvijo kolesarskih parkirišč ali kako se tista zadeva imenuje, ki je tudi ovira.
Cesta je drugače čisto zadosti široka za dvosmeren promet, ampak bebci pač morajo toplo vodo izumljat

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

En sam kaos in sranje so naredili s te ceste. Pozimi, ko ni dost kolesarjev še gre, poleti se bo pa Koroški bolje izogniti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Čemu so namenjena tista inox stojala ob robu ceste? Zgledajo kot privezi za krave. Kolesarska steza poteka ob robu ceste pri pločniku, potem pa pred temi privezi za krave nenadoma zavije proti sredini cestišča. Skrajno neprimerno za varnost kolesarjev.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Čemu so namenjena tista inox stojala ob robu ceste? Zgledajo kot privezi za krave. .

Da lahko Šerif z klobukom svojega konja priveže
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Sodeč po opisih tukaj bi lahko ta cesta postala glavna turistična znamenitost MB. Kako neumno urediti promet po mestnem puntu. Po mojem je to lahko zanimivo za turiste. Moram enkrat iti po njej, da vidim, koliko se je spremenila v treh desetletjih od kar sem vsakodnevno hodil po njej. Pa ravno zadnjič sem parkiral na Lentu in bi lahko šel gor pogledat...