Saj ne pravim, da je zahod oh in sploh čudovit...
Ampak; v klavnicah imaš stalen veterinarski nadzor (vsaka žival je pregledana pred in med klanjem), zraven je državni veterinar ali koncesionar, ki nadzira klavnico. In ta nadzor je očitno tam zatajil, gledano na zamenjavo vrste mesa, ki se je morala nekje zgoditi... In še vedno trdim, da se to recimo v Nemčiji ali Avstriji ne bi zgodilo, ker si noben odgovoren v klavnici po moje tega ne bi upal. Če pa bi se odločil pa bi ga ravno tako težko ali pozno odkrili kot v tem primeru.
Primera z uporabo starega mesa sicer ne poznam v podrobnosti oziroma se ne spomnim, ampak ravno to hočem povedati. Če (ali ko) se najde nekdo, ki je pripravljen goljufati, ga takšne in drugačne inšpekcijske službe zelo težko dobijo.
Del težave pa je seveda tudi v težnji po zniževanju cen ... na vseh ravneh od potrošnika do kmeta.