Pravi čas je imel neandertalc...ki je vstajal in šel spat z soncem...pravega časa ni, vse je bilo (nekoč) dogovornjeno.
Pravi čas je imel neandertalc...ki je vstajal in šel spat z soncem...pravega časa ni, vse je bilo (nekoč) dogovornjeno.
Torej je vseskozi premikal svojo biološko uro ...Pravi čas je imel neandertalc...ki je vstajal in šel spat z soncem...
glej ga ruzzaPravi čas je imel neandertalc...ki je vstajal in šel spat z soncem...
Sicer pa eno resno vprašanje ... kako pa premikajo sončno uro, recimo na kakšnem cerkvenem zvoniku? Da vedno kaže pravilen čas, poleti in pozimi ...
Ne razumem, daj malo razlozi kaj ima to veze?GOTOVO NIMAŠ MAJHNIH OTROK ali pa šoloobveznih da bi vsaj v jesenskem času v temi že hodili v vrtec ali šolo.
Ne razumem, daj malo razlozi kaj ima to veze?
Jaz sem jih imel. Sem bil in sem še za poletni čas. Je čisto vseeno, ahodijo po temi 2 meseca ali 4 mesece. Imajo pa zato svetlo dlje po šoli.GOTOVO NIMAŠ MAJHNIH OTROK ali pa šoloobveznih da bi vsaj v jesenskem času v temi že hodili v vrtec ali šolo.
Oni so živeli nekje v Afriki (okoli ekvatorja, tudi podnebje je bolj ugodno kot evropske zime), tam še sedaj ne premikajo ur.Pravi čas je imel neandertalc...ki je vstajal in šel spat z soncem...
Zakaj pa mu vbijaš takšne neumnosti? Resno sprašujem, zakaj je to dobro?Ja ne, pet let mu vbijaš v glavo da se gre ven samo podnevi da te ne vzame črna noč
Sam sem za to da se ura premakne na poletni čas potem naj pa tako ostane za vedno. Pozimi je kar groza ko je že ob pol petih tema sploh če je turoben dan.Jaz sem jih imel. Sem bil in sem še za poletni čas. Je čisto vseeno, ahodijo po temi 2 meseca ali 4 mesece. Imajo pa zato svetlo dlje po šoli.
Hec je bil. Šala. Skodelca. Vic. Norčevanje iz pretirano zaščitniških staršev.Zakaj pa mu vbijaš takšne neumnosti? Resno sprašujem, zakaj je to dobro?
Nihče nikomur nič ne ukrade, dan ima 24 ur. Pri nas parih tu na Alterju pa ima dan celo 25 ur! Kako je to mogoče? Enostavno, eno uro prej vstajamo!Tale zdajšnji zimski/sončni čas je kar pravilen in naj tako ostane. Kakšno premikanje na poletni čas?! Da ti ukradejo uro zvečer. Bedarija!
Sam sem za to da se ura premakne na poletni čas potem naj pa tako ostane za vedno. Pozimi je kar groza ko je že ob pol petih tema sploh če je turoben dan.