Konec kajenja

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
o tem govorim. nobene kazni ne bo. kadilo se bo kot prej. kakšen teden mogoče ne, potem pa spet. kako pa je bilo s prejšnjim zakonom in fizično ločenimi prostori za nekadilce? v dveh mesecih so izginile vse fizične pregrade (v kolikor so to sploh bile), kafič pa je postal kadilnica. za tako restriktivne zakone bi se lahko malo bolj potrudili z nadzorom. dokler je pa zakon samo na papirju, papir prenese vse.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin

Sam sem dokaj zmeren,a odvisen kadilec (20 na dan)
Ni stvar zakona,kje in kako kaditi-to je stvar bontona !

Alkohol povzroca precej vec gorja in stroskov,kljub temu pa drzava celo podpira njegovo proizvodnjo(subvencije v kmetijstvu)

Je pa ena dobra stvar v prid alkoholu-tobak povzroca bolece in pocasno umiranje - alkohol stori to mnogo hitreje
wink-1.gif

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
me pa zanima razplet naslednje situacije:
kafič, recimo v cityparku, en natakar, kadilec, bi kadil. 50m do odprte javne površine. kaj bo?

B81

22. jul 2007
37.031
10.547
113
Zmeren kadilec 20 na dan?
hysterical-1.gif

Sam sem vedno ugasnil čik pred hrano, če noben v družbi ni kadil, sem se jaz tudi probal zadržat ali pa sem pazil, da ni neslo dima v koga zraven.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pred casom je bil sprejet zakon o prepovedi tocenja alkoholnih pijac. Pa ker ocitno tu prevladuje mnenje, da se v tej drzavi nic ne spostuje me zanima kje lahko dobim travarco ob 8 zjutraj?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ali pa ta situacija: mulc kadi popoldan na šolskem igrišču in ga zasači inšpektor - bo šola plačala kazen?
evil.gif

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
tu ti ne bi znal pomagati, ne konzumiram žganih pijač. sem pa prepričan, da ne prav daleč.

tudi pred časom je bil sprejet zakon, da mora biti nekadilski oddelek v gostinskih obratih fizično ločen od kadilskih. no, se niti ne spomnim, kje sem videl fizično pregrado (tako, da se zrak ne bi mogel mešati).

pred časom je bil sprejet zakon, ki dovoljuje, da je na AC maksimalna hitros vožnje 130 km/h ...
pred časom je bil sprejet zakon, da se mora plača za pretekli mesec izplačati do max. 18 dne po koncu obračunskega obdobja ...
grem še?

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
pa kaj vam je ljudje? kaj noben ne vidi prevelikega vtikanja države v življenje posameznika? prav, naj se prepove kajenje v kafičih, samo naj obstaja tudi pravica izbire.

in mislim, da državo prav malo briga za zdravje državljanov. potem bi morala tudi na mastne dele mesa limati nalepke, da živalska mast povzroča zvišanje nivoja holesterola, ..., na steklenice alkohola limat, da kaj vse povzroča alkohol, ...

zakaj so se spravili samo na cigarete?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.239
113
edino pravilno.... zdaj bom končno lahko v miru tudi jaz žuriral... ne pa da me je zaradi cigaretnega dima začela glava bolet...

nevem zakaj bi morala država podpirat to smrdečo razvado, ki ni v niti enem primeru zdravilna... medtem ko alkohol v zmernih količinah je!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.239
113
pa še nekaj.... zaradi mene lahko prepovejo tudi alkohol!
samo da nebom potem imel problemov ko se bom doma solate najedel potem pa nekje pihal
grin1.gif

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
natančno vem, da to ni izgovor, pa še malo sarkazma je zraven, ampak v cca. 5000 kemičnih spojinah, ki se razvijajo pri kajenju cigareta, grem stavit da čisto vse pa le niso škodljive, he he.

drugače pa, država ne podpira te smrdeče razvade. tudi brez tega zakona. če bi podpirala, bi bile cigarete subvencionirane z njene strani.

pa še to: vse to o kajenju, prepovedi ipd., to je stvar bontona. če bi imeli vsi visoka moralna načela, zakona ne bi potrebovali. recimo en primer, ki se ga zdaj spomnim: Hala Tivoli. notri lepo piše, da je kajenje prepovedano, na koncertih se tisti napis konkretno ignorira.

seveda se zdaj gostinci najbolj bunijo. če bi takrat, ko je stopil v veljavo prejšnji zakon, striktno upoštevai vse zakonske določbe glede kajenja, danes ne bi stopal v veljavo še bolj omejujoč zakon. v bistvu so si kar sami krivi.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.239
113
hja... in če tisti poredni kadilci niso sposobni imet oh in sploh bontona... pa ga je potrebno postavit s strogimi zakoni s strani države....
cheer.gif