Konec dizlov?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Dizel za nabijanje avtocestnih kilometrov nima še nobene alternative.

Za nabijanje avtocestnih km potrebuješ samo dvoje:
- Aerodinamiko
- Učinkovit motor

Test v realnosti pravi, da ima hibrid oboje dovolj dobro da konkurira dizlu:

Ampak tebi je verjetno nek magister povedal, da to ni res in je sedaj to sveta resnica, v hibridu pa verjetno še nisi sedel, kaj šele da bi ga vozil.

Please, in the name of science "question everything".

P.S. V hibrdiu je NA PFI motor s 40% izkoristkom in izpolnjuje najstrožje SULEV emisijske zahteve z enim navadnim tristeznim (three-way) katalizatorjem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Bencinarji prav tako smrdijo pa vse, no ja, razen na papirju, ker imamo neumne birokrate.

No pa dobro... kdaj si za bencinarjem videl oblak dima?

Saj za sodobnimi dizli ga tudi ze nekaj casa ni... razen ce se spara pri vzdrzevanju... , odstrani DPF... , ... Smrdijo pa tudi bencinarji...
grims-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Itak mi ni nikoli bilo jasno v čem je potreba vgradnje dizla v avto velikosti clia ali pa razred nižje. Tudi golfov razred je na nek način premajhen, da bi bilo smiselno vgrajevanje dizelskega motorja.

Saj recimo citroen v tamalega C1 ne daje dizl mašine. Verjetno res ni "mišljen" za vozit se, ampak po drugi strani, jaz s cliotom naredim ~35kkm letno, ne vem za kaj bi me nekdo moral prisilit, da kupujem večji avto, če se mislim z njim vozit.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
1.) kako učinkovit je hibrid s prazno baterijo, kar je pri dolgih avtocestnih vožnjah recimo, em, vedno?
2.) kako je v tem primeru kaj z navorom, ko ga potrebuješ v avtocestne klance ali za udobno prehitevanje? menjalnik rešuje problem s "tuljenjem"? potem pa res ni problema...
3.) tišina, kako je kaj s tem pri skuterskih obratih?

in da, seveda sem vozil hibrida, od kje misliš da moj upor do avtocestne uporabe le - tega? ampak hibridarje zanima samo učinkovitost, zato pa ste pomične ovire na avtocestah. učinkovitost pa je kvečjemu pol posla pri premikanju.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
- Baterija na AC ne igra bistvene vloge, pogon je učinkovit kolikor ima pač učinkovit motor in prenos na kolesa.
- Priusa primerjaj z 1.6 dizli, ti dizli so itak po večini mrtvi pod 1.800 obrati, zato prosim ne o voznih lastnostih. Žal Toyota 2.4 hibrida ne ponuja v Priusovi karoseriji, da bi lahko govorili o 2.0 dizel konkurentu. Ampak upam to se bo to v prihodnosti spremenilo.
- Tišina je odvisna od zvožne izolacije in ta je bila pri prejšnji generaciji enaka nič, pojdi na test novega Priusa.

Samo da spomnim, govorimo o letu 2020 ko bodo strožje emisijske norme in bodo pahnile ceno dizelsekega avta v rang hibrida in tudi učinkovitost dizelskih motorjev se bo z vso dodatno navlako na izpuhu znižala. Tako da prosim ne mi sedaj sanjat o čipanem 110 konjskem 2.0 TDI.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Jaz pričakujem leta 2020 namesto dizla avtonomno vozečega električarja z dometom recimo vsaj pol dizla, drugače bom razočaran. Hibridi so pa kvečjemu vmesni člen brez dolgoročne prihodnosti... Za dizle pa jasno in prav, da so jim zaradi svinjanja šteti dnevi.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Tesla model 3 je recimo že zelo blizu. Še par let pa nekaj konkurence pa bo električar kar realen... V bistvu komaj čakam
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
KSZ

Električar loverji ste kot proaktivni vegetarjanci. Ne izpustite možnosti težiti ostalim, ki se vozijo s pravimi avtomobili.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Pametno. Imaš paciente, ki si kupijo dizla in prevozijo 5000 km ali manj letno.

shocked-1.gif
a nisi eden takih ti? Z nekim starim MBjem...
Ja samo moj je bil bencinar V6. Požrla ga je rja. Slava mu.
smile-1.gif
Od takrat prisegam samo na bencinarje. Ali pa elektriko.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
KSZ

Električar loverji ste kot proaktivni vegetarjanci. Ne izpustite možnosti težiti ostalim, ki se vozijo s pravimi avtomobili.

Jaz se vozim s pravim avtom. Sicer pa ko bo prišel čas, me električar s kakimi 4s do 100 ne bo čisto nič jezil. Ti boš vsaj čist zrak dihal, ko me boš gledal v rit.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Itak mi ni nikoli bilo jasno v čem je potreba vgradnje dizla v avto velikosti clia ali pa razred nižje. Tudi golfov razred je na nek način premajhen, da bi bilo smiselno vgrajevanje dizelskega motorja.

Saj recimo citroen v tamalega C1 ne daje dizl mašine. Verjetno res ni "mišljen" za vozit se, ampak po drugi strani, jaz s cliotom naredim ~35kkm letno, ne vem za kaj bi me nekdo moral prisilit, da kupujem večji avto, če se mislim z njim vozit.

Samo za 35.000 km bi si pa lahko privoščil nekaj večjega, ne pa da trpiš v tem kinderjajčku.
A si opazil kako "glupa" prestavna razmerja clio dci? V četrti "tuli" v peti pa "cuka". če pa voziš več pa si v prekršku. Meni je Clio dci fail. Edini pravi motor za clio-ta je 0.9 TCE.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
35k letno verjetno ne dela po mestu, tako da je avto verjetno ves čas v najvišji prestavi in samo prede in špara. 0.9 pa si kupiš za ravno obratno vožnjo kot jo ima on, razen če ti je vseeno za strošek. Če ti je pa za strošek vseeno, potem pa verjetno ne kupiš cliota že v osnovi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
A kdo je pa pomislil, kaj bo z nešim elektro omrežjem, če vsi svoje plugin hibride (bože nedaj da "Tesle") zvečer priklopimo na štrom.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
zvečer ni tak problem, ker je višek štroma
smile-1.gif

pa vsi tudi ne bomo ravno kmalu tega počeli, tako da je čas še za 2 nova bloka v Krškem pa kako dolino zalit...
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:

- Priusa primerjaj z 1.6 dizli, ti dizli so itak po večini mrtvi pod 1.800 obrati, zato prosim ne o voznih lastnostih. Žal Toyota 2.4 hibrida ne ponuja v Priusovi karoseriji, da bi lahko govorili o 2.0 dizel konkurentu. Ampak upam to se bo to v prihodnosti spremenilo.

zakaj že?
Tisti ki nabija 160kmh in 1000km naenkrat ne vozi 1.6 dizla.
Lahko primerjaš karkoli hočeš. Dizl in ac vožnja zmaga v vsakem pogledu. če je avto naložen pa še tolko bolj.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Kaj pa ves tovorni in dostavni segment? Tukaj alternative dizlu še lep čas ne bo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Višek je, kot kaže ga ne bo dolgo. Kdo misliš da bo plačal vse to? Elektro podjetja danes zgolj samo vzdržujejo omrežje, izboljšujejo ga ne. Saj ni problem samo še kak novi blok v Krškem. Kaj pa vseh nekaj 1000 trafo postaj?
Zanimiva prihodnost nas še čaka ja.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Jaz se vozim s pravim avtom. Sicer pa ko bo prišel čas, me električar s kakimi 4s do 100 ne bo čisto nič jezil. Ti boš vsaj čist zrak dihal, ko me boš gledal v rit.

Nisem odgovarjal tebi. Se strinjam, če bo, ko bo, takrat bo. Sedaj pa je klasika še prava stvar.