Konec dizlov?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Renault naj bi počasi umaknil dvoje dizelske različice:
http://www.rtvslo.si/zabava/av...azlicice/402141

Fino, bo manj kajenja po cesti.
cheer.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
eh, to je zdaj moderno nekaj nakladat, resnica bo seveda bolj smrdljiva

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Pametno. Imaš paciente, ki si kupijo dizla in prevozijo 5000 km ali manj letno. Potem pa so problemi z dpf filtri in slaba volja glede tega. Itak mi ni nikoli bilo jasno v čem je potreba vgradnje dizla v avto velikosti clia ali pa razred nižje. Tudi golfov razred je na nek način premajhen, da bi bilo smiselno vgrajevanje dizelskega motorja.

Čisto druga zgodba je potem v večjih avtih. Ampak tudi tu se da vreči dizle ven in vgraditi hibridni pogon.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Čisto druga zgodba je potem v večjih avtih. Ampak tudi tu se da vreči dizle ven in vgraditi hibridni pogon.

Itak, ker so veliki avti namenjeni jajcanju po mestih, kjer hibridni pogon najbolj pride do izraza.

Dizel za nabijanje avtocestnih kilometrov nima še nobene alternative.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Dejstvo je, da dizli kljub vsemogočim filtrom in dodatkom mnogo bolj kadijo in srmdijo, tudi novi - od bencinarjev. In bistvo je napisano v izjavi v članku:
Citat:
"Ostrejša merila za izpuste in metode testiranj bodo tako zvišale proizvodno ceno, da bo dizel počasi izginil s trga,"
Kar s emi je zdelo logično, bereš o vseh mogočih euro normah, potem se pa pelješ za kakšnim skoraj novim golfom, se pa kadi za njim
rolleyes-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Dejstvo je, da dizli kljub vsemogočim filtrom in dodatkom mnogo bolj kadijo in srmdijo, tudi novi - od bencinarjev. In bistvo je napisano v izjavi v članku:
Citat:
"Ostrejša merila za izpuste in metode testiranj bodo tako zvišale proizvodno ceno, da bo dizel počasi izginil s trga,"
Kar s emi je zdelo logično, bereš o vseh mogočih euro normah, potem se pa pelješ za kakšnim skoraj novim golfom, se pa kadi za njim
rolleyes-1.gif
Misliš, da se bodo razna EKO, green... gibanja samo razpustila, ko bo Diesel motor prenehal obstajati ali pa si bodo našle novega najhujšega onasneževalca
sprasujem se.gif

PS- morebiti bo to Otto motor
evil.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Ne se bat, turbo bencinarji ga tudi serjejo. So že začeli gor popat dpfje. Veš pa zakaj so praktično zamrli klasični atmosferski bencinarji? Ker jih ni bilo več racionalno predelovat za strožje emisije...

V glavnem, če gre dizel gre kmalu tudi ostalo. Jaz sem takoj za, če mi pokažejo električno alternativo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.545
433
83
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

467716-post_slo.gif

se pridružim
Naj naredijo el. avto s 500 dosega, če zna Pečjak z 800+, zakaj ne bi veliki proizvajalci?
aja, politika :S

bo pa servisiranje vozil čez 20 let popolnoma nekaj drugega, kot je danes

Ne se bat, turbo bencinarji ga tudi serjejo. So že začeli gor popat dpfje. Veš pa zakaj so praktično zamrli klasični atmosferski bencinarji? Ker jih ni bilo več racionalno predelovat za strožje emisije...

V glavnem, če gre dizel gre kmalu tudi ostalo. Jaz sem takoj za, če mi pokažejo električno alternativo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Bencinarji prav tako smrdijo pa vse, no ja, razen na papirju, ker imamo neumne birokrate.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Pametno. Imaš paciente, ki si kupijo dizla in prevozijo 5000 km ali manj letno.

shocked-1.gif
a nisi eden takih ti? Z nekim starim MBjem...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Ne mi s smrdljivimi dizli, če nesposobni lokalni kurjači zadimijo in zasmradijo 10km okoli svoje bajte.
uf-1.gif

Drva so čist super, če pravo napravo in znaš kurit.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.747
5.902
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Bencinarji prav tako smrdijo pa vse, no ja, razen na papirju, ker imamo neumne birokrate.

No pa dobro... kdaj si za bencinarjem videl oblak dima?