Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Jao! Pa dajte že nehat s temi hišami. Pismu a si ga Slovenci resno drkate na te Jugo hišeKar naprej to omenjate. Ja so zgradili cel kup sfaljenih grdob s cenenimi materjiali in katastrofalnimi tlorisi. Kdor je po razpadu Juge želel v teh bajturinah narediti neko sprejemljivo stanovanje za bivanje in izboljšat kakovost materialov stavbnega pohištva ali celo še kakšne večje posege, je moral zmetat še en velik kup denarja in to v današnji Sloveniji, ne v Jugi. Pa saj nekateri v sosednji debati pametujete, da se bolj splača novogranja, kot obnova 30 let stare hiše, ki je Made in Yugoslavia.
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Jao! Pa dajte že nehat s temi hišami. Pismu a si ga Slovenci resno drkate na te Jugo hišeKar naprej to omenjate. Ja so zgradili cel kup sfaljenih grdob s cenenimi materjiali in katastrofalnimi tlorisi. Kdor je po razpadu Juge želel v teh bajturinah narediti neko sprejemljivo stanovanje za bivanje in izboljšat kakovost materialov stavbnega pohištva ali celo še kakšne večje posege, je moral zmetat še en velik kup denarja in to v današnji Sloveniji, ne v Jugi. Pa saj nekateri v sosednji debati pametujete, da se bolj splača novogranja, kot obnova 30 let stare hiše, ki je Made in Yugoslavia.
Ne razumeš, ali pa NOČEŠ razumet!
Danes lahko samo še 5% ljudi zida.
Prvič hodi ogromna večina domov iz službe po 18. uri. NISO VSI šefi, le MALOKDO je šef!
Predvsem pa skoraj nihče nima takratnih 70.000 mark (današnjih 35.000 evrov),da bi zidal.
Kot rečeno, polovica gospOdinjstev (več kot miljon ljudi) NIMA PRIŠPARANO niti 600 evrov.
Zida s čim? Z dolgim jezikom? Z dobrim namenom?
Kaj res ne razumeš/razumete, da je Slovenija obubožana revica na infuziji?
In govoriti o (za danes) neprimernem, slabem designu in slabi energetski sliki hiš, ki so bile zgrajene v sedemdesetih, je deplasirano, je slab poskus ODVRNITVE pozornosti od velikega problema, ki se glasi: Pol Slovencev nima niti toliko dohodkov, da bi plačevali 450 evrov najemnine, ali 450 evrov kredita!
Zato gre, ne pa za energetsko potratne hiše iz sedemdesetih let, ki pa so vseeno vredne od 50 - 300.000 evrov.
Torej, sezidal si jo recimo za 35.000 evrov, prodaš pa jo recimo (seveda, če jo) za 135.000 evrov.
Je bilo torej zidanje takrat in po omenjeni ceni slaba poteza?
Živela samostojna Slovenija, predvsem pa živel fenomenalni štandard, ki ga ima večina Slovencev!
hjaa... hebi ga pol.... Vidva se še skregat potem ne moreta...Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne..tut jaz ne pijem uniona..z veseljem.
ubistvu mava veliko skupnih točk in se ne deliva.
še k prizna da je dolenc, tko kot jaz..bo vse na mestu.
Citat:
Danes lahko samo še 5% ljudi zida.
Citat:
Kaj res ne razumeš/razumete, da je Slovenija obubožana revica na infuziji?
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a sem lohk tvoj prjatu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Most je stal že leta 1866.
đaba..na drini je od 1400, 500..pa ni pomagal. tut prek tega bodo še hodil s pipci.
že če teb rečem, da si dolenc, mi bi najraje vzel pir pa dal savsko vodo.
in eni so še mal bolj..radikalno pripadni.
ps
a ti piješ laško al union? v spominu mam union, a deklariraš se za štajerca..to mi ne gre skup..
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
hjaa... hebi ga pol.... Vidva se še skregat potem ne moreta...Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne..tut jaz ne pijem uniona..z veseljem.
ubistvu mava veliko skupnih točk in se ne deliva.
še k prizna da je dolenc, tko kot jaz..bo vse na mestu.
Glej,.... sej jaz načeloma nimam proti nobenemu nič... tudi proti domobrancem in vernikom ne. Pač eni ne znajo zgodovine sprejeti in jo dati v kot. To pogrevanje pa metanje krivde nekomu drugemu pod noge, mi gre pa na organ. Pa sem mal oštro proti verniku nastopil. Upam, da je vsaj tolko pameten, da ne vzame osebno, kot človeku.
V komunizmu marsikaj ni bilo vredu, zato smo pa šli za sebe. In to z veseljem. S pričakovanji in prepričanostjo v boljše. Dobili smo pa nategovanje še po 25 letih, kdo ima daljšega. Vmeševanje belih, rdečih , zelenih... še kr boj za oblast.... vmes pa gospodarstvo propade. Še tisto, kar je ostalo od Yu in bi morali nadgraditi, je šlo u 3PM.
ajde...LP.... pa Union tud ni švoh, če nimaš druge izbire, a veš??
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ooo..
a ni to, da ga ne moreš opredelit znak tega, da se je naučil, da se ni treba delit.