komu je bila napoti jugoslavija?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
noo... evo ga... se že ločita po tem, kter ktero pivo pije. Pipce vun... pa čreva na plot
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..tut jaz ne pijem uniona..z veseljem.
ubistvu mava veliko skupnih točk in se ne deliva.
še k prizna da je dolenc, tko kot jaz..bo vse na mestu.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Jao! Pa dajte že nehat s temi hišami. Pismu a si ga Slovenci resno drkate na te Jugo hiše
bonk.gif
Kar naprej to omenjate. Ja so zgradili cel kup sfaljenih grdob s cenenimi materjiali in katastrofalnimi tlorisi. Kdor je po razpadu Juge želel v teh bajturinah narediti neko sprejemljivo stanovanje za bivanje in izboljšat kakovost materialov stavbnega pohištva ali celo še kakšne večje posege, je moral zmetat še en velik kup denarja in to v današnji Sloveniji, ne v Jugi. Pa saj nekateri v sosednji debati pametujete, da se bolj splača novogranja, kot obnova 30 let stare hiše, ki je Made in Yugoslavia.

Ne razumeš, ali pa NOČEŠ razumet!

Danes lahko samo še 5% ljudi zida.
Prvič hodi ogromna večina domov iz službe po 18. uri. NISO VSI šefi, le MALOKDO je šef!

Predvsem pa skoraj nihče nima takratnih 70.000 mark (današnjih 35.000 evrov),da bi zidal.

Kot rečeno, polovica gospOdinjstev (več kot miljon ljudi) NIMA PRIŠPARANO niti 600 evrov.

Zida s čim? Z dolgim jezikom? Z dobrim namenom?

Kaj res ne razumeš/razumete, da je Slovenija obubožana revica na infuziji?

In govoriti o (za danes) neprimernem, slabem designu in slabi energetski sliki hiš, ki so bile zgrajene v sedemdesetih, je deplasirano, je slab poskus ODVRNITVE pozornosti od velikega problema, ki se glasi: Pol Slovencev nima niti toliko dohodkov, da bi plačevali 450 evrov najemnine, ali 450 evrov kredita!

Zato gre, ne pa za energetsko potratne hiše iz sedemdesetih let, ki pa so vseeno vredne od 50 - 300.000 evrov.

Torej, sezidal si jo recimo za 35.000 evrov, prodaš pa jo recimo (seveda, če jo) za 135.000 evrov.
Je bilo torej zidanje takrat in po omenjeni ceni slaba poteza?

Živela samostojna Slovenija, predvsem pa živel fenomenalni štandard, ki ga ima večina Slovencev!
aplauz.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.989
7.338
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Jao! Pa dajte že nehat s temi hišami. Pismu a si ga Slovenci resno drkate na te Jugo hiše
bonk.gif
Kar naprej to omenjate. Ja so zgradili cel kup sfaljenih grdob s cenenimi materjiali in katastrofalnimi tlorisi. Kdor je po razpadu Juge želel v teh bajturinah narediti neko sprejemljivo stanovanje za bivanje in izboljšat kakovost materialov stavbnega pohištva ali celo še kakšne večje posege, je moral zmetat še en velik kup denarja in to v današnji Sloveniji, ne v Jugi. Pa saj nekateri v sosednji debati pametujete, da se bolj splača novogranja, kot obnova 30 let stare hiše, ki je Made in Yugoslavia.

Ne razumeš, ali pa NOČEŠ razumet!

Prvič hodi ogromna večina domov iz službe po 18. uri. NISO VSI šefi, le MALOKDO je šef!

Predvsem pa skoraj nihče nima takratnih 70.000 mark (današnjih 35.000 evrov),da bi zidal.

Kot rečeno, polovica gospOdinjstev (več kot miljon ljudi) NIMA PRIŠPARANO niti 600 evrov.

Zida s čim? Z dolgim jezikom? Z dobrim namenom?

In govoriti o (za danes) neprimernem, slabem designu in slabi energetski sliki hiš, ki so bile zgrajene v sedemdesetih, je deplasirano, je slab poskus ODVRNITVE pozornosti od velikega problema, ki se glasi: Pol Slovencev nima niti toliko dohodkov, da bi plačevali 450 evrov najemnine, ali 450 evrov kredita!

Zato gre, ne pa za energetsko potratne hiše iz sedemdesetih let, ki pa so vseeno vredne od 50 - 300.000 evrov.

Torej, sezidal si jo recimo za 35.000 evrov, prodaš pa jo recimo (seveda, če jo) za 135.000 evrov.
Je bilo torej zidanje takrat in po omenjeni ceni slaba poteza?

Živela samostojna Slovenija, predvsem pa živel fenomenalni štandard, ki ga ima večina Slovencev!
aplauz.gif

Malo se že ponavljaš. Pa Avstrijo si pozabil omeniti.
smile-1.gif

Drugače pa, kar se mene tiče, imaš prav in se strinjam s tabo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
hjaa... hebi ga pol.... Vidva se še skregat potem ne moreta...
evil.gif

Glej,.... sej jaz načeloma nimam proti nobenemu nič... tudi proti domobrancem in vernikom ne. Pač eni ne znajo zgodovine sprejeti in jo dati v kot. To pogrevanje pa metanje krivde nekomu drugemu pod noge, mi gre pa na organ. Pa sem mal oštro proti verniku nastopil. Upam, da je vsaj tolko pameten, da ne vzame osebno, kot človeku.
V komunizmu marsikaj ni bilo vredu, zato smo pa šli za sebe. In to z veseljem. S pričakovanji in prepričanostjo v boljše. Dobili smo pa nategovanje še po 25 letih, kdo ima daljšega. Vmeševanje belih, rdečih , zelenih... še kr boj za oblast.... vmes pa gospodarstvo propade. Še tisto, kar je ostalo od Yu in bi morali nadgraditi, je šlo u 3PM.
ajde...LP.... pa Union tud ni švoh, če nimaš druge izbire, a veš??

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
noo, zato moraš vzeti v zakup, če bo kdaj kakšno neumnost napisal, je to zato, ker je sredi Ljubljane pil Laško.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
obadva vidva u skokovima.
mekani prisega na Jelen. zdej bo probal še Lav.

je pa zanimiv marketing.
Lav pa jelen sta tekmeca. Jelen je bil leta hudo spredaj, ampak sta bila vedno rivala. in sedaj je na zadnja vrata uletel Zaječarsko.

a si predstavljata, da pri nas v kafiču ni druzga k..Kranjsko pivo..nikol slišal zanj, potem pa povsod samo to. no, to je dol zdej z zaječarskim..agresiven marketing nastop.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.554
2.953
113
v lokalni ostariji
johaness se gradi, obnavlja doziduje... no, največ se obnavlja.. ker pač 30 let stare hiše niso kar za rušit..

do 18, 20 ali še dlje visijo v službi pač ljudje ki nimajo življenja... oziroam jim je služba življenje (tega je ogromno)... delavci še vedno odštemplajo 8 ur pa čao... enako JU...

ps: ima dosti ljudi prišparanega več kto 600€

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.238
2.821
113
Lublana
Obišči stran
Citat:

Še vedno jih veliko zida, kdor to želi. Mnogi smo dojeli, da nam gradnja hiše ne predstavlja največji dosežek v življenju in raje kupimo in živimo v že zgrajenih hišah in stanovanjih, ki jih je ogromno na trgu in dejansko sploh ni potrebe po gradnji svoje hiše.

Citat:

To razumem ampak zelo obubožana je bila že pred letom 91.
Sicer pa, kot sem že omenil meni je danes bolje, kot v Jugi in tudi bolje, kot mi je bilo v Sloveniji v devetdesetih. Bi mi pa lahko bilo še bolje in tudi bo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.590
2.634
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Most je stal že leta 1866.

đaba..na drini je od 1400, 500..pa ni pomagal. tut prek tega bodo še hodil s pipci.

že če teb rečem, da si dolenc, mi bi najraje vzel pir pa dal savsko vodo.
in eni so še mal bolj..radikalno pripadni.

ps
a ti piješ laško al union? v spominu mam union, a deklariraš se za štajerca..to mi ne gre skup..

Malo pozno na PS

A ni Laško kupilo Union? Ergo - vsi žabarji itak pijejo Laško.

PS: pa jaz nimam problemov, ker mam rajši rdečo, pa čeprav sem pa lokacij zelen

PPS: hmm - na koncu bo še izpadlo, da je Šrot naredil največ za poenotenje Slovencev.
17758-icon_confused.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.095
5.646
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
hjaa... hebi ga pol.... Vidva se še skregat potem ne moreta...
evil.gif

Glej,.... sej jaz načeloma nimam proti nobenemu nič... tudi proti domobrancem in vernikom ne. Pač eni ne znajo zgodovine sprejeti in jo dati v kot. To pogrevanje pa metanje krivde nekomu drugemu pod noge, mi gre pa na organ. Pa sem mal oštro proti verniku nastopil. Upam, da je vsaj tolko pameten, da ne vzame osebno, kot človeku.
V komunizmu marsikaj ni bilo vredu, zato smo pa šli za sebe. In to z veseljem. S pričakovanji in prepričanostjo v boljše. Dobili smo pa nategovanje še po 25 letih, kdo ima daljšega. Vmeševanje belih, rdečih , zelenih... še kr boj za oblast.... vmes pa gospodarstvo propade. Še tisto, kar je ostalo od Yu in bi morali nadgraditi, je šlo u 3PM.
ajde...LP.... pa Union tud ni švoh, če nimaš druge izbire, a veš??

Pa ti si pravi Ben Hur
hysterical-1.gif

Eno stran nazaj pišeš da se zgodovina ponavlja...da si se & da se je treba ucit iz nje
shocked-1.gif
Človek že pomisl evo ti ga na...ta pa ma doseg...

...ampak pol je tu še ostalih sladkokislih 6 strani kjer se te res ne da opredelit za kaj bi ti sploh bil...

Zdej al si samski pa maš polna jajca pa si jih ne znaš/ti jih je nerodno sam spraznit....al pejt pa k dohtarju da ti ščitnico pregleda...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.095
5.646
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ooo..
a ni to, da ga ne moreš opredelit znak tega, da se je naučil, da se ni treba delit.

Ma da bi vas stari tega NAucil....bi bli 3ja švica....YUga bi pa zdele biznise delala z celim svetom kbi se vleku vn iz finančne krize...

Žal je pa to kar si ti sicer zaznal a ne razumel....znak točno tega Alan Fordovstva....

Če te kdo kaj fpraša...æuti....nije to tvoja briga....nisi ti tu da razmi¶lja¶ nego da radiš....imaju neki drugi (naši) da razmišljaju umesto tebe...

Podzavestno je vse kar je naredu blo to da si je nadel oznako...jaz sem titov omladinac...sem za neopredeljene...nocem na goli...zato nic ne vidim...nic ne slisim...nej za to poklicani razmisljajo/odlocijo namesto mene

Duck and cover....